Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film se může zdát okouzlující a strhující díky atraktivnosti soužití milostného trojúhelníku v třicátých letech. Bylo zde hodně vášně, posedlosti, žáru, ale pořád mi tam nějak nesedělo to časové období. Herci byli voleni tak, aby se sešly ženské typové protiklady a muž nahodile. Právě na úkor žen zanikal výkon S. Townsenda. Dějově se film ubíral dobře, byl plný zvratů a bez happy endu. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Spojením jmén: Charlie Theron, Penélope Cruz a Stuarta Townsenda bylo nejlepším možným řešením. Příběh o válce, velkém přátelství, lásce a žárlivosti. Příběh je zasazení do dobového předválečného a poté válečného období. (Stuart) cukrouškem a snílkem v oblacích, zamilovaný do (Charlie) ženy která je svou orientací bisexuální. Extravagantní a krásně lidsky srdečná (Penélope) žena, která dokáže rozumně uvažovat i v prostředí války. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron i Stuart Townsend byli oba v pohodě. Cruz toho prostoru moc neměla, ale taky se celkem dala (na rozdíl od jinejch filmů, kde hrála). Nejdřív mě zaujal ten hýřivej život, jakej Gilda (Theron) vedla a pak byla aji zajímavá část, když se válčilo. Myslím, že nebudu zuřit, když mě někdy někdo připoutá k židli a bude mě nutit, abych se na to koukl ještě jednou. Ale dobrovolně bych si s tím dal asi tak 5 let pauzu. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vybočím s hodnocením, tento film vykresluje typický snobský život v 30.tých letech, také vyobrazuje občanskou válku ve Španělsku, 2. světovou válku ve Francii, akce odboje, osvobození a pomstu za "kolaboraci", také se tu setkaly mé oblíbené herečky Ch.Theron, která podala vynikající výkon stejně jako P.Cruz, a Thomas Kretschmann do třetice mých oblíbených. Osobně se mi líbila více druhá hodina tohoto filmu.. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama