Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Some things in life just can't be explained. Klasický univerzální americký kousek na sobotní večer bez plánů s výborným mysteriózním námětem. Travolta jde kromě "Tváří v tvář" a "Pulp Fiction" úplně mimo mě, ale tady dokazuje, že až tak šptaný nebude a za notné podpory ostatních (Duvall, Whitaker) je více než snesitelný a onen přerod z venkovského automechanika na nechtěného "fenoména" mu uvěříte bez nejmenších pochybností. Paráda. "Everything is on its way to somewhere." ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, jenž svými schopnostmi dokázal z maličkostí, udělat věci velké. Příběh, jenž je součástí každého z nás a jen na nás záleží, jak na něj budeme vzpomínat. Až se divím, jak tato role Travoltovi sedla a co víc, dokázal ve mně navodit pocit lítosti, ale také určitou dávku štěstí. 75% ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní a pohodově plynoucí film se sympatickým hlavním hrdinou, obyčejným venkovanem Georgem v charismatickém podání Johna Travolty, který se bohužel v poslední půlhodině zvrtnul v nehorázně zdlouhavé, přeslazené a zbytečné melodrama, ze kterého jsem si odnesl velice negativní pocity. Co to proboha bylo v závěru za nudný kýč?! Do té doby jsem film vnímal jako průměrný, relax film s klasickým námětem a dobrými herci, včetně vedlejších postav, tak na 70%. Ale ten konec vše tak zkazil, že dávám 2 hvězdičky, že zaokrouhluji hodnocení 2.5/5 dolů. || Režie: **, Scénář: ***, Herci: ****, Hudba: ***, Výprava: *** ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho se to tvářilo jako takový trochu naivní sci-fi, ale nemůžu říct, že by to bylo špatný. Sice jsou tam některý scény na můj vkus trochu patetický, ale koukat se na to dalo. Jenže pak dojde k objasnění záhady, kde se vzaly ty super-schopnosti, a potom už film nabídne akorát potoky slz a nějaký strašně dojemný proslovy. Naštěstí tenhle sračkózní závěr zabere jenom poslední zhruba půlhodinu, takže jsem to zvládnul dokoukat. Nejzajímavější z celýho filmu pro mě nakonec byla písnička Everyday is a winding road od Sheryl Crow v nějakym zvláštnim mixu, kterej jsem nikdy neslyšel. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Travolta s mysterióznymi geniálnymi schopnosťami je pre takého drsňáka celkom netradičná úloha. Predpovedá zemetrasenia, zachraňuje deti alebo napravuje ľudské vzťahy. Z požehnania je nakoniec neželaný dar a nielen kvôli FBI a ďalších priživujúcich sa organizácií. Vyústenie zo sci-fi do romantiky je nečakané, príjemné aj smutné zároveň. –––– Každá žena má svou židli, něco, do čeho dává kousek sebe. Zjistils, jakou má Líza židli a koupil sis ji? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo od 9. októbra do 22. decembra 1995. (Peter-1307)
  • V mestečku Old Town Auburn v Kalifornii je plaketa, kde George (John Travolta) stál a videl "svetlo." V roku 2015 bola pôvodná plaketa ukradnutá, nahradila ju nová a zabezpečená proti odcudzeniu. (chesterko)

Reklama

Reklama