Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (75)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má bohužel tentokrát pravdu. Mnoho povyku pro nic. Zbytečná fraška, málo uvěřitelná, o to současnější. Thriller za každou cenu, včetně pohřbu Poirota, jemuž nikdo nevěří. A efektní závěr, včetně bomby. Útěchou je snad jen to, že literární předloha je tentokrát ještě horší a spíš než Agathu Christie připomíná Iana Fleminga. Zlaté krásné doby jemných psychologických fines a vztahových propletenců... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovské příběhy se pomalu chýlí ke konci, a i proto se našel důvod, aby se opět sešla silná čtyřka (Poirot, kapitán Hastings, slečna Lemonová a šéf inspektor Japp), aby pátrala po tajemství Velké čtyřky. Příběh však začíná Poirotovým pohřbem, což je pro diváka neobvyklé, když ví, že série i dále pokračuje – proto tuší nějakou čertovinu. Ale hlavní hrdinové to netuší, a tak je pro ně setkání u příležitosti Poirotova pohřbu opravdu smutnou záležitostí. Poirot tentokrát překvapí asi snad všechny, a i když příběh nepatří k těm nejlepším, je rozhodně zajímavý. Hudba: Christian Henson, Poirot´s Theme: Christopher Gunning ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vždycky to má výbornou kameru a parádní hudbu, ale příběh byl slabší. Předloha je asi nejslabší Poirotův příběh, film se mi líbil o něco víc, i když to nebylo úplně dokonalé. Čas je neúprosný a originální hlas Davida Sucheta nezapomenutelný. Návrat Hastingse, Jappa a slečny Lemonové mě nesmírně potěšil, jen slečna Lemonová tam mohla být déle, Hastingse si užiju v Oponě, alespoň Japp tam byl pořád. Natočeno je to skvěle, scénář je fajn, ale i rozluštění je slabší. A ze scény, jak Poirot prchá před bombou mám humorný životní zážitek... Suchet je fakt excelentní a oproti svým starým společníkům zestárl jen o pár dní. Jsem rád že Poirotova kvalita neklesá a ITV natočila další vynikající epizodu. 85%. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi velmi pokroucené, až zcela nepochopitelné, že si vybrali tento příběh, který jev originále vesměs odlišný, snad až diametrálně odlišný. Tohle zpracování připomínalo spíše Richieho zpracování Sherlocka než proslulého Poirota. Stylem mi k tomu všemu ten prapodivný spektákl neseděl, přestože oceňuji tvůrčí nasazéní. To že dokázali příběh překopat a z toho všeho vypíchnout absolutně zvrácenou ješitnost zakrslého psychopata, bylo působivé. Škoda jen, že to nebylo více akční, více podobné knize. Ale nést to smyšlený název, tak na to třeba koukám taky jinak. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, už jen proto, že se zde skutečně objevuje Velká čtyřka, tady Poirot, Hastings, Japp a Lemon, si tenhle díl zaslouží co možná nejvyšší hodnocení. Tohle setkání prostě stojí za to, navíc když máte seriál nakoukaný a víte, že tohle je skutečně poslední setkání této čtveřice. Příběh mě maličko ve svém finále zklamal, ale Poirot tady rozehrál skutečně velkou hru, stejně jako jeho protivník. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama