Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď si nevieš nájsť priateľa, vyrob si ho.“ Bola to noc, kedy si nesmelá May (Angela Bettis) začala zháňať náhradné časti, lebo ju to prestalo baviť a nikto ju nemal rád. Hoci si myslím, že nebezpečnejší sú ľudia, ktorí sú až príliš normálni,než takýto čudáci, je May podarený hororček, ako robený na nedeľňajšiu ranú kávu (pre niekoho). Príjemne zvrhlá záležitosť. Niečo ako keby Wednesday Addams (alebo Mary Shelley) dostala vlastný film a zo strašidelného zámku odišla bývať dole do mesta. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

May je prostě divná. Ať jde o postavu nebo film jako celek. Angela Bettis je v titulní roli úžasná, tokající lesbička Anna Faris je zábavná, film mi jen připadá zbytečně okecávající a hlavní zápletka dost ředěná. Zápletkou mi film připomněl o celých deset let mladší Excision, ten si s tím ale nebral servítky a sekal to naplno. Tady se kolem toho spíše jen poskakuje. Jsem z toho trochu rozpačitý, čekal jsem to údernější a silnější příběh, herecky by na to May měla. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a so šikovným, bizarnejším spracovaním. Veľkou výhodou filmu je, že dejová linka je dobre napísaná, nenudí a rýchlo to odsýpa. Na druhú stranu by to ale bolo lepšie, keby hlavná hrdinka (inak A. Bettis hrala výborne) bola trochu viac tajomnejšia a sofistikovanejšia, a nie že hneď bolo každému jasné, že je riadne vyšinutá. Strácalo to to čaro psychológie hlavnej hrdinky. Ale aj tak, slušná záležitosť. 70/100 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas mezi hororovými dramaty narazím na něco, co mě doopravdy zaujme. May je velice zvláštní film a vlastně se ani moc nedivím, že u diváků vyvolal opravdu rozporuplné pocity. Hororového toho na něm ve skutečnosti moc není, ale režisér Lucky McKee dokázal na filmové plátno přenést kus své zvrácenosti, která určitě stojí za pozornost. Největším testem však projde divákova trpělivost, protože samotná zápletka má dost pomalý a únavný rozjezd. Ti, co očekávají čistokrevnou hororovou jízdu, by od toho měli dát raději ruce pryč! Bizarní on tento film skutečně je, ale především se musíme vžít do pocitů samotné May, která to už od dětství neměla úplně jednoduché a hlavně její hlava není vůbec v pořádku. Pokud přistoupíme na tuto hru a budeme mlčky sledovat její postupné krůčky v dospívání, budeme následně odměněni opravdu zvrhlým a hlavně morbidním koncem. Její nesmělost se promění v hotové šílenství a touhu získat cenné trofeje. Poslední půlhodinka se tak pro ty trpělivé stane skutečnou odměnou, která podstatně vylepšila můj celkový pohled na tento film. Když k tomu připočítám i obstojné herecké výkony, nakonec zklamán neodcházím. 60% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pro mě to horor určitě je i když dost nezvyklý! May je trochu "divná" holka, která nemá žádné přátele jen svou panenku Suzy. Potom potká Adama do kterého se zamiluje, nebo spíš do jeho rukou, které se jí zdají naprosto dokonalé. Její kolegyně a později milenka má zase hezký krk a další dívka krásné nohy. Když si myslí, že už snad nebude tak sama, přijde velké zklamání. May si proto stvoří dokonalého kamaráda, který bude jen její a proto mu daruje to nejcennější co má, svůj zrak. Teď je konečně šťastná! A jestli se vám někdy stane, že takovou "May" potkáte radši se jí vyhněte, protože při líbání dost kouše a když je někdo moc votravnej tak mu vrazí nůžky mezi oči (mimochodem moje oblíbená scéna). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)

Reklama

Reklama