Reklama

Reklama

Chalífát

(seriál)
  • Česko Kalífát (festivalový název) (více)
Švédsko, 2020, 6 h 23 min (Minutáž: 47–54 min)

Tvůrci:

Wilhelm Behrman

Kamera:

Jonas Alarik

Hudba:

Sophia Ersson

Hrají:

Gizem Erdogan, Amed Bozan, Aliette Opheim, Nora Rios, Albin Grenholm, Simon Mezher, Lancelot Ncube, Amanda Sohrabi, Said Legue, Yussra El Abdouni (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Blížící se útok bojovníků ISIS na Švédsko svede dohromady několik žen včetně matky v prekérní situaci, odvážné studentky a ambiciózní policistky. (Netflix)

Recenze (313)

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavy namet, az se mi nechce verit, ze serial vznikl ve Svedsku a jeste na Netflixu, ktery se posledni dobou nazorove taky pekne vybarvuje... Obe dve hlavni dejove linky, at uz Pervin v Syrii nebo mlade muslimky ve Svedsku jsou vyborne. Bohuzel je spojuje kontroverzni policistka, ktera jako asi v dalsich stovkach kriminalek musela polozit policejni odznak na stul, aby pak dale resila zapeklity pripad. To jedine celkovy dojem srazi na ctyri hvezdy. Myslim, ze kdyby pripad resila nejaka protiteroristicka policejni jednotka, tak je pribeh nejen verohodnejsi, ale i originalnejsi. Ale celkovy dojem je presto velmi dobry. Dobra rezie, vyborny zvuk, stihl jsem to za jeden den. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Děsuplné a mrazivé vyprávění 3 překřížených příběhů, podání brainwashingu mladých dívek a jejich verbování do chalifátu bylo šokující a atmosféra seriálu houstla tak, že od 4. dílu dále jsem měl husí kůži úplně všude. Psychický teror diváka podaný dokupy s tíživou hudbou Sophie Ersson a chytrým scénářem vytvořil dílo, které tady nemá obdoby a Švédové si jednoznačně kradou první místo seriálu roku 2020. Nepopsatelné emoce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZAÚTOČÍME NA TY KŘIŽÁKY PŘÍMO V BEZPEČÍ ŠVÉDSKA. A UDĚLÁME TO ZNOVU A ZNOVU. BŮH JE VELIKÝ!...“ /// Normálně to ve mně vře! Heleďte… klidně si vzývejte Aladina, Alibabu s loupežníkama i bez, ale kurva DOMA! Ve svý zemi! Seriál o vyznavačích sraček ve Švédsku a Sýrii je plnej nepříjemnejch ukázek života zůčastněnejch a od čtvrtýho dílu, kdy poznám celkem dobře všechny postavy, je to návyková záležitost. Škoda, že to tak krátký… a ještě větší škoda je, že se stejně asi nic nezmění… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někdy nevstanu na ranní modlitbu… ale jinak kurva věřím! 2.) Šaria znamená VŠECHNO zdarma! 3.) Thx za titule „Marie Pavlů“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V coronténě zjevně všichni radši čumíte na provařený a dávno neinfekční Casa de Kašel, a přitom tento vysoce nakažlivý sqost s padesátiprocentní letalitou je jedním z nejnehtohryznějších serošů za pěkných pár chřipkových sezon. Těm tolik altruistickým soudruhům z IS Tre Kronor zjevně začíná pomalu alhamdulillah docházet, že Mohamed Svenson může být docela výbušný soused a že pouštět si do země (a potažmo do EU!) vypláchlé zmrdstvo se středověkou mentalitou, které, místo aby bylo vděčné za azyl civilizace a akceptovalo kulturu, na níž přišlo parazitovat, okamžitě nafláká mešity a s nulovou tolerancí šíří islámský mor, nebyl zas až tak dobrý nápad. Každopádně je z toho dramaticky naprosto strhující civilně mrazivá kombinace švédského naivistického mámtovpičizmu a zvráceného mohamedánského tmářství, po níž bude kurva dlouho trvat, než se zase uvolním a dorostou mi nehty. Doufám, že bude druhá řada, inšallah! ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto debilní konec. Chápu, že tvůrci chtěli rádoby šokovat, ale po celej seriál chyběly silnější emoce, větší zvraty etc. Takhle tam bylo akorát plno blbců, idiotů kterým stačilo otevřít hubu a řict co se děje, zbytečných linek a ještě horších postav. Nechápu, jak takovej průměrnej seriál může být tak vysoko. 3* a.k.a 60% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • V 17. minutě hlavní hrdinové večeří a rozhodnou se sledovat seriál Most (od r. 2011), který pochází ze stejné švédské produkce. (Brainstorm)
  • Příběh je založen na skutečném případu tzv. Bethnal Green tria. Tři britské spolužačky se ve škole setkaly s náboráři džihádu a v únoru 2015 utekly z domova, aby se připojily k Islámskému státu. (MIMI.kry)
  • Fotoaparát, používaný od 36. minuty policistkou Fatimou Zukić (Aliette Opheim), je Nikon D600 s objektivem Nikkor 80-400mm f/4,5-5,6 G AF-S ED VR. (Vikta)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama