Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečných titulků jsem nevěděl,na co se vlastně dívám.Pustil jsem si pohádku a přitom se snímek celou dobu tvářil jako špatný amatérský film,Jaromír Dulava se mě snažil toporně přesvědčit,že jde o jeho první roli a nakonec jsem si připadal jako divák,který sleduje detektivku,spojuje si jednotlivé indicie,ale pachatele neodhalí,protože část děje se odehrává někde jinde.Hvězdičku jsem udělil jen proto,že je Štědrý den,takže ji tvůrci tohoto paskvilu mohou brát jako dárek. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

hodně špatná pohádka, co se týká zpracování. Potřebné pohádkové propriety tam sice jsou, ale sepsané a zrežírované je to takovým způsobem, že to často nedává smysl. Jak někdo něco věděl? Jaké jsou něčí motivace? Kdo je dobrák a kdo záporák? Proč má Dulava dvě role, něco mi uniklo? Do toho kupa nevýrazných a špatných hereckých výkonů. ()

Reklama

annifrith 

všechny recenze uživatele

Mám ráda pohádky. Trochu nerozumím tomu, proč někdo tuto pohádku zatracuje? Jsou pohádky ukřičené, promiňte, pane Troško, jsou pohádky komediální, kde princezna slaví narozeniny čtyřikrát do roka a jsou pohádky, které se tak trochu mísí s během života. Princezna řekne otci, že ho má ráda jako sůl a za odměnu je vyhnána z paláce. Tahle pohádka s krásně romantickou písničkou Ivana Hlase nám možná připomene televizní Zlatovlásku. Nemohu si pomoci, ale tohle je styl pohádek, které mě osloví i jako dospělou. Co na tom, že pan režisér natočil zmiňované Vrácenky? Promiňte mu to, pane packo/a/. Vy přece určitě nesnídáte každý den vejce na slanině a dáte si třeba chleba s máslem, ne? A zkusil jste někdy napsat scénář? Třeba ? Omlouvám se za tu smělost, jsem tu poměrně nová. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, co vidím čaroděje, který hned nechce všechno zničit. Na pohádkách je úžasné to, že je všechno v rovnováze. A když ne, zasáhne štěstí. Písničky jsou krásné a něžné. Za čaroděje a princeznu 👍. Poznámka: Princezna je krásná, a zdá se že i moudrá. Poznámka: Král snad uvěří všemu, co mu kdo řekne. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený málo strašidelný a zcela necharismatický černokněžník. Velice trapný malíř v podání Menzela. Z úcty ke známému režisérovi by to jeho "francouzsko" české koktání měli vystřihnout. Jinak se ale pohádka ubírá podle klasické šablony docela svižným tempem kupředu s několika vtipnými momenty, např. rostoucí vejce. Dobrý je závěr, kdy sice pomoc od zvířátek je už vyčerpána, ale kouzelník naštěstí dodrží své slovo. Povedla se rovněž hudba. Dulava by stačil jednou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pavel Řezníček se v úvodu pohádky představí jako Jaroslav. Během filmu se ovšem jméno jeho postavy změní na Miroslav. (Nine)
  • Pro lepší odlišení postav, hraných Jaromírem Dulavou, jej v roli černokněžníka nadaboval Jiří Štěpnička. Lenku Jelínkovou pak nadabovala Simona Vrbická mluveným slovem a Vlaďka Lišková zpěvem. (funhouse)
  • V němčině se film jmenuje "Die verschwundene Königstochter", což lze přeložit jako "ztracená princezna". (Janek2002)

Reklama

Reklama