Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

petero 

všechny recenze uživatele

Trošku ma to nudilo, zrejme preto že film je kombináciou troch na seba nenadväzujúcich poviedok spojených potulujúcou sa mačkou ktorá je hlavnou hrdinkou posledného príbehu. Ten prvý s Jamesom Woodsom (skvele to zahral) o náruživom fajčiarovi ktorý sa snaží prestať je určite naj a takú odvikaciu kúru by som určite nikomu nedoprial. Scenár i keď priamo od Stephena Kinga je odľahčený vtipnými momentkami no tým pádom stráca napätie na sile a celkovo to filmu dosť škodí. Škoda pretože takým Gremlinsom to náramne seklo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem váhal, zda si tenhle sebeuvědomělý film nezaslouží čtyři hvězdičky, když ho tak krásně nasnímal Jack Cardiff a těch (údajně) šestnáct mourků v něm báječně odehrálo svůj part, ale pak mi došlo, že Kočičí oko vytahuje svůj trumf hned v úvodní půlhodině. Ne, že by zbývající dva segmenty byly vyloženě slabé, ale přesvědčivosti cigaretového závisláka Jamese Woodse už žádný z jeho hereckých kolegů nedosahuje. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři Kingovy povídky, které volně propojuje mezi scénami probíhající tajemná kočka (která nakonec má určitou roli). Skutečně kvalitou jsou povídky nevyrovnané a nejlepší je ta první, částečně druhá, a ta poslední je jen do počtu, ale stále to má oldschoolový feeling, jinak řečeno atmosféru osmdesátek, kdy nastoupovaly VHS kazety, a v této souvislosti je to jeden z lepších filmů té doby a na toto téma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Temný škriatok, nevera potrestaná prechádzkou po rímse uprostred noci na výškovej budove a svojská odvykačka od fajčenia. Poviedkového filmu podľa Kinga sa chopil zručný a vcelku obľúbený béčkar Lewis Teague (Aligátor, Cujo, Námorná pechota, Obojok). Žiadne veľdielo, ale inak fajn. Troška hravé, troška temné, troška vtipné, dokonca príjemne strašidelné (posledná epizóda je poctivý horor, nepríjemné sú však i mokré gumáky v šatníku z nikotínovej poviedky). Fanúšikov Kinga, ktorý sa podieľal na scenári, poteší pár žmurknutí (Christine, bernardín). Jednotlivé príbehy spája motív mačky. Viac v mojej recenzii: http://www.studna.net/reviews/973/ ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Lewis Teague za pomoci Stephena Kinga výborne vykreslil tri príbehy, hraničiace s obdobným humorom a atmosférou, ktorá číha na každom rohu príbehu. Prvý príbeh zaujme skoro každého fanúšika hororu, hrá tu James Woods a najmä on vytvára atmosféru a drží celý ten príbeh dohromady. Druhý príbeh je už iná záležitosť a prekvapila ma svojim pojatím príbehu do krásneho mesta, kde žije starý muž. Tretí príbeh je pekne dokreslený a spolu s ostatnými príbehmi drží celý ten poviedkový cyklus a necháva nás v strhujúcej atmosfére v škriatkovom náručí. 80 percent. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Prvé dve poviedky "Quitters, Inc." a "The Ledge" sa nachádzajú v poviedkovej zbierke "Night Shift" od Stephena Kinga z roku 1978. Tretiu s názvom "General" napísal King priamo pre film. (Jello Biafra)
  • Povídky jsou propojeny skladbou „Every Breath You Také“. Rozpočet filmu však nebyl dostačující a nebyla proto použita originální verze od kapely The Police, avšak cover verze. Rozdíl však rozpoznat nelze. (campa)
  • Manželka ve třetím příběhu čte před spaním knihu "Pet Sematary", jejímž autor je Stephen King. (WolfR)

Reklama

Reklama