Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hustý, něco tak vtipnýho jsem už dlouho neviděl (a to jsem animované filmy nikdy nepovažoval za nijak zvlášť vtipné, spíše úsměvné). Spongebob je teď mojí nejoblíbenější postavou (to je vážně husťák) a cameo Davida Hasselhoffa je dokonalé, asi nejlepší, jaké jsem viděl. Pokud někdo ví, kde je k dostání seriál, tak ať se mi hyperrychle ozve, jinak začnou hrát klavíry. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Občas jsem si nebyl jistý, pro jaký publikum tvůrci vymýšleli některé scény a gagy ale to nic nemění na tom, že "Spongebob v kalhotách" je perfektní bžunda :) Spongebob a jeho kámoš Patrick jsou stylová dvojka která rozesměje i tu nejkamennější tvář, ať dětskou či dospělou. Jejich příhody jsou nabité vtipem a originálními nápady tvůrců stejně jak tomu je i v seriálu. Rozhodně doporučuji jako nevšední zpestření pro celou rodinu 4* za 82% ()

Reklama

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Tak to byla opravdu hrůza!!! Nevím, co na tom teda ostatní vidíte, ale já se za celý film zasmál jednou. Asi jsem to nepochopil nebo opravdu nevím. Dokud byl film jen animovaný, měl ještě něco málo do sebe. Ale to co přišlo potom, to už bylo příliš. Vrcholem všeho byl samozřejmě David Hasselhoff. To už jsem opravdu nemohl. Docela jsem se těšil na parádní animovanou komedii, o to je mé zklamání větší. Tento animák rozhodně není pro všechny! Některým se líbí, jiným nevadí a někteří jen nevěřícně kroutí hlavou kam až může animovaný film klesnout. Já patřím jednoznačně do poslední skupiny. Jednu hvězdičku dávám za nápad a taky proto, že jsem to protrpěl až do konce. "ENJOY IT !!!" ()

AZbest 

všechny recenze uživatele

Jasné, že som sa smial na modrej rybke Dory v Nemovi, na Oslíkovi v Shrekovi, na Chicken Joe-ovi v Surf's Up atď... ale na Patrickovi Star som modral od smiechu. A nie len na ňom. Jednoduchý detinský humor ma totálne dostal a nebola potrebná ani "dospelácka" satira, ktorú poznáme napríklad zo spomínaného Shreka. Geniálne hlášky a detský duch hlavných hrdinov, nasprostastosť Kinga Neptuna, Hasselhoff a Gooffy Goober Theme Song :) ... Proste som sa smial ako pri žiadnom inom animovanom počine. A o to predsa ide. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u animovanyho filmu nenasmal tak, jako u Spongeboba. Sice to je poprvy, co jsem se s touhle morskou houbou, ktera vypada spis jako sejra v krabici setkal, stejnojmenny serial mi nic nerika, ale byl jsem hodne mile prekvapenej. Konecne po case kvalitni 2D animovany film a navic styl animace pripomina uchylarny jako Krava a kure. Samotna animace je pak hodne povedena a zabery na jejich xichty sou fakt brutalni. Tohle musel vymyslet nakej silenec. Navic tu je mistama animace spojena s klasickym filmem a to dopadlo taky paradne. Hned po Spongebobovi a jeho kamaradovi Patrikovi (hvezdice co vypada jak parek) tu je nejbrutalnejsi David Hasselhoff, kterej proste nema chybu. Skoda, ze film ma jen nakejch 75 minut, moh by bejt trochu delsi, ale na druhou stranu je prave diky svoji delce tak nabusenej forama, ze uz to ani vic neslo. Ani na chvilicku se nenudite a zaver kdy to Spongebob rozjede na kytaru je fakt vostrej. Navic vetsina hlasu je nadabovanejch celkem priteplene, coz by v jinym filmu pusobilo dost blbe, ale tady to skvele sedi a hudba je taky super. Akorat si nejsem moc jistej, ze to je pro nejaky maly deticky, protoze mistama je humor fakt dost infantilni. I pres slabsi pribeh si myslim, ze si 5* zaslouzi. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Napriek tomu, že SpongeBob pracuje pre Krusty Krab viac ako 31 rokov (374x po sebe zamestnanec mesiaca), je stále považovaný za dieťa, pretože morské huby sa dožívajú vyše 500 rokov. (Carol Pifková)
  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)
  • Film bol venovaný Julesovi Engelovi, umelcovi a režisérovi, ktorý dlhé roky pôsobil na Kalifornskom inštitúte umenia ako učiteľ a mentor začínajúcich animátorov. (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama