Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

rigby 

všechny recenze uživatele

Mladý Vaculík, toho jsem v té době hodně žral, stejně jako spousta jiných. A Láska z pasáže, to je dneska snad klasika filmů pro teenagery z osmdesátek. I když já to viděl ještě jako mladší, pak už jsem přece jen zbožňoval trochu jinou hudbu a styl života, než je ukázán v tomto filmu. Ale film se mi líbí dodneska. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Tento film mi hodně přirostl k srdci..je zajímavé sledovat, jak se z drsného Lukáše Vaculíka postupně stává zamilovaný kluk, který je ochoten pro svou lásku se během chvíle zbavit i bytu. Velice příjemně mu sekunduje Tatiana Kulíšková, která hraje velice jemným a citilvým způsobem, což tomuto filmu dodává zvláštní půvab. Škoda jen toho smutného konce. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Potřebuju, abys mně dělal kořena.“ Tenhle film mě nabídl poměrně zajímavý náhled do osmdesátých let, i když nevím, nakolik to odpovídalo tehdejší realitě. Každopádně jsem si užíval pozorování podivné módy, stánků s občerstvením na stojáka, starých aut a hlavně šílených účesů. Příběh zlodějíčka a kšeftaře Vaculíka mi přišel k chuti, hlavně jsem ocenil postavu hranou Vaculíkem a jeho úsečné hlášky, ve kterých si na romantiku příliš nepotrpí. Zážitek z příjemného filmu mi tak spolehlivě zkazila hudba Michala Davida, kterou prostě nezkousnu. Když prostě David zpívá své disko o lásce, mám z toho podobný pocit, jako když Babica mluví o chlapské pomazánce. Jinak ale nemůžu tento film nijak hanět, i když na druhou stranu ani nijak chválit. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Divné, až po konci mi došlo, že nejde o pokračovanie filmu Vítr v kapse. Ale nevadí mi tá podobnosť, tiež ma neštve, že David preradil na trojku a neoplakávam neprítomnosť parťáka Tofiho. Vaculík to tam so svojou reznutou papuľou a stierkou na okná zvláda sám. A že sa budú na konci (zase) zapaľovať sviečky za zosnulých, to beriem ako plus. O stupeň lepšie ako "predchodca". ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Soukup, jehož režie je poznatelná na sto honů. Nemohu si pomoct, atmosféra socíku mě nikdy nepřestane fascinovat, vyrostli v něm moji rodiče, takže to znám jen z vyprávění a filmů a i když bych 100% neměnil, na filmy z té doby se vždy rád podívám. Na české poměry až neobvykle drsný a temný závěr dodává filmu pocit určité výjimečnosti. Příběh ale vlastně stojí za starou belu. Body tu získává právě jen ten komunismus a závěr. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Hazardní hra, která se ve filmu hraje pokoutně v zadních prostorách hospody, kde se schází zločinecká skupina, se nazývá „gotes“ a za socialismu byla velice populární. (Nick321)
  • Film se natáčel v březnu a dubnu roku 1984 v Prahy 1 za plného provozu v ulicích bez jakýchkoliv uzavírek. Stávalo se tak, že lidé se dostávali do záběrů, aniž by měli tušení. (Monco)

Reklama

Reklama