Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo zločinu a tentokrát ta naše Ostrava! Herci z Čech se ostravsky nikdy nenaučí, s tím jsem se smířil a škoda, že tady nehrálo víc místních, máme tady taky výborné herce. Beretová už je pražanda i když původně z Ostravy a Kozub mě zklamal, protože nedostal skoro žádný prostor, aby ukázal svůj talent, ale to není jeho vina... Ta mluva naštěstí nebyla taková hrůza jako v Ostravakovi Ostravskim takže to bylo snesitelné a ostravské prostředí bylo fajn. O něco lepší než MZ Plzeň, ale celkově průměr, možná pár světlejších momentů nad, ale kriminálek už jsou mraky a těžko se to hodnotí... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný civilně pojatý pohled na práci kriminálky. 1)  Kriminální případy se příliš neodlišují od jiných seriálů, ale líbí se mi občasný suchý humor, v českých filmech nepříliš často vídaný._____ 2)  Vyhovuje mi i personální obsazení ostravské kriminálky. 59letý Pavel Kříž je náčelník s přirozenou autoritou, 42letý Stanislav Majer sympaticky kolísá mezi zneuznáním a objektivním oceněním práce své šéfové, 37letá Pavla Beretová do role pasuje na výbornou a i 24letý Štěpán Kozub se v roli loajálního kriminalisty neztratí._____ 3)  Jednotlivé díly mají různou kvalitu od výborných (první či poslední díl) až po, řekněme, ucházející._____ 4)  Očekával bych více ostravského dialektu v konfrontaci s obecnou češtinou. Tady bych podle mluvy ani nepoznal, kde se to odehrává. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby kriminálka Ostrava přišla před deseti lety, dal bych možná i pět hvězd, jenže dneska to je průměrná kriminálka, ke které se určitě nevrátím., nehledě na to, že některé díly jsou hooodně slabé. Silnou stránkou je určitě Ostrava a kvalitní ( mé oblíbené kromě Beretové ) obsazení, u kterého mne osobně překvapil maestro Kozub, který se v průběhu času stal z nejtrapnější postavy tou nejzajímavější. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Diky bohu, dnes uz mohu rict, ze se jedna o prumerny cesky serial poslednich let. Uroven nasich serialu a zvlast tech kriminalnich se zvedla. Posledni dil ukazal, ze by to slo lepe treba uz od zacatku... Hodne nevyrovnany serial, treba zlocin v Karlove Studance mi prisel az detinsky. Potesila Beretova v hlavni roli, to je moc hezka herecka. Stejne tak Ostrava, ja myslim, ze krome jiz otupelych Prazanu, udela kazdemu mistnimu radost, kdyz vidi jit v serialu policajta stejnou cestou, jakou ja roky chodil treba na postu.-). ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně obyčejný seriálový příspěvek, místy navíc s dost velkými chybami. Mužný duch oddělení zrovna doplňuje jemnější ženský element. Ema Grodská (Pavla Beretová) se navíc rozhodne učinit i podstatný krok ve své kriminalistické kariéře, což se pánům okolo nebude zamlouvat: vyhrává konkurz na místo vedoucí oddělení. Nelíbí se to úsečnému šéfovi kriminálky Pavlu Křížovi, problém s tím má i Stanislav Majer, který si na flek brousil zuby. Matka dítěte přeci do vedoucí funkce nepatří. Nicméně emancipační nota párkrát sehraje důležitou roli při vyšetřování. Další z týmu Karel Dobrý ukazuje svou vlídnou rozvahu, Štěpán Kozub zase tu a tam vytáhne vtipnou/jízlivou poznámku. Podle tvůrců parta vyšetřuje případy inspirované těmi, které policie vyšetřovala na Ostravsku během několika uplynulých let. Herci slušní, samotnou Ostravu bych využíval víc. Vyšetřování je místy docela partyzánština, poměrně dost náhod a berliček, obecně to sráží fajn dojem z vyšetřovacího týmu. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (34)

  • Roli jednoho z Romů ztvárnil Petr Bažo, který je známý jako představitel romské komunity v seriálu Most! (od r. 2019). [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Představitel vraha Tomáš Babušek, který v jedné scéně prchá autem před policií, nedisponuje řidičským průkazem a ani neumí řídit. [Zdroj: fm.denik.cz] (me116)
  • Scény v Tunisku byly vyhrocené, neboť se natáčelo mezi skutečným teroristickým útokem a úmrtím prezidenta. Při natáčení byl v zemi vyhlášen výjimečný stav. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama