Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byla vcelku slušná leč i tak průměrná podívaná. Dnes už se tomu většina mladší generace jen zasměje a přepne na jiný kanál. Nicméně příběh jako takový nebyl vyloženě špatný. Dvojčata – rošťáci dokázali občas (no spíš pořád) nadělat dospělým vrásky, zvířata byla roztomilá, zvláště pak malý orangutan, ale nej byla skutečně scéna s Růžičkovou a její novou „číčou“. Na tuto scénku a výraz v její tváři nikdy nezapomenu… ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Hovada co dají dvě hvězdičky, jsou prostě jen hovada. Já si pamatuji, že jako dítě jsem tento film naprosto miloval, to že se na něj dívám dnes jinýma očima (spousta věcí je špatných) ale nic neudělá s tím, jaký jsem měl s tímto filmem dětství. Hovada si klidně dávejte dvě hvězdičky, třeba za to, že tam nehraje chcípák Havel nebo za co chcete. Hovada. Film je to perfektní. Kde uvidíte hrocha jak honí pana Kostku ? :-D ()

Reklama

krivkin 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem to zbožňoval. Dneska člověk spíš vidí chyby a po obsahové i technické stránce film v mnoha ohledech pokulhává, ale především jsem si až teď uvědomil, že to je jak nějak satira na tehdejší dobu. Možná proto je to i takové divné, protože pozitivní konstruktivní satira v rodinném balení se dělá opravdu těžko :-) Ale potěší určitě spousta dobrých hereckých výkonů (včetně štěku Zdeňka Trošky) a nezapomenutelných hlášek jako třeba Montyho odpověď učitelce na poznámku v žákovské knížce: "Vážená soudružko, kdykoliv si přečtu Vaše řádky, mám divoké sny, ve kterých řádíte jako Miss ministerstva školství!" ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Film jsme viděli s dětmi a dobře jsme se u něj pobavili. Všem se nám líbil a jsme s ním spokojení. Patří do skupiny těch lepších, rozumnějších filmů československé filmové tvorby, které se nebojím ukázat vlastním dětem. Je v něm sice patrná stopa doby ve které byl natočen, ale ne zase nějak moc (soudruhové a soudružky, hromadné schůze, styl tehdejšího života, životní úroveň a vůbec mezilidské vztahy, jednání a lidské vlastnosti). Je zde jasně vidět, že je to film o přírodě a dětech a hlavně pro děti. Skvělý děj, skvělé herecké výkony. Chválím a doporučuji. Někteří jsou za své výkony skutečně obdivuhodní J. Jirásková, J. Kretschmerová (a její taneční kreace), H. Růžičková (a její sprchovací scéna se slony), Z. Strstka (coby "krotitel divé zvěře"), L. Mrkvička (a jeho humor a hlášky). ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Film celkově špatný téměř ve všem, ale ten konec je naprosto fantastický a každý kdo má rád zvířata jako já, tak musí být dojat až k slzám. Petr Hapka prostě uměl. A v podstatě to beru i jako takovou vzpomínku na ing. Josefa Vágnera, který byl asi částečným předobrazem role pana Macháčka (ten byl mimochodem skvělý, ostatně jako vždy), který je mu v podstatě i dost podobný :). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Filmová gorila pochází ze zoo ve Dvoře Králové. Jedná se o gorilího samce Tadao, který zemřel ve věku kolem 50 let v roce 2021. (sator)
  • Orangutan Ámos (orangutan Ňunák) ze zoo v Ústí nad Labem byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017. (sator)

Reklama

Reklama