Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšil a o to více jsem byl zklamán. Třetí díl v pořadí o kanibalovi Hannibalovi je pouze slabým odvarem Mlčení jehňátek a Hannibala. I herecký koncert Antonyho Hopkinse z Mlčení jehňátek je už pouze historií a je zcela zastíněn Ralphem Fiennesem. I překvapivý závěr film nezachrání, a tak toto dílo navždy spočine v šedém průměru. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Napodruhé jsem si Červeného draka užil mnohem víc, než poprvé, před nějakými šesti lety. Atmosféru Jehňátek a Hannibala film opravdu bohužel neměl, ale zato mě potěšil vynikajícím začátkem, výkony hlavních herců a oproti Hannibalovi, kde postavy občas jednaly pěkně nelogicky, jsem zde nic takového nazaregistroval... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Komerce porazila klasiku. Vyždímaná látka je v mých očích skutečně napínavější a dokonce lepší než původní Mlčení jehňátek. Sugestivní thriller s fantasticky depresivní atmosférou a na rozdíl od předešlých (nadcházejících) dílů i se sympatickým a uvěřitelným vyšetřovatelem na úrovni nezaměnitelného Hopkinse a dokonale mrazivého vraha Fiennese. Závěrečné pomrknutí navíc přivodí chuť si okamžitě pustit Demmeho originál. Takhle se má rozšiřovat nejzákladnější podstata známého příběhu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Červený drak dojíždí především na tom, že Ratnerova režie je, co se atmosféry týče, totálně prázdná (kdyby uprostřed filmu najednou vskočil do obrazu Jackie Chan, vůbec by to nenarušilo atmosféru filmu). Vynikající herci se navíc utápí ve slabě načrtnutých postavách, ve kterých ani nemají co předvést (tohle je snad jediný film, kde je Norton nevýrazný). Ralph Fiennes je ovšem vynikající a vůbec celá ta linie, sledující jeho "vztah" se slepou, je zajímavá. Prostě čistý televizní thriller "jednou a dost", který má tu smůlu, že má ambiciózní předlohu, výrazné obsazení a dva silné předchůdce... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl srovnávat s Jehňátky, tak musím hvězdu ubrat. Když to srovnám s Hannibalem, musím hvězdu přidat. Výborná atmosféra, výborný záporák (poprvé, co jsem měl z Ralpha takový strach... :-)) a k tomu všemu Norton, kterému přejete, aby toho bastarda konečně dopadl. Co na mě ale opravdu zapůsobilo, byla Emily Watson v roli slepé... scéna, mezi ní a Ralphem u něj doma, to jen tak nezapomenu.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Během natáčení se na place objevil zpěvák Michael Jackson. Brett Ratner se s ním znal od doby své kariéry režiséra hudebních videoklipů. Nečekaná návštěva způsobila mezi štábem slušný rozruch. (don corleone)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama