Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční pohádka Naďi Jurkemikové a v režii Kristíny Herczegové nás zavede do krásné přírody na Slovensku a na Moravě, kde žijí prazvláštní lesní bytosti. Vládcové jedné lesní říše, královna Nabbiel a král Archivald se rozhodnou darovat svým věrným služebníkům, čarodějnici Sebele a čaroději Bendegůzovi čarovný kamínek, který dokáže spravedlivě splnit všechna přání. Sebela a Bendegůz se hned nemůžou rozhodnout, jakým způsobem kámen použijí. Zatímco Sebela má lidi ráda a ráda jim pomáhá, Bendegůz považuje lidi za sobecké a snaží se je zlomyslně pokoušet. Uzavřou spolu sázku. Pokud kamínek lidé použijí častěji k nesobeckým účelům, vyhraje Sebela. Pokud však ne, vyhraje Bendegůz. V té chvíli přijíždí na panské sídlo v malebné přírodě rozmařilý hejsek, mladý hrabě Henrich, v doprovodu své sestry Julie a komorníka Vendelína. Henrich se rozhodne získat peníze na svůj rozmařilý život nerozvážnou těžbou dřeva z lesa a lovem lesní zvěře, což by vlastně znamenalo likvidaci lesa i zvěře. Do cesty se mu postaví nejen obyvatelé lesa, ale i vesničané, vedení mlynářem Matoušem a Henrichovou sestrou Julií. Co se stane s čarovným kamínkem? Komu pomůže? Kdo vyhraje sázku? Bendegůz nebo Sebela? Dokáží lidé a lesní bytosti zachránit svůj čarovný svět plný lásky, dobra a porozumění? Jsou lidé ještě někdy ochotní myslet víc na jiné, než sami na sebe? V hlavních rolích sympatických lesních čarodějů se můžeme těšit na skvělou dvojici Zuzanu Bydžovskou a Adyho Hajdu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip

Recenze (193)

xtomas252 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opět úlet, vánoční atmosféru daleko víc navodí Zaklínač, kde uvidíte padat sníh. V původním znění by to určitě bylo lepší, ten prkenný dabing, někdy naprosto bez emocí, taky teda vůbec nepomohl. Ovšem scénář je tak mistrně napsán, že když vám párkrát klimbne hlava, tak stejně o nic nepřijdete. Pět minut jsem koukal za zvuku zapnutého mixéru z kuchyně a kupodivu to bylo beze zvuku lepší než horší. Možná měli být němí všichni, ne jen lepá děva v hlavní roli. A to si zaslouží hzvězdu! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Děs, běs, hrůza. A přitom tak krásná příroda a hezké, ale nevyužité masky. Jinak je to ale neskutečně nudná, tupá, nezáživná a hlavně naprosto maniakálně nesmyslná podívaná. Těžko vylíčit podrobnosti - snad jen záporák míří zbraní na skoro hlavního hrdinu, pak ho skoro oběsí a ještě k tomu zabije zbraní vlka. Ti, co mají čarovat, se chovají jako blbouni a zlobivé děti, nebo jejich kouzla nestačí na lidské zlo. Hlavní kladná postava nemluví a pronese na konci max. dvě věty. A tata, který to má na konci všechno rozseknout, působí tak nějak nijace. Stejně jako celý film, který už opravdu nikdy více nechci vidět. Jedna hvězda za nádhernou přílohu a hobitovské přelety kamerou přes ni. Hudba: Matúš Pavlík & Martin Hasák. PS: dabing je naprostá katastrofa, proč to propána nevysílají v česko-slovenském znění??? ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Táhlo se to jako nastavovaná kaše a nastavovaná byla evidentně i ta výprava. Zatímco lesní říše působila hodně dobře, pak asi došly peníze nebo co. Nebo jak si vysvětlit ty protestující davy čítající asi 10 lidí a krále, který dojede procházkou na koni v doprovodu jednoho sluhy? Zápletka celkem OK , ale tak na 40iminutovou pohádku, na celovečerní pohádku nebylo o čem za co hrát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hrabě Henrich von Saruman a jeho přihřátý atašé si dělají zálusk na Fangornský les, prostý lid i lesní stvoření se bouří proti panské zlovůli a padouchův papá bez ohledu na uhlíkovou stopu startuje deus ex mašinu.. Exteriéry malebné a nic proti ekologickému poselství, ale co ta suchopárnost, absence smysluplné dějové linky, herecká trápení či uši trhající český dabing s předčasně mutujícím skřítkem? Být nezletilec na konferenci OSN o pohádkách, směrem k dvojici Herczegová, Jurkemik pohnutě pronesu: „Jak se opovažujete? Svými činy jste mě připravily o dětství..“ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Čarovný Kamienok" mi na tieto Vianoce akosi vysoko neučaroval. Nemôžem povedať, že by väčšina rozprávok posledných rokov na mňa urobila nejaký extra dojem, no akosi chcem veriť, že raz taká opäť príde. Nebolo by to super? Takto budeme mať každý rok novú modernú rozprávku, ktorá sa bude snažiť priblížiť tomu, čo do československej kinematografie priniesli 70-te a 80-te roky. Bojím sa, že to nepríde. Možno sa mýlim a nájdem rozprávku, ktorá by bola prelomová, no v súčasnosti ju nemám. Ale okey. Aké sú pozitíva filmu? Všetky scénky, ktoré spolu zdieľajú Zuzana Bydžovská a Ady Hajdu sú podľa mňa vynikajúce. Ich dialógy ma bavia, pôsobia ako reálni manželia spolu so všetkým krásnym a aj všetkým tým nie úplne pekným. Okrem toho ich charaktery tomu ešte pridávajú. Takže obaja sú podľa mňa super. Je fajn, že Pavel Kříž je v pozitívnej role a musím povedať, že titulna skladba od Veroniky Rabada "V Tichu" je podľa mňa vynikajúca. Okrem je tu ešte pár vtipných momentiek, ktoré spôsobí kamienok samotný. Najmä scénka s pravdou. Nebudem prezrádzať. No potom sú tu trošku mínusy. V prvom rade je podľa mňa kamienok vo filme využitý dosť málo. A zaslúžil by si viac priestoru. Koniec-koncov, volá sa to "Čarovný Kamienok". Zloduch filmu ma nebaví. Je to skoro až stereotyp. Jeho sestra je celkom okey a romanca je tiež okey. No ešte je tu jeden fakt. Povedzte mi, kto je reálne hlavným hrdinom filmu. Alebo hlavnými hrdinami. Myslím si, že je to veľmi nejasné. Pôsobí to ako keby to boli Bydžovská s Hajdum, ktorí sú však veľmi v úzadí. Je to teda mlynár Martin a nemá princezná? Dokopy ich spolu skoro vôbec nevidíme. Len sa nám občas pripomenie, že sú vo filme. Je to ťažké určiť. Máme jasného zloducha, no hrdinu nie. Nebudem sa brániť si to niekedy pozrieť znovu, no nemá to na mňa ten efekt, v ktorý som dúfal. Ale na jedno pozretie v pohode. A nuda to nebola. Má to dosť humoru na to, aby ma to udržalo pri obrazovke. Hodnotenie: C ()

Galerie (108)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Rožnově pod Radhoštěm, Kvačianské dolině a v lesích v okolí Lubochně. (Duoscop)

Reklama

Reklama