Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Winona Ryder, Ethan Hawke a Ben Stiller ve smutně romantické komedii o mladé generaci odchované seriálem Melrose Place, o hledání zaměstnání, lásky a smyslu života. Jako jeden z nejlepších absolventů vysoké školy by měla být Lelaina Pierce (Winona Ryder) předurčena k velkým cílům. Místo toho pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show (John Mahoney). Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících: promiskuitní spolubydlící Vickie (Janeane Garofalo), o Sammym Steve Zahn), který potlačuje svou přirozenou sexualitu, a o svém nejlepším kamarádovi Trayovi (Ethan Hawke), velmi nadaném rebelovi bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem (Stiller), ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. Lelaina se rázem ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Myslela som si, že už kvôli tej romantickej odrhovačke Baby I love your way to je nejakým spôsobom kultový film. Trt makový. Nepozerala som ho síce na 100%, ale prečo? Lebo sa to nedalo. To bola taká strašná, preafektovaná NUDA, že som sa väčšinu času radšej nedívala, len počúvala tie ich "dozrievajúce" plky a problémy a varila obed. Hádam jediná zábavná postava bol nafúkaný moderátor okázalo trápnej rannej šou :-) Prípadne ešte divní rodičia. Naopak mladí protagonisti mi prišli totálne nezaujímaví, trápne rozháraní, infantilní a neznesiteľní. Ako vravím, nedávala som úplne pozor, ale nemyslím si, že by to príliš pomohlo. Aspoň ten vyprážaný patizón čo som upiekla pri filme, bol skvelý :-) ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se film tváří jako pohled do života mladistvých, s rádoby „cool“ postavami a provedením. Stále je to ale kýčovitá a ničím zajímavá romanťárna, která chvílemi ukrutně nudí. Neříkám, soundtrack se docela povedl, dívat se na to nějak dá a určitou generační výpověď to (alespoň zčásti) pravděpodobně má, ale nejedná se o nic, co by mě nějak zaujalo nebo co bych chtěl někdy vidět znovu. Docela zívačka – 2* (4/10). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavá vztahovka, ve které hraje kupa známých (nechci napsat dobrých) herců, kterou režíruje Ben Stiller. Dnešním mladým divákům tomhle nemá moc co říct a vlastně ani mě to moc nedalo. Koukal jsem na to jen z důvodu účasti těch známých herců. PS: Renéé se zde mihne asi sekundu, to aby někdo na to nekoukal kvůli ní. 50% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film o mladých lidech, kteří získávají své první životní zkušenosti, prožívají milostná dramata a hledají svojí identitu. Je to zajímavá generační výpověď o konfliktu ztracených existencí s okolním světem. Plus, úžasná Winona Ryder. - "Welcome to the world of the emotionally mature. It's a nice place to visit." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Singles 2, len bez uveriteľnosti. Ben Stiller, synček Hollywoodu, nakrútil príbeh o ťažkom živote čerstvých absolventov na pomedzí 9-to-5 jobov a prázdnych vzťahov. Mohlo to byť skvelé, ak by to nakrútil niekto, kto niečo také zažil. Ten kontrast vidieť pri scénach s TV show - tie Stiller zvláda skvelo a mocking MTV je jedna z mála meta-vecí, čo mu vychádza. Zvyšok je vyumelkovaná 90s špina života mladých s otrasnými postavami. Medzi Ethanom Hawkeaom a Winonou Ryder je asi toľko chémie ako medzi pápežom a moskovským patriarchom. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (45)

  • Podľa Bena Stillera žiadna zo spoločností spomínaných v tomto filme netrvala na zmene scenára. (Pat.Ko)
  • Muž v reálnom živote menom Troy Dyer chodil na filmovú školu USC so scenáristkou Helen Childress, neskôr sa stal finančným poradcom vo Wisconsine a v roku 2005 podal žalobu za hanobenie. Childress tvrdila, že Dyer jej dal súhlas na použitie jeho mena, pretože bol striedmym a konzervatívnym človekom - úplným opakom postavy v filme. Podľa Dyera bola vec riešená "na vzájomné uspokojenie všetkých zúčastnených strán". (Pat.Ko)
  • Ethan Hawke (Troy Dyer) ve filmu předvedl i své pěvecké nadání. Zazpíval písničky "I'm Nuthin" a "Add It Up" (obě dvě jsou covery od kapely Violent Femmes). (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama