Reklama

Reklama

Epizody(6)

10. srpna 2017 nastoupila mladá švédská novinářka Kim Wallová na palubu soukromé ponorky Nautilus vynálezce Petera Madsena, aby s ním udělala rozhovor. Když se ponorka následujícího dne nevrátila do kodaňského přístavu, byla prohlášena za nezvěstnou. Nautilus se na moři potopil, Peter Madsen byl vytažen z vody záchranáři a následně zadržen policií... Mrazivě autentická studie vyšetřování událostí na palubě ponorky z 10. na 11. srpna 2017 je nahlížena striktně skrze práci policejního oddělení vražd, námořnictva a dalších oddělení. Soustředěný, odhodlaný a nervy drásající boj za nalezení odpovědí v případu, který otřásl Skandinávií i zahraničními médii, přibližuje Tobias Lindholm především perspektivou postavy hlavního vyšetřovatele Jense Mollera. V hlavních rolích se představí přední severské hvězdy – Soren Malling, Pilou Asbaek či Pernilla Augustová. Pro Tobiase Lindholma je Případ: ponorka prvním seriálovým projektem v pozici showrunnera. Jako scénárista spolupracoval s Thomasem Vinterbergem na snímcích Hon či Chlast, v české distribuci silně zarezonoval i jeho celovečerní snímek Boj. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Tri hodiny sa grupa frustrovaných potápačov čľapká kdesi uprostred mora vo vode hľadajúc ihlu v kope sena a ďalsie tri sa druhá skvadra zúfalých vyšetrovatľov prehrabuje v štósoch lajstier a snaží sa v klučkách byrokracie a nie práve ústretovému právnemu systému dokázať vinu niekoho, koho za celú stopáž ani len neuvidíme. Bez jedinej naháňačky, prestrelky, prvoplánových cliffhangerov. A ak si odmysllím všemožné true crime dokumenty, tak veru si nespomeniem, kedy som videl podrobnejšie, detailnejšie a piplavejšie spracovanú kriminálku. Možno od Wire tu fakt takto procedurálne precízne rozpitvané vyšetrovanie v hranej podobe nebolo. Ten zúčastnený pocit hlbšieho autentického, až skoro dokumentárne detailného nahliadnutia do reálneho vyšetrovania je vťahujúci a fascinujúci. Takže bodaj by podobných kriminálok bolo viac, lebo vo svetle tohoto vyzerajú všetky krimi minimálne poslednej dekády ako trochu komické povrchné báchorky, ktoré okolo reálneho vyšetrovania išli v lepších prípadoch len tak zbežne. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Čím sme civilizovanejší tým viacej hľadíme do tmy. Zaujímavý, tichý, depresívny a mlčanlivý seriál podľa skutočnej udalosti. Celé je to chladné, držiace si odstup od diváka ale bravúrne herecky zahrané. Chybička na kráse môže byť pre niekoho veľmi pomalé mlčanlivé tempo v ktorom sú často dlhé tiché pohľady kamery do neznáma. Nakoniec to ale hodnotím kladne a som rád, že tam nebol stres, burácajúca hudba a hluční ľudia. Nebol tu žiaden super cool detektív ktorý všetko o prípade vedel už 400 rokov pred Kristom. Za všetkým kladným aj záporným sú tu len obyčajní ľudia. 80 % ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Je sice hezké, že sérii věnovali rodičům zavražděné a vyšetřovateli, ale pro diváka je to jen unavené nudné šestidílné hledání kusů jedné mrtvoly. Jeden díl hledají tělo, další díl nohy, pak hlavu, atd.... A tohle je náplň skoro celého dílu. Madsena ani tu novinářku neuvidíte! Všichni tu dlouhé chvíle důležitě čumí a tváří se znuděně popřípadě strašně nešťastně. Dokonce i dcera vyšetřovatele, která čeká dítě. Špatné. Policajti tu jsou trapní a hloupí. Konečné finále "velkého" objevu je úplně ubohé. Nechce se mi věřit, že by Madsena neodsoudili jen proto, že by nedokázali určit příčinu smrti, když našli mrtvolu s bodnými ranami a měli hromadu dalších důkazů. Natahovaný průšvih. Bohatě stačily dva díly, ale tu by to muselo být natočeno úplně jinak. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem temnou severskou krimi, ale dostal jsem spíše velmi střídmou a realistickou rekonstrukci vyšetřování jedné podivné a nelehko prokazatelné vraždy. Šestidílnou podrobnou procedurálku na jednu stranou chladnou jak psí čumák, ale přesto vtahující a i přes pomalejší tempo zvědavost a dokonce i určité emoce vzbuzující. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dánové sérii natočili s očividnou až úpornou snahou vyhnout se jakékoliv senzacechtivosti, což u tak dramatického případu je dost těžké. Nenechali se však svést a drželi se své linky suchého vyprávění do morku kostí. Série tak sleduje zejména vyšetřování, které neohromuje efekty, honičkami ani střílečkami, ale soustředí se mnohem více na realistickou rutinu, nudné přehrabávání se v lejstrech a trpělivé hodiny strávené u monitoru. Série je tak, stejně jako vyšetřování, povětšinou nudná a zdlouhavá. Proto dávám jen průměrné hodnocení. Přesto oceňuji soustředěnou snahu dánských vyšetřovatelů, stovky a tisíce hodin vytrvalosti, které nakonec vedly k cíli. Nejvíc mě překvapilo využití cvičených psů, kteří dokáží vycítit přítomnost mrtvého těla na dně moře i několik metrů pod hladinou. _____ Další mínus u mě má série za zobrazení osobního života hlavního vyšetřovatele, což bylo podle mě zbytečné a očekávané. A ano, i ve skutečnosti to tak musí být, že osobní život jde stranou a převažuje pracovní zaťatost. Ocenila jsem naopak scény s rodiči zavražděné, protože ty na minimalistické ploše a s minimem vnějších projevů emocí dokázaly zprostředkovat emoce vnitřní. ______   Umírněné a drsně racionální vyprávění s herci, kteří vypadají jako každý normální člověk na ulici, má i etickou rovinu, která mě potěšila. Nikdy neukáže odporného vraha a  nikdy snad ani nepadne jeho jméno. Dobře! Není třeba jakkoliv oslavovat takovou zrůdu, ani zmínku si nezaslouží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Interiérové ​​scény z policajnej stanice sa natáčali na chodbách dánskej televízie TV-Byen. (Arsenal83)
  • O afére bol natočený 90-minútový dokument, ktorý však Netflix následne nezverejnil pre nezhody v zmluvných právach. (Arsenal83)
  • Mnohých potápačov v seriáli hrajú skutoční potápači, ktorí pracovali na pátraní po Kim Wallovej. Objavia sa aj psy, ktoré boli použité pri skutočnom hľadaní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama