Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Toto DVD jsem měl doma už hodně dlouho, dokonce na něm už byly zrnka prachu :-). Moc jsem od toho neočekával. Ale výsledek je takový, že se mi to skutečně i líbilo. Celý film mě připomíná video z nějaké PC hry. Příběh je sice nic moc, ale dá se skousnout. Co jiného taky očekávat o lidech, kteří žijí na stromech a řeší, že vysychá míza. Dávám „jenom“ tři hvězdy, ale přemýšlel jsem o čtyřech. Díky grafice a vizuálním efektům, bohužel ten příběh to sráží na tři, ale i tak to mohu doporučit všem, kteří tento trochu animák ještě neviděli. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře odvedená práce co do vizuálního pojetí, nato že jsem viděl film 6let po premiéře a že se na něm 4roky makalo, klobouk dolů... Příběh okolo je ale jenom jakási vata a samo o sobě to po slibném začátku začne nudit, žádné překvapení se tedy nekoná, i když se na to koukalo hezky... (asi jsem uchyl, ale Kaena v elastických šatech měla naprosto dokonalé křivky = už asi vim, proč jim to 4roky trvalo). ()

Reklama

kombajn 

všechny recenze uživatele

Je to neokoukané, místy excelentní, ale najednou bum prásk konec. Bohuzel je pribeh lehce zmateny. Nevim jak to popsat , proste ted po shlednuti mam pocit, ze cely pribeh lze shrnout do 3 vet, i kdyz ve skutecnosti da zabrat, aby si clovek nezavaril mozek. Ne vsechno je ve filmu zcela vysvetleno a to mi asi vadi nejvic. Na druhou stranu to je film, ktery nelze nedoporucit, protoze je jiny. FF se kterou je srovnavan, se mi zdala lepsi po strance realisticke, nicmene zpracovani Keany je vice umelecke... Snad je jen skoda, ze CELY film si grafici vystacili s hnšdo-béžovo-žlutými barvami a sem tam je k vidění i modrá. Tomu filmu schází barvy... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Kaena trpí stejnými plusy a minusy jako Final Fantasy - nabízí úchvatné vizuální zpracování, ale zároveň vypadá jako by animátoři provedli revoluci a vyrazili scénáristu. Příběh je přitažený za vlasy a všechno to nádherné prostředí působí ve výsledku neúčelně. Škoda, že takovýmto filmům zatím chybí scénář, jaký mají japonské anime a manga... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

3D animovaný fantasy příběh, který měl být pro malé i velké, ale nějak to nevyšlo. Na svou dobu je animace ucházející, ale celkový dojem kazí velmi složitý scénář. Pokud se v něm ztratí dospělý divák, co potom dítě? Dobrodružný příběh je neoddiskutovatelný a o nápady také není nouze. Své kouzlo zkrátka snímek má a tak ho nezatracuji. Hold se musí děj pozorně sledovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)
  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)
  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)

Reklama

Reklama