Reklama

Reklama

1941

  • USA 1941
Trailer

Bláznivý komediální velkofilm režiséra Stevena Spielberga byl nominován na tři Ceny Akademie. Okázalé a efektní scény společně s herci světové extratřídy jsou hlavními přednostmi snímku, který se odehrává v Los Angeles jen několik dní po útoku na Pearl Harbor, kdy strach z japonské invaze uvrhl město do stavu Pandemonia – totálního chaosu. Změť zmatených postav pobíhá po Hollywoodu – rozčilení vojáci, horliví obchodníci, uplakané dívky i hádaví nacisté – a všichni dohromady tvoří sladký nákyp plný vtipu, ve kterém si navíc Spielberg dovolil zparodovat i úvodní záběry ze svého vlastního filmu Čelisti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Spielberg si v prvních minutách zparoduje svůj vlastní film za použití pěkné nahaté bábovky. A to je tak všechno, co stojí za zmínku. Tedy.. Až na velmi dobré filmařské řemeslo jako vždy a Ch. Lee v roli nácka. Jestli ten Jack Nicholsnon nekecal o tom, co říkal Stanley Kubrick o tomhle filmu přímo Spielbergovi, tak to vystihl opravdu dokonale. "This film was great, but not funny..." ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Chvilkami chaoticke, na niektorych scenach som sa nasmial, napriklad parodicky uvod na Celuste, ale na majstra Spielberga a od tvorcov trilogie Navratu do buducnosti Roberta Zemeckisa a Boba Galea je to scenaristicky chaos, na ktory som sa nedokazal uplne sustredit. Netvrdim, ze nepochopitelny scenar, ale nejako som stracal chvilami prehlad. Na druhej strane musim pochvalit spektakularne akcne sceny alebo ucast mojich oblubenych komedialnych hercov 80-tych rokov napriklad Dana Aykroyda alebo Johna Candyho. Taktiez suhlasim s jednym komentarom, ze keby tento film natocil iny reziser, mozno by mal vyssie hodnotenie. Jednoducho kazdy ocakava od Spielberga nejaky megaprojekt s dokonalym scenarom, v tomto pripade to bola nenarocna komedia. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovejhle film bych od Speilberga fakt necekal. Hromada pribehovejch linii, jeste vetsi hromada postav a to vse se protne jedny noci behem utoku japoncu. Vysledek je totalni zmatek a bordel a priserna volovina, kdy vsichni po sobe strilej, rvou a pobihaj, nikdo moc netusi co se deje a vsude vladne panika. Ja sem sice taky moc netusil, proc tady neni ani jedna normalni postava a vsichni se chovaj jak vylizany hovada, ale to mi nezabranilo, abych se dobre bavil. Navic rozpocet je na filmu fakt videt, takze tu kazdou chvily neco vybuchuje, vystrili se tuny munice a je tady skvela sestava sympatickejch hercu v cele s drsnackym Belushim. Slabsi 4*. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne a definitívne: « Najhoršia, najnudnejšia a najzbytočnejšia » , to sa bezprostredne týka 194-jednotky, ktorá je tak neuveriteľne nasiaknutá samou hlúposťou, a to od začiatku až do konca (a rozšírená verzia to len čoraz viac podtrhuje), že som si stále myslel, či náhodou režisér nepojedol nejaké divé huby, alebo, nedajbože, či nebol počas nakrúcania na práškoch, ako aj všetci ostatní pred kamerou i za ňou, pretože takéto neštandardné uchopenie, t. j. odtrhnutie sa z reťaze absolútne nerešpektujem, lebo bolo väčšinou strašne postavené na hlavu, až mi to prišlo úplne choré, nezodpovedné zo strany tvorcu, » ktorého ešte zrejme aj rozzúrený žralok pohrýzol s doživotnou jazvou na nohe, alebo ho uniesli mimozemšťania, keď sa mu pokúšali vyvŕtať dieru do hlavy, či čo ? « _ Skrátka, trvá to moc dlho, až to je neznesiteľné, aj keď za tým stojí rešpektovaný a obdivovaný Pišta Spielberg, ba ani on nemôže poprieť, že sa mýlim !? Počas jeho kariéry nikdy tak nezakopol, ako s touto nepodarenou, filmovou, chaotickou katastrofou, ktorej naozaj veľa nechýba k tomu najnižšiemu hodnoteniu, aké poznám (odpad !). Síce sa nejedná o typický prepadák, no i napriek tomu nemôžem považovať tento snímok za extra vydarený ! Toto je presne ten typ filmu, ktorý už nikdy v živote viac netúžim vidieť. Števko chcel byť asi móóóc vtipný, čo mu bohužiaľ nevyšlo, podľa môjho „sedliackeho rozumu” , sa skôr poriadne zosmiešnil aj s jeho hereckým ansámblom na čele ! ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Značně podceněná záležitost. Spielberg trhlej jako nikdy, komediální jízda na úrovni nejlepších bláznivin následující dekády a vůbec, to většina z vás nepobrala těch x souběžně se rozvíjejících a na závěr skvěle se propojivších dějových linií? Vždyť je všechno jasný jako facka a ty hlášky typu "Vůbec jsem nepochopila, o čem tento film vůbec je" vážně nechápu. Tady si asi někdo během sledování seděl na hlavě. :-) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • První scéna paroduje úvod filmu Čelisti (1975). Nechybí ani notoricky známý žraločí motiv Johna Williamse, který složil hudbu pro oba snímky. (D.Moore)
  • Poslední film legendy speciálních efektů A.D. Flowerse (např. trilogie Kmotr nebo Spáč) (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama