Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
  • USA Ripley
Trailer 2
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvůrci:

Steven Zaillian

Režie:

Steven Zaillian

Předloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TO LHÁŘ. JE TO JEHO ŘEMESLO…“ Artový psycho. Pomalý… plný hnusnýho Andrewa Scotta. Moc mě to nebere – což vlastně není moc překvapivý, když mrknu na svůj komentář k filmovýmu zpracování. V podstatě to asi bude dost podobný (jen ten fim byl naštěstí kratší). Chápu – jde o ty pocity… negativní pocity. Ale… kurva nebaví mě to! Nechává mě to tak nějak klidným a často rychloposouvám a rychloposouvám a rychloposouvám…    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je založený na kriminálním románu Patricie Highsmithové z roku 1955 „Talentovaný pan Ripley“. 2.) Případné pokračování zatím nikdo nezavrhl. 3.) Thx za titule „Jan Šauer“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Vedle Jednoho dne nejlepší věc, kterou jsem na Netflixu za poslední dobu viděla. Skvělé, pomalu plynoucí, sugestivní zpracování, natolik odlišné od prosluněné Minghellovy verze, v níž jsem nesnášela frackovitého Juda Lawa jako Dickieho. Moc se mi to líbilo dokonalou kamerou, mnohem jiným pojetím všech tří aktérů, hudbou, lokacemi, propojením s milovaným Carravagiem, vším. Andrew Scott dokazuje, že umí mnohem víc než být "jen" Moriartym a sexy knězem. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ripley, preč je slnečné, farebné prostredie s Matt Damonom. Prichádza priam noir atmosféra, hra s tieňmi a svetlom je priam ..... JE geniálna ! Nápad storočia dať tomu takéto temné, neradostné a záhadne spracovanie. Časté zábery na predmety ktoré možno niečo v pár minutách prinesú alebo aj nie...roztodivné odkazy kamsi do neznáma...a schody...schody ? áno áno v tomto seriáli hrajú veľkú úlohu schody...a je to zase geniálne implementované do deja. Vitajte v novom podaní Ripleyho, spomalenom, temnom, plnom čiernej a bielej, hry s pohľadmi očí, starých čias kedy stačilo málo a ľudia vám verili všetko. Aj vaše slovo. Nádhera a priam balzam na dušu. Tá atmosféra je priam magická ! Zábery v noci sú niečo čo by mohlo visieť aj na stene.Spolu so Shogunom veľmi milé seriálové prekvapenie tohoto roku. 100 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé provedení (a pomalu co záběr, to wallpaper na pc), spousta italštiny, napětí a bravurní Andy Skot. Krasojízda, která bohužel kvůli prvním dvoum jmenovaným fíčurám nemá šanci oslovit širší publikum, což je rozhodně veeeeeeeeeeeeeelkááááááááááááááá škoda. Jedna z nejlepších minisérií, které můžeme na obrazovkách vidět. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Netflix nám tu opět naděluje ve velkém a tady jsem teda mile překvapen. Černobílá bomba s nádechem italských měst a originální zápletkou o padouchovi Ripleyem, jehož herec Andrew Scott ho zahrál s velkým přehledem. Prvních pár dílů mi trvalo než jsem se dostal do děje, ale postupem času to začalo nabírat obrátek a v průběhu už mě nezajímalo nic jiného než jak to dopadne. Z tvůrčího hlediska bych se nebál označit tohle dílo jako masterpiece. /85%/ ()

Galerie (162)

Zajímavosti (3)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama