Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak blbě česky natočené, tak je to docela zajímavá podívaná. Námět skvělý, indiáni samozřejmě bílí a Nebraska samozřejmě lom Velká Amerika (jak trapné). Indiánská kultura z toho nečiší ani omylem, spíš se filmařům podařilo zachytit pražáckou ubohost čerpající z klišé mouder. Dětinské až hanba a ani trocha hloubky. Škoda, že tam nebylo víc Duška - alespoň on mohl dodat nějakou tu indiánskou hloubku. Překrásná Polka Marta Zmuda Trzebiatowska tomu dodává plusové body. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

"Tebe dobre jebe!" a "Když dojdou data a vzduch ..." :-D. Chápu, proč se někomu film nelíbí. Je na pomezí vkusu, leckdy i za ním, mohlo to být uděláme lépe. Souhlasím s tím, že dabing indiána se k němu nehodí. Jinak velmi slušné obsazení, skoro se až člověk diví, že do toho tolik takových herců šlo. Myšlenka je ale dobrá, i když provedení leckdy trapné. Líbil se mi konec. Hodnotím více pozitivně než negativně, ale není to pro každého. 60% ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Je to příšerně neoriginální film s velmi předvídatelným dějem, tím pádem je taky velmi nudný, protože zkrátka nenabízí nic nového. Nutno podotknout, že film sám sobě zruší jakýkoli pocit záhady hned v prvních dvou minutách, kde divákům prozradí jaho velký dějový zvrat. Uznávám, že se mi líbí, že má protagonista archu, během které se změní, ale způsob, jakým ke změně dojde, je strašně klišé, nehledě na to, že protagonista je jediná rozvinutá postava, všichni kolem něj nemají téměř žádné osobnostní vlastnosti a záporáci jsou nehorázně stupidní. Herecké výkony se mi nelíbily, v tomto filmu je několik herců, které mám velmi rád, ale takhle slabé výkony bych od nich opravdu nečekal. Prezentace byla fajn, film je dobře natočený a hudba taky ušla, ale jinak byl tento film veliké zklamání. 2/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Ať se tvůrci snažili při propagaci navodit dojem jakýkoliv, tak Indián neni ve výsledku ničím jiným, než jen další podprůměrnou vztahovou komedií, kterých je u nás do kin každý rok vypuštěno nepřeberné množství. Divím se sympatickému obsazení, v čele s Karlem Rodenem, že do takového projektu šli, když určitě musejí dostávat i lepší nabídky. Samotný příběh nebo snaha o humor sice nikterak neurazí, ale na druhé straně nic ve filmu nenaznačuje opodstatnění vzniku samotného filmu, a je tak vesměs jasné, že v brzké době vyšumí do ztracena. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

30%. Víme úplně samozřejmě, co má film předat za inteletuální myšlenku o správném užívání světa jako daru k životu. Ale opravdu je to výtvor profesionálních tvůrců? Opravdu mají odvahu takto nudně a naivně předávat moudra? ... Béčková tvorba v zemi, kde obchodní úspěch je zákonem, slabý počin obsadí úsporným týmem protagonistů a filmařů. ..... Béčková (nebo snad horší) tvorba u nás obsadí co nejvíce kolegů(kolegyň), aby se přiživili(y) a hlavně si nekonkurovali(y) nějakou dovedností. On to někdo zaplatí - grant z daní poplatníků. (Pro pána, vždyť tam jsou dobří herci?) Abych i chválil, M. Myšička a V. Kerekeš potěšili známou českou zlodějinou, ale lepší byla slovenská epizoda. .....Proti tomu, odkud se Karel Roden vynořil ve filmu Il Boemo je to ale návrat! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)
  • Bílý Jelen (Cyril Dobrý a Daniel Olbrychski) je v mnoha mýtech i nauce přírodních kmenů symbolem hledání duchovního poznání a kontakt s nehmotnou stranou světa. Skuteční bílí jeleni se ve volné přírodě vyskytují naprosto ojediněle. Pokud byl indián takto pojmenován, znamenalo to, že se jedná o někoho, kdo je výjimečný. Náčelník Sioxů v roce 1893 se jmenoval „Chief White Deer“. (sator)

Reklama

Reklama