Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme si všichni zabloumat světem reálného socialismu. Abychom nehodili kufr, tak nám to tvůrci pěkně prosvětlili. Pro pamětníky to může být milá vzpomínka na doby mládí, radosti a sexuální píle. Pro kulyka má smysl věc jediná, kterou zároveň hodnotí třemi ze čtyř přisouzených hvězd: Hrůša jezdil plošinu, jo, jó. Jakákoliv zmínka o mé srdeční kratochvíli je prostě dobrá! ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Poněvadž se s komentářem k této výkopové pávce odhodlalo i mé horší dvojče, vrah, naslíník a všelijak zlotřilý paskvil, pak zvolám jen" Můj kulyk má bezva koule", plošina neplošina a snad jim odpustím veškeré době poplatné soudruhy a soudržky. Psáno při plném vědomí kulykovým eintopfem, tedy afrikánským nářečím. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Při každém opakování si uvědomuju tu dokonalou filmařinu. Ono se zdá, jak prostý film to je, ale opak je pravdou - je dobře vygradovaný, s dobrými dialogy, solidními hereckými výkony, navíc je to pohodový film. A popravdě řečeno, sociálních dramat má každý ze svého života plné zuby. ----- První díl oblíbených příhod kluka, který se stará o svého staršího bráchu a žehlí za něho jeho problémy.   Jedině přičiněním mladšího bratra se ten starší dá pořádně dohromady se svou láskou, až se nakonec bude muset slavit svatba. Ale protože vojna volá, bude muset mladší brácha zaskočit i tady... Ve své době - a vlastně i dnes - populární oddechová komedie s řadou vynikajicích českých herců, např. Vladimírem Menšíkem, Josefem Bláhou, Zdenkěm Řehořem, i těmi mladšími - Libuší Šafránkovou či Janem Hrušínským, a samozřejmě Romanem Čadou v roli mladšího bráchy. Disk načíná protipirát, následuje graficky úděsné a přeplácané menu, a u filmu samotného nefunguje časový posun, tedy skoky na určený čas. V menu ještě najdeme katalog filmů Bontonu na DVD, upoutávky na šest jiných filmů, v bonusech jen filmografie a fotogalerii.   Publikováno: 11.05.2009 ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Brácha je silný socialistický film s kopou dnes až priblblých scén, nad ktorými len krútime hlavou, že ako tak mohli žiť. Lenže aj napriek týmto normalizačným prvkom je film skvelou ukážkou českej kreatívnosti vo filmovom priemysle a ďalšou z radu pekných spomienkových komédií naviac plná trefných vtípkov. Taktiež je vo filme pár nezabudnuteľných scén ako napríklad autostop ministra alebo prvé stretnutie Bláhu a Menšíka pri tapetovaní. Hlavne tá druhá spomenutá scéna je vážne kult v podaní Vladimíra Menšíka. Je to proste Pán Herec a každá scéna s ním nielen v tomto filme je hodná zlata. Šafránková a Čada sú roztomilí ale občasne lezú svojimi prejavmi nanervy. Hrušínský ani zďaleka nezdedil majstrovské herectvo po svojom otcovi ale aj pri svojich starších kolegoch pekne drží krok ale jeho ako vlaste všetky postavy sú proste zle napísané, plné socíkovského myslenia a to tento inak príjemný snímok kazí. ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde milostná scéna medzi Libušou Šafránkovou a Janom Hrušínskym strašne smiešna. V danej dobe išlo o scénu hraničiacu s hviezdičkou, len dnes je to celé úsmevné. Mimo toho ide o milú bratríčkovskú komédiu, v ktorej sa mladší brácha príliš angažuje. Pobavili aj dvaja tatínkovia v podaní Josefa Bláhy a Vladimíra Menšíka. Mimochodom Roman Čada hrozne pripomína Rona Weasleyho. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Jistě není bez zajímavosti, že sám Jan Hrušínský si na motorku sedl jen tehdy, když stála v poklidu a bez hnutí. O svezení na "splašených trubkách bez brzd, osazených motorem o obsahu 500 kubických centimetrů", zájem neprojevil. (kulyk)
  • Jan Hrušínský neměl při natáčení scén z plochodrážního oválu v Praze na Markétě žádného stálého dubléra, zaskakoval za něj ten, koho pan Kasper zrovna vybral. Vzhledem k přítomnosti filmařů měly tehdejší tréninky nadprůměrnou, ba údajně až stoprocentní účast závodníků. (kulyk)

Reklama

Reklama