Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdejší komunita by mě asi ukamenovala, ale Batman forever mi hodně připomínal Burtonův první díl. A pravdou je, že mezi nimi kvalitativně až takový rozdíl není. Batman čelí svojí rozpolcenosti, avšak tentokrát se do toho zaplete (projednou inteligentní) blondýna a dva poskakující a chvílemi přehrávající protivníci. Jejich bláznivé pitvoření šlo ruku v ruce s humorem, který u Batmana až tolik nečekáte. Jako kdyby se nemohli rozhodnout, jestli to celé vlastně můžeme brát vážně, a tak tu a tam ukázali třeba superhrdinův robustný zadek v obleku. :)Val Kilmer vypadal dobře v masce, ale jakmile si ji svlékl, stal se z něj Ken. On prostě není Bruce Wayne... Pravdou ovšem je, že vizuálně film oproti svým předc hůdcům pohoršil. Že by menší rozpočet? Nicole Kidman sice nemá na Catwoman, ale je stále snesitelnější a sympatičtější než Kim Basinger. Navíc byla opravdu krásná, až se člověk pozastaví nad tím, proč má dnes potřebu tolik vrážet do zkrášlovacích procedur. Za mě fajn zábava na nedělní dopoledne. :) Nic víc, nic míň. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Totální imbecilita. Film se topí v neonové nepřehlednosti za asistence do očí bijícího papundelku, což činí už tak blbě natočenou, sestříhanou a zahranou akci absolutně nudnou a zmatenou. Val Kilmer je neuvěřitelně nesympatický herecký střevo, děj je klišovitý a ve filmu neukápne ani mililitr krve. Celé to působí jak dopolední produkce hallmarku a já nemůžu pochopit, jak takovej fušer jako Schumacher mohl natočit 8mm, nebo Volný pád. Možná je problém v jeho špatném vnímání komiksu, možná já mám úplně odlišný pohled na filmová zpracování této tematiky. Pravda je bohužel, že nebýt Temmy Lee Jonese, u který ho si ještě člověk musí vsugerovat, že se nesnaží napodobovat Nicholsnova Jokera a několika dobrých vtípků (záběr na latexovej zadek Batmana), je to jasný odpad. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já vás chápu, okey náhrada batmana (místo Keitona Kilmer), náhrada režiséra, výměna atmosféry z temný na barevnou vám to trochu zkazila..okey.. Ale já na tomhle kurva vyrustal a strašně jsem to žral! Doprdele vemte to jako jinej Batman v Schumachroví verzi, zapomente, že to má vubec na Burtona navazovat a máte pohled na Gotham z trošku jiný (pohádkovo-komiksovější) perspektivy. Za mě naprosto nejlepší Batman, co kdy byl natočenej protože Lee Jones jako Two face a Carrey jako riddler jsou prostě nejlepší záporáci, co kdy Batman mohl mít. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to čistě popkornová jízda, ale zatraceně dobrá a neředěná. Naštestí se Schumacher ješte neodvážil totalně upustit od Burtonovích vizí. Momochodem samotný Tim Burton si zahrál na konci filmu malé cameo. Sem tam už probleskují ty příšerné neonové blikací kostýmy a udělátka které totalně likvidují atmosféru, ale ještě to není tak výrazné. Za nepřestávající akci, skvělého Carreyho, sympaticky přehrávajícího Jonese a solidního Kilmera ještě slabší 4 hvězdičky. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Two-Facem hezky navnadí (let několikatunového trezoru na tak směšném lance velkoryse promíjím), pak je to však do Edwardovi proměny v Hádankáře trochu slabší. Tommy Lee Jones a Jim Carrey byli dobrá volba. Sedí k sobě skvěle a pěkně Batmanovi zatápí. Robin díky Bohu moc prostoru nemá, proto zůstávám na pěkných 70% ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Hádankářovy (Jim Carrey) rébusy sestavoval mistr v americké soutěži v hádankaření Will Shortz. (cariada)
  • Filmový kritik James Berardinelli film v rámci série popsal slovy: "Je lehčí, jasnější, zábavnější, rychlejší a mnohem pestřejší než dřív." (Terva)

Reklama

Reklama