Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl tento film poprvé tak jsem po jeho zkončení jen zůstal sedět a zíral jsem. Je to o tom co všechno můžou zavinit drogy, a že je to velice kruté. Uznávám, že na podruhé či napotřetí není film tak zajímavý, protože příjdete o ten zdrcující konec, ale během filmu je mnoho zajmavého, takže se určitě nebudete nudit. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Teda Perníková věž je guláš. Něco se povedlo, něco ne. Rozepisovat se o tom moc nemá cenu. Na poprvé jsem se v polovině filmu (po strašné prožité nudě) musel nalít citrusem a druhá půlka byla už zábavnou. Pak na druhé podívání, to bylo lepší, ale i tak jsem od někoho jako je pan Šteindler čekal mnohem víc, než lehce vtipnou, lehce trapnou, občas zábavnou, občas nudnou, nevýraznou kriminálně-dramatickou záležitostí. Pane Šteindler a doufám, že si příští scénář před natáčením alespoň přečtete. ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Perníková věž je jeden z mála novodobých českých filmů, který je srovnatelný se zahraniční produkcí. Ta věta zní sice divně, ale je to tak. Film je moderní a svěží, vtipný i dramatický zároveň, na nic si nehraje. V Čechách po roce 1990 nikdy nikdo nic takového ještě nenatočil (fíha, to je záporných slovíček) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Sama nevím proč, ale než jsem film viděla, měla jsem hodně dlouho dojem, že bude patřit k těm kvalitnějších kouskům české kinematografie. Po shlédnutí jsem názor poměrně rychle změnila. Příběhově je to poněkud chatrné, skoro až nablblé, scénář taky nic moc a pointa nemá ten efekt, který tak křečovitě chtěla vyvolat. Jediné co vidím jako plus je pár vtipných scének jako je například ta s drakundou:), ale celkově film nenabízí kdovíjak kvalitní zábavu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Taky to má sjetý gumy !!" - "Tvůj fotr měl sjetou gumu !! Před dvaceti rokama !!" ;) Škoda, že Milan v tom hrobě, kam se neustále (z)vrací, nezůstal.. I když v souvislosti s jeho další tvorbou nakonec tahle Perníková chloupka není až taková šmíra, zejména dík minimu skutečných hereckých výkonů Dočolomanského s již zde výborným Dolanským a sem tam zdařilé hlášce, protože teprve až Šteindlerovi definitivně hráblo a Nově se začal voblíkat jako stará bába, teprve pak začalo jít (divákovi) opravdu O život.. Bez hlubšího zamýšlení se (pro jistotu) nad obsahem se zdá naprosto jasný pouze jeden fakt, totiž že Martin Němec si jednoznačně líp rozumí s notama než s textem, a tak lze ještě ocenit ten soundtrack, protože ten se mu celkem povedl.. Ve finále takřka stejná zhovadilost jako přehypovaní Samotáři.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Na pozvánce se píše, že maska na mejdanu v klubu Zoo je podmínkou. To znamená, že by všichni účastníci měli mít masku. Na mejdanu je ale vidět hned několik lidí bez masek. (Petr.Penicka)
  • Po filmu ještě v témže roce vyšla i stejnojmenná knižní podoba. (Erico)

Reklama

Reklama