Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Derek 

všechny recenze uživatele

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal je v první řadě na nic se neptající mlátička, nehodlá sám sebe prohánět na festivalech. Že má ale i výrazný názor na životní prostředí je v ranku akčního bouchání minimálně zajímavé. V Aljašce v plamenech to s ekologickou reklamou zkouší skutenčně natvrdo, proto si sehnal i režisérskou stoličku. Rozhodně se nedá říct, že by potopil ten film právě on. Troufá si s dobře znějícím obsazením bouchat do systému jako celku, což je však hlavní problém. Seagal archetypálního akčního fandu uspí přemírou diagnostických keců o kousavých naftařích, zatímco ten náročnější divák se bude bavit spíš na účet pana Aktivisty. Já bych v tom neviděl jen zápory (ač jich je dost) a mám rád snahu. Jestli něco s tohohle filmu ční jako totem, tak je to právě snaha. Takže za tři. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seagal si chtěl vyzkoušet režii, sám se obsadil do hlavní role, ale nedopadlo to dobře. Měl si vybrat rozhodně kvalitnější scénář nezatížený ekologickým posláním, který navíc neohrabaně kombinuje akční film s dramatem doplněným o eko agitkou. A to se mu vymstilo. Akce je pomálu, všude zní ochranářský apel, když dojde na akci, je jen průměrně natočena a scénář je značně schematický. Snad jen Michael Caine nejvíce zaujme v roli záporáka, ale i on dost přehrává. Tenhle film je prostě hodně nevýrazný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano na jednu stranu je to hodně rozporuplný film, jak už jsem napsal v komentáři k Patriotovi akce a bitky by Seagalovi šli, ale jak začne předávat hlubokomyslná poselství, tak to není zrovna ono, takže chápu jistý výtky k tomuhle filmu, ale počkat... děláte si prdel??? 49%??? to jako vážně?! míň než některý ty sračky který začal Seagal ve svý vyžraný éře o hezkých pár let později pouštět rovnou na video? tak to teda ne! Jasně, že ani mě by nevadilo víc akce a míň ekologie, ale když si tuhle stránku odmyslím, tak se pořád nemůžu zbavit dojmu, že jako akční film to funguje naprosto bezchybně a myslím si, že v době kdy byl Seagal na vrcholu své kariéry a na co šáhnul proměnil ve zlato se úplně neztratil ani jako režisér. Navíc pohled na jeho tehdejší štíhlou nevyžranou a špičkově pohyblivou postavu působí jako relikt dávných časů. Navíc si k tomu přidejme skvadru bombastických záporáků vedených ropným magnátem Michaelem Cainem co se z ničím nesere. Líbilo se mi jak to dal tomu režisérovi té reklamy na životní prostředí : Máte určitě skvělý nápady, tak si je nacpěte do prdele, chci už tu sračku točit!!! Pravda ten konec a Stevo v roli buditele lidstva je už trochu extrém, ale stejně mu ty 4* dám. Aby totiž nedošlo k mýlce i když si z něj dneska dělám prdel kudy chodím, tak pořád mám a vždycky jsem měl tohohle parchanta rád. Jenom se nedokážu smířit s tím kam to dneska dotáhnul, ale to už je asi jiný příběh.70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal byl ve svých začátcích dobrý řezník a na jeho filmy jsem se vždycky rád díval. Ty nové už stojí vesměs za hovno, ale tohle je ještě z období, kdy mu to celkem šlo. Ta epizodka s Eskymáky sice byla spíš jen na splnění kvóty – nahota, ale po akční stránce si moc nemůžu stěžovat. Tedy hlavně úvodní bitka v hospodě byla dobrá. Závěrečná pasáž už byla dost přemrštěná, ale to byli stejně skoro všechny kousky, co jsem s ním viděl a i proto se mi tak líbili. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)
  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama