Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (131)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ženský špionážní thriller tradičně o špionkách snažící se zachránit svět. Jsou tři, takže jakoby to v podstatě kopírovalo snímek ´Charlieho andílci´ (2000). Ale vlivem přítomnosti čtvrté ženy, která agentkou není, to také zároveň připomene motiv románu Alexandra Dumase staršího ´Tři mušketýři´. Ta čtvrtá je psycholožka, či co, a tak vlastně mezi agentkami působí podobně, jako D´Artagnan mezi mušketýry. A aby jich nebylo málo, později se k nim přidá ještě pátá. Je to však jen hloupá čirá zábava patřičně poupravena do sounáležitosti genderové vyváženosti se vším, co k tomu patří. Rasová vyváženost samozřejmě také nechybí. Nejen že jsou zastoupeny všechny tři, ale tradičně je tu i dvoubarevné partnerství či manželství. Tentokrát je neobvyklá změna, neboť nyní má černoška bělocha. Každopádně kodex druhého Lebensbornu je tak zachován. Takže tu máme nebojácné, do všeho se vrhající, ženy agentky s nechybějícím a doslova do očí bijícím sexismem. Intriky nestojí za řeč, ale nejdůležitější je fakt, že mužští padouši blbě střílí a byť  jsou o hlavu větší a fyzicky zdatnější, agentky jim bez problému, jak se jednoduše říká, nakopou prdel. Spousta kýče nejen v akčních scénách, ale jen tak v rámci filmové zábavy to stačí. Že jo předvídatelné?  No jo, je. Ale divačky to zajímá? Snímek Netflixu, který tímto známým motivem opět jen zaplnil svou knihovnu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totálně strhaný akčňák, ovšem musím říci, že mně se to (zejména v kontrastu s levnějšími akčňáky Neftlixu) vlastně dost líbilo jak co se týče akce, tak vizuálu a výpravy. Jsem asi jediný, kdo si užil Kinbergovy X-meny a ani jeho nejnovější film mě nezklamal. Velmi mě mrzí obrovský komerční průser v kinech, snad to Simona Kingberga a Jessicu Chastain úplně nezastaví, jelikož bych rád viděl víc a bojím se, že podobných středometrážních filmů v kinech uvidíme ještě méně. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale v posledních letech se setkáváme s akčními látkami, kterak i dámy potřebují své hrdinky. Známé herecké tváře ukazují nejen hezky tvarovaná pozadí, ale chtějí nás přesvědčit o tom, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Navíc zrovna tahle (rovnou) čtyřčlenná parta má mezi sebou tři držitelky Oscara a jednu laureátku herecké ceny z prestižního festivalu v Cannes. Hrát tak děvčata umí, ale zrazuje je scénář i zbrklé uchopení akčních scén. Celé je to o velké kybernetické hrozbě, které mají (zpočátku pracuje každá sama za sebe) zabránit ostré holky z agentské branže. Scénář ovšem s postavami pracuje poměrně chaoticky a povrchně, takže jsou nám tak nějak ukradené. A pak je tu akce, se kterou je to nahoru dolů. Jednou nabízí neotřelý nápad, jindy ji pošlapává střih či roztřesená kamera. A to druhé bohužel převládá. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Já teda rozhodně nehraju za feminismus ve filmu ani na genderovou vyváženost, ale toto se fuckt povedlo. To jak všichni ti všiváčtí parchanti dostali přes hubu od holek potažmo matky, bylo naprosto okouzlující. Akčňák se vším všady a navíc samé pěkné baby, to se pořád ještě jen tak nevidí. Super oddechovka i když to bylo vlastně úpa obráceně a možná právě proto! Za mě 85% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

akční babinec!Byla jsem extra potěšená výběrem herců ,troufám si napsat, že pomalu ze všech koutů světa.Což byla óbr volba.Potkala jsem tam hned dvě u mě jedničky - Cruz a Kruger,ta obzvlášť dokázala že je pro režiséry cenný herecký chameleon.Já jsem si film neskutečně užila pro jeho atmosféru i když mi jindy holyvúdské akce lezou na nervy.Zvláště ty ,ve kterých kdy se mydlej o nějaký předmět, který ohrožuje svět...Tady to předvedla jen Chastain.Na plné pecky.Výborná režie a i kamera. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Postava Marie mluví anglicky, německy a francouzsky. Její představitelka Diane Kruger hovoří plynně všemi třemi jazyky. (peeteno78)
  • Film se natáčel ve Francii (Paříž), Maroku a Velké Británii (Londýn). (ČSFD)

Reklama

Reklama