Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zadek Rene Russo 10/10. Zadek Rene Russo ve 42 (!) 13/10. Neuvěřitelný jak tehdy vypadala. Jenže Rene je jediné čisté plus téhle romanticko-sportovní komedie. Není totiž moc zábavná, romantická jen trochu a pro filmy je golf špatný sport. A aby toho nebylo málo, role floutka v komedii není pro Costnera to pravý ořechový. Kdyby měl film alespoň 100 minut, mohla by to potenciálně být oddechová jednohubka, jenže tohle je 130 minut dlouhý kolos, který po první hodině začne zoufale nudit. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Takže, už jsem viděl, film o americkém fotbalu, evropském fotbalu, basketbalu, hokeji, a teď přidávám i golf. Z těch sportovních drama/komedií, mě tento přišel asi nejlepší. Jak píše golfista, je takový uvolněný, nenucený. Má v sobě to kouzlo toho času kdy byl natočen. Možá je to tím, že golf je snad jediný sport který vlastně ani neznám. Na první shlédnutí pro mě velké překvapení. Bavil jsem se opravdu dobře, mosim take pochválít skvělý dabing. Typická vulgárnost, riflové kalhoty až na pás, a né ty teplajznické bederní co se nosí dnes. Mám pocit, že jsem zamrzl u filmů někdě mezi 70 a 99 rokem. Bravo Keve. ()

Reklama

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kdyby film sestříhali do 29 minut, výsledný efekt by se nezměnil ani o píď. Koloběh záběrů zelený trávník-Kevin-bílý míček-Rene-Kevin-bílý míček-zelený trávník fakt delší "stopáž" (fujtajbl výraz) nepotřebuje. Kritéria žánru taktéž nepřekročila daný limit: smočení míčku-smočení péra-rvačka rivalů-drby fanynek-zápasy-porážka-výhra-sláva-happyend, tak nač tolik natahování děje. Leda pro zvláštní přání sexuálního zvrhlíka narcisty Kevina pozorovat každý svůj neopakovatelný pohyb a dosytosti si užít opakovaného sexu s příjemnou Rene třeba z důvodu nostalgie nebo pro chvíle nudy. Navždy. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už se ani nedivím, že se opět jednalo o čistou golfovou trefu. Jak v sympatickém příběhu, tak v ještě sympatičtějších postavách, které si mě získali. A bavila mě i ta pohodová omáčka a životní filosofie kolem nich. Jen mi připadalo, že samotná golfová utkání nezabírala příliš prostoru, ale i tak mi dokázala trošku zvýšit tep, i když bylo předem jasné, jak dopadnou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama