Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel baru V.F.W. Fred (Stephen Lang) zrovna slaví narozeniny společně se svými hosty a přáteli – válečnými veterány, když dovnitř vtrhne mladá dívka s batohem na zádech a v patách má několik ozbrojených gangsterů. Fred a ostatní jí pomůžou a násilníky zabijí. Nevědomky si tak podepsali rozsudek smrti. Lizard (Sierra McCormick), jak se dívka jmenuje, totiž právě okradla drogového vůdce Boze (Travis Hammer). Vzala velké množství nové drogy Hype, která ovládla ulice i většinu měst v Americe, a ten je chce dostat zpět. Bar je rázem obléhán nejen nelítostnými gangstery, ale i početnou skupinou závislých feťáků. Fred i ostatní veteráni musí velmi rychle zavzpomínat na staré časy a ozbrojit se vším, co je po ruce. Zabíjení jim vždycky šlo, v tom by problém nebyl, takže v tomto ohledu budou pro své protivníky zdatnými konkurenty… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před začátkem sledování tohoto filmu, se pohodlně usaďte, vypněte mozek a užijte si tuto místy až brutální podívanou. Moc nepřemýšlejte nad tím, co se odehrává na obrazovce před vámi, mohli byste si ublížit. Joe Begos totiž točí dost specifické filmy, kde logika nemá moc prostoru, za to se v nich nešetří krví, brutalitou, gore scénami a drogami. Od této chvíle si budete více vážit všech těch starých páprdů, kteří vám lezou na nervy v obchoďáku nebo v čekárně u doktora. Ne každý z nich totiž patří do starého železa a mají ledasco už za sebou. Bůh ochraňuj všechny, kteří jim dovolí zavzpomínat na staré zlaté časy!   Kostra příběhu je strašně jednoduchá, mnozí by si řekli, že až zbytečně přímočará, ale nenechte se mýlit. Tahle bandička bývalých vojáků z Vietnamu a Korey totiž nezapomněla na to, jak bojovat o vlastní přežití. Což na vlastní kůži pocítí banda feťáků co má místo mozku rozmixovanou zeleninu a rádoby drsní gangsteři. Obě skupiny dokáží bez milosti zabíjet i přijímat rány a že to bude bolet. Krev začne stříkat na všechny světové strany hned po pár minutách, useknuté končetiny, rozdrcené či ustřelené hlavy taky nebudou chybět. Milovníci brutality a gore si tu určitě přijdou na své. Většina postav sice moc sympatií nepobrala a jsou tu spíše jen do počtu, ale najdou se mezi nimi i světlé výjimky.   A hlavně staříci mají v zásobě spoustu zajímavých hlášek či témat na rozebírání (děvčata prominou, ale hlavním tématem jsou jejich dolní partie, ochlupení a párátka). Některé hlášky si budu ještě dlouho pamatovat. Mimo to se tvůrcům podařilo dát dohromady i celkem slušnou partičku herců, kteří podali slušné výkony.60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Obdiv ke Carpenterovi je zde více než patrný a jako pocta tomuto hororovému mistrovi, respektive jeho klasice přepadení 13. okrsku, funguje film dobře. Potěší brutalita i slušné gore, ale ve chvíli, kdy akce ustane, jsou viděl velké tvůrčí rezervy se hrou s postavami. Ale Lang se snaží a myslím, že by si zasloužil více podobných rolí. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda Carpentera jsem přesná cílovka téhle fandovské pocty/opisovačky a moc bych chtěl, aby se mi líbila. Ale navzdory snaze scenáristy i super obsazení, mi tahle bodrá partička veteránů k srdci nepřirostla a děj pro mě postrádal nějaké výraznější napětí i nápady. A akce mi pak přišla docela bezradně natočená. Lang je ale masér, samolibý záporák taky trochu pobavil a carpenterovská hudba byla fajn. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem narazil čistě kvůli Langovi, kterej mě dostal svým výkonem už v Don't Breathe. Příjemnej gore-fest odehrávající se v jedné oblasti s dobrým nádechem neonových barev. Překvapil mne i výborný eighties soundtrack. První půl hodina čistých dialogů je naprosté trápení, leč jejich trapnost musel psát sám nějakej uživatel Hyperu. Poté se to pořádně rozjede a dostáváme drogu ve stylu grindhousu my. Doporučuju všem fanouškům akčních gore s nezávislou tématikou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Veterans of Foreign Wars vs. Army of Braindead Animals. Už podle názvu týmů atraktivní utkání, které skrz syntezátory Stevea Moorea a komunitu bojující o život na malém prostoru připomínalo Carpenterův nešťastný Precinct a prostředím baru pro vybranou klientelu a Fredem Williamsonem zase Rodriguezovo mexické krocení upírů mimo čas slunečního svitu. Gore staromilsky šťavnaté, akce často chaoticky sestřihaná a kmet-vet Stephen Lang tak ostrý, že se na něm členové zfetované hordy krájejí jak gothaj.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Dallasu (Texas, USA). (ČSFD)
  • Venku před kinem visí plakát k filmu Brainscan (1994). (ČSFD)

Reklama

Reklama