Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (934)

juta 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Nemůžu říct nic negativního. Snímek je to moc pěkný a pro mě, jako milovníka filmů, kde se děje něco s časem bylo tohle jako stvořené. Vtipná komedie, která ukazuje, že i nesmrtelnost nemusí být skvělá, ale zopakovat si jeden den na nějakém pěkném místě by nemuselo být tak špatný. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ztracen tentokrát v čase a prostoru. Originální nápad bez vysvětlení příčiny (což ji minus především u plytkého a pitomého zakončení). Hrdina rozpuštěn v stereotypně plynoucí peně dní, plajáda reakcí jeho uvězněné psyché (ironický škleb, nihilismus, altruismus, božství, superhrdinství). Reklama na píseň "I got you babe" od Cher. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film z dětství... Bratr ho kdysi donesl z videopůjčovny. Viděl jsem ho nejmíň pětkrát a vždycky mě dostane - výborný námět, vtipný scénář s rozumnou dávkou morálního ponaučení, krásná Andie, kvůli které byste se určitě rádi změnili taky, a samozřejmě Bill, který už to tehdy měl v sobě, jen si toho asi nikdo nevšiml tolik jako deset let poté, když mu Lost in Translation odstartovalo raketový comeback do hvězdných výšin, kam patří i s chlupama. K mým nejmilejším filmům toho bohužel většinou nemám mnoho co říct... 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už je to plus mínu 4 a pol roka, čo som túto snímku videl po prvý krát a dodnes si pamätám na ten zážitok. Veľmi dobrý film. Rozhodne nejde o bezmyšlienkovitú komédiu, ktorá si kladie za úlohu iba pobaviť a ďalej jej ambície nesiahajú. Človek sa nad tým môže aj dosť dobre zamyslieť. Napriek tomu, že sa príbeh odohráva de facto počas jedného dňa, je vďaka nápaditému scenáru, rozmanitosťou situácií a osobnostnému vývoju hlavného hrdinu viac než zaujímavý. Bolo super prežívať znova opakujúcu sa kostru príbehu, keď vždy priniesla trochu niečo nové a udržiavala si po celú dobu skvelý humor. Jedna z najlepších a najoriginálnejších romantických komédií, ktorá pobaví, zaujme a krásne pohladí na duši. Jednoducho inteligentná zábava pre širšie spektrum diváckeho publika, na ktoré zatiaľ nenechal ani zub času viditeľné trhliny. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Egoistický Zákopčaník je tak dlouho lapen v časové smyčce, dokud se z něj nestane vnímavý člověk s pozměněným žebříčkem hodnot.. Dnes už dá se říct klasika romantické komedie s brilantním králem obličejové mimiky B.Murrayem, která je vystavěna na důvtipu a chytrém scénáři - především v situacích, kdy Phil už dobře ví, že čas je na jeho straně, přičemž celou dobu tušíte, že tu píseň, co se v ložnici každé ráno rozezní v 6:00, bude moci na konci věnovat ženě po své pravici.. Někde jsem četl, že pár měsíců po natáčení trpěl Murray nočními můrami, v kterých se objevoval svišť v kožené bundě zpívající na pódiu repertoár Cher. Možná to bylo proto, že ho během natáčení 2x kousnul. Ten svišť.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (63)

  • Ve scéně, kdy Phil (Bill Murray) poskytuje starému bezdomovci umělé dýchání, tak mu rukou nedrží nos. (noelcoward73)
  • Při natáčení scény v bistru s jídlem, když se Bill Murray (Phil) přejídá, mu byl štábem nabídnut kbelík na plivání, to ale odmítl a vše opravdu snědl. Následně po natáčení scény, zejména po dortu, se mu udělalo špatně. (DJMaroko)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama