Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Student práv z Yalu se vrací do rodného města v Appalačském pohoří, vzpomíná na minulost svojí rodiny a přemýšlí o vlastní budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočený příběh jedné jižanské rodiny. Večeře na začátku mylně navozuje dojem, že film se pokusí vysvětlit, proč neburani z velkých měst pohrdají burany, nebo proč jsou burani burany, ale k ničemu takovému nedojde. Je to typický manifest chudoby, kdy jede kamera v autě a snímá obyčejné lidi někde na venkově a máte si říkat "jé, tady je to v prdeli.", ale o nic víc se autoři nesnaží a chtějí vás nadchnout (spíš v poslední třetině) příběhem drsné babičky, co se rozhodla nemít z vnuka agresivního feťáka, jako je jeho matka. Dá se to přežít, ale je to moc dlouhé a ani se to nesnaží o nějaké postřehy. Dobře obsazená nuda. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že má tento film taková nízká hodnocení! Drama se mě drželo od začátku do konce a brečela jsem prakticky v jednom kuse. Na film mě nalákal už soundtrack od Zimmera a obsazení hlavních rolí. Asi by filmu neuškodila kratší stopáž, ale nedá se říct, že by to bylo vysloveně zdlouhavé. Překvapilo mě, že je to natočené dle skutečné autobiografie, nikdy jsem o knížce neslyšela. Zjevně u nás nesklidila až takový úspěch, ale to se není čemu divit, když pozadí je vysloveně americké. Z filmu jsem fakt nadšená, dala bych mu nejradši 5*, ale to ze mě spíš mluví aktuální euforie, nechám to chvilku vsáknout. :) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh o klukovi a jeho podivné rodině. Jeho matka je feťačka, babička také ve svém životě nebyla úplně vzorná, ale alespoň se vnuka ujala, aby z něj nebyla „nula“. Herecké výkony jsou dobré, příběh zaujme, ale je tam i spousta nudných scén. Nejzajímavější je asi skutečnost, že je to natočeno dle skutečné události. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená nabubřelá nuda, která se chová, jak kdyby byl J.D.Vance národním hrdinou, přestože jako člověk v podstatě nikdy nic nedokázal a jeho životní příběh se dá zaměnit osudy asi tak každýho šestýho člověka na planetě (přesně tak mi to z filmu připadá). Samo o sobě by to fungovalo za předpokladu, že by celý to vyprávění vyústilo alespoň v nějakou nosnou pointu, která by příběh orámovala a dala všemu smysl. Místo toho divák dostane hloupý americký klišé. Herecký výkony jsou ovšem skvělý, stejně jako soundtrack nebo režie (i když se z toho Howard snaží udělat veledůležitý drama). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ve finále je to klasická človečinka se srdíčkem, ale těch sraček (podle skutečných událostí) co si ten klučina musel prožít. To stojí za vidění. Amy Adams si polohu zfetované maminy vychutnává a většinu pamětihodných scén si krade ona. Glen Close jako bábinka (co zapálila ožralého manžela!) si pak krade scény zbylé. Ron Howard ve Vidlácké elegii rozdává svoje osvědčené karty s jistotou protřelého karbaníka a zručně vypráví příběh hrdiny střední třídy. Nominaci na plešouna má jistou. Soundtrack se taky povedl, zase jednou výborný minimalistický Zimmer. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Rodina předložila produkční společnosti seznam oblíbených nadávek a urážek, které Mamaw (Glenn Close) pravidelně používala. Některé z nich, ačkoli populární v zákulisí, byly pro veřejnost příliš. (oli009)
  • Slovo „hillbilly“ označuje obyvatele žijícího na odlehlém místě či v horách na východě Spojených států. Často má pejorativní význam a dalo by se přeložit jako křupan, venkovský balík. (Jolinar)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Ron Howard a atentát na Castra

Ron Howard a atentát na Castra

05.02.2020

Režisér Ron Howard (Solo: Star Wars Story, Rivalové) si jako svůj příští projekt zvolil snímek The Fixer pro Paramount Pictures a Imagine Entertainment. Scénář k filmu napsal Tyler Hisel (seriál… (více)

Reklama

Reklama