Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám jen jednu otázku - jak si na základě tohohle někdo mohl myslet, že je Tony Scott ten pravý na natočení plytkého náborového videa US Air Force? The Hunger je hypnotický snímek s magickým vizuálem a nadpozemským zvukem. Vzdáleně připomíná The Keep od Michaela Manna, to nejlepší z Highlandera, nebo atmosféričtější pasáže z Legendy od režisérova bratra. Vůbec bych se nedivil, kdyby se Ridley Scott podílel na filmu víc než historie přiznává. Ať už je to jak chce, tak film patří k tomu nejlepšímu co bylo o upírech natočeno a k tomu nejestetičtějšímu co 80. léta stvořila. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hunger je jako psychedelický sen, z kterého se člověk neprobere hned ve chvíli, kdy se rozeběhnou závěrečné titulky, ale až o několik dní později a s lehčí kocovinou. Uhrančivá filozofická romance o nesmrtelnosti, lásce a boji se stárnutím vládne tak neskutečnou energií, že jí divák odpustí i nějaké ty scenáristické lapsy v závěru filmu. Catherine Deneuve a David Bowie se, když už ne jeden pro druhého, rozhodně narodili pro tenhle kousek. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý Tony Scott jak ho neznáte. Áčková až artová filmařina s dosti netradičně a po většinu filmu velmi decentně pojatou upíří tématikou. Toto vše okořeněné smyslnými hereckými výkony Catherine Deneuve a Susan Sarandon, které si střihly hned několik scén, jež si hlavně pánové zapamatují, vystupňovaným finále a všudypřítomnou podmanivou hudbou. Marně pořád přemýšlím, proč nedat plnej....dobrej hlod..... 89% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj jedenáctidenní půst v hororu přerušil až Hlad (imho asi moje nejdelší přestávka od něj). Sice nenasytil, ale chutnal zatraceně dobře. Upířina je to silně elektrizující, místy až gotizující. Hodně odlišná od pokrevních bratříčků a sestřiček. Žádné rychlé střihy pana Scotta, ale dlouhé záběry na bílé, ve větru vlající záclony, často znějící vážnou hudbu, pomaloučké tempo, to celé zabalené do artové slupky. Plus soustředěné herecké výkony, z nichž se vryje do paměti hlavně ten Bowieho. Navíc, ten závěrečný valčík s vyschlými upíry je poměrně intenzivní záležitostí. Takže kozy Susan Sarandon a cameo rolička Willema Dafoa jsou už pouze detaily. Sice příjemnými, ale detaily. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Artovou upírskou romanci by od režiséra proslaveného frenetickými akčňáky asi čekal málokdo. Coby debut je to ale vynikající, obzvlášt po formální a herecké stránce. Moc by mě ale zajímal pohled dobového publika, když o tři roky později přišel Scott s Top Gunem, který představoval umělecký obrat téměř o 180 stupňů. 75 % ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • David Bowie se pro svou hudební scénu naučil hrát na violoncello. (Pavlínka9)
  • Během natáčení nechal Tony Scott 11letého syna Davida Bowieho, Duncana Jonese, poletovat na place s kamerou. Scott údajně nakonec použil fragmenty z Duncanových záběrů. Po smrti Tonyho Scotta se Duncan Jones vyjádřil, že Scott byl pro něj mentorem a doporučil mu studium na London Film School. (Eldrick)
  • Film se odehrává ve Spojených státech, ale natáčen byl převážně v Londýně. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno