Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Akční anime jízda s velmi zábavnou posádkou lodi Bebop. V první půli má film nastavené velmi svižné tempo (příběh hnedka vtáhne do děje; akční sekvence bezchybné; poměrně příjemná animace), v druhé části snímek již zvolní trošku nohu z pedálu rychlosti, což je škoda, přesto ještě za slabších 5 hvězd. Už chápu, proč je toto dílo tak oslavované :o)). ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Tak se znovu setkáváme se starou partou – Spike, Jet, Faye a Ed tentokrát řeší případ biochemického terorismu. A i když se zdánlivě jedná o závažné téma, nic se tady příliš vážně nebere. Ono to taky ani moc nejde, když jsou plnohodnotnými členy posádky i infantilní dítě a pes :) Celovečerní Cowboy Bebop se drží seriálu, dal by se zařadit někam do druhé poloviny série. Fanoušci téhle pošahané partičky se určitě nudit nebudou, tohle je totiž umícháno ze stejných přísad jako seriál. Najdete tu zajímavého záporáka, praštěné dialogy, Spika na pokraji smrti (pokolikáté už vlastně?), akční souboje, efektní vzdušné honičky a geniální hudbu. Přesto jsem ale měla místy pocit, jakoby byl film oproti sérii o něco ochuzen... jakoby to už nemělo tu správnou atmosféru. Možná za to mohla přílišná délka, možná poněkud otřepaná zápletka, ale prostě už to nebylo tak docela ono. K udělení oné páté hvězdy mě nakonec přiměly dvě věci: písnička, která hraje ve chvíli, kdy se Faye poprvé objeví na scéně a pak část, kdy Vincent vypráví, jak poprvé spatřil ty motýly. Takže tedy za 5*. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pseudofilosofický blábol, na němž se mi paradoxně zamlouvala pouze animace, jejíž fanouškem rozhodně nejsem. Brutálně mě to celé během sledování přestávalo bavit, až jsem zcela ztrácel pozornost. Prostě tyhle animované japonské píčoviny nikdy zřejmě nebudou mým šálkem kávy. Koupil jsem si tak kvalitní verzi filmu, že jsem si mohl dokonce vybrat, kterou zvukovou stopu upřednostním. Buď tu anglickou, nebo si rozšířím své základy japonštiny, které jsem nedopatřením získal z nehezkých věcí. Rozhodl jsem se samozřejmě pro japonštinu, neboť jsem chtěl být patřičně cool a rozhodl jsem se zle. Bylo mi z ní po chvilce zle. Záporák vypadal zajímavě do okamžiku, než jsem si uvědomil, že je to vlastně pěkný sráč. Dost dobře nechápu, co v podobných nesmyslech značná část zdejší uživatelské populace vidí. Já se dost brutálně nudil. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel RedAK. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ta filmová délka mi nějak k Bebopovi neseděla, ikdyž jsem se celých 116 minut bavil. Vlastně je to klasická jen o "trochu" delší epizoda, ikdyž oproti seriálu je zde několik změn. Zaprvé je to menší změna prostředí, které již není tak sci-fi, ale blíží se o něco více současnosti (že to město vypadá jak New York s Eiffolovkou uprostřed mi nikdo nevyvrátí). Za druhé nám trochu ubylo humoru na úkor filozofického bloumání po městě, což je mi trochu líto, ale nijak to filmu neublížilo. Bebop ale nezklamal, ponechal si své nejlepší atributy, jako je skvělé promíšní několika žánrů, dospělý vzhled (což není u anime tak časté), skvělá hudba a realistické postavy (ikdyž ten Spike už se nám pomalu začíná přesouvat do skupiny nezničitelných Rambů). Sayonara Space Cowboy 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké príjemné prekvapenie. Tento celovečerný film, ktorý vznikol dva roky po odvysielaní posledného dielu seriálu, de facto predstavuje len ďalšiu epizódu z dobrodružstva populárnych postáv. Posádka Bebop sa vydáva na kolonizovaný Mars, ktorý vyzerá ako New York súčasnosti, s cieľom chytiť mladistvého hackera, ale pri tom sa zapletú do omnoho väčšieho prípadu, ktorý zahŕňa ukradnutú biologickú zbraň. To je námet ako sviňa. Rovnako ako v prípade seriálu, tiež filmový Kovboj Bebop divákov prevedie dynamickým rozprávaním, v ktorom sa mieša dravá explozívna akcia s absurdnou nadsádzkou aj chvíľami melanchólie a vypätej drámy. Vedľa osobitého sveta a postáv, ktoré okamžite divákom prirastú k srdcu, utvára atmosféru snímky tiež chytľavé hudobné skladby, ktoré hoci patria do najrôznejších žánrov, vznikli všetky pod taktovkou jedinej osoby, slávnej speváčky a skladateľky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)
  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama