Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, který padl za oběť době svého vzniku, tomu chaotickému porevolučnímu kvasu, neprávem opomíjený debut kmenového člena divadla Sklep (sklepácká poetika je tu skutečně hodně znát) a pozdějšího filmového producenta Ondřeje Trojana, svérázná, hodně vtipná a osobitá komedie, kterou pohltila převratná doba a která by se jistě za jiných okolností prosadila do širšího povědomí a dočkala se přízviska kultovní. Jeden z mnoha filmů, který si nezasloužil být zapomenut... Podobné filmy: Vrať se do hrobu ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenkrát si třeba ještě mohli diváci myslet, že to, jak postavy mluví jako nerealistické halucinace, je známka autorské invence, kdeždo dnes už víme, že v Jarchovského světě spolu takhle lidi prostě mluví víceméně vždy (a čím je to méně, tím je to více). Ale jinak jako jo... vzhledem k tomu, co jiného se dělo na začátku devadesátých let, tak teda jako jo. Jen trochu méně té křečovitosti a trochu více souvislosti mezi postsynchrony a děním na obraze... a bylo by to vyloženě ok. ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

To se prostě musí "POCHOPIT", aby člověk o tom hned neprohlásil, že je to blbě zahraná rádoby vtipná sračka, když projde bránou aplikování daného stylu a porozumění, píjde tomu na kloub, uvědomí si genialitu používaného karikaturizování, ne nepodobnou té, kterou Vorel používá v Kouři, akorát tady ve větším extrému přehrávání. Film se nakonec stane kultovním (hlavně pro účastníky pionýrských táborů, což já byl sice jako opravdu mělé děcko). a nesmírně zábavným. Snad všichni pamětníci o tom prohlašují, že to je stoprocentní až dokumentaristický. Dokonalý punkový film. Já hodnotím 5hvězdy a 90 procenty - kultovka ()

zette 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se vzdy s chuti zasmeji. Na nejakou vtipnou hlasku si sice musime sem tam pockat, ale vyplati se to. Vedouci tabora pusobi az groteskne. Vyborne postavy jsou Bob, Bizon a uklizecka, nekdy maji neherci filmu fakt co dat. Zajimave je se podivat i na mladickou Geislerovou nebo Jiriho Stracha. Tento film mam rad, i kdyz se nejedna o zadne velke umeni. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Panečku to byl opruz. U herců mi přišlo, že jsou snad špatně předabovaný. Zasmát se nebylo čemu, snad jen k pousmání byly nošený hadry a všeobecně ta táborová zábava. Při scéně s asi pětiminutovým pochodem za hrozně debilní hudby jsem se rozhodl, že na konec filmu přeskáču díky magickému posouvátku. Uf, díky němu byl aspoň ke konci film zajímavý :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Při příjezdu do tábora je na autě přítele Veroniky značka  AM-96-66. Když opět ke konci filmu přijíždí, tak se značka změní na OSB-02-56. (DexMASTER094)
  • Scénárista Jan Hřebejk vzpomínal, že když se na Pějme píseň dohola vydal poprvé do kina, prodavač lístků film zkritizoval a snažil se Hřebejka od nákupu lístku odradit. (Šéfik)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno