Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zlé ako sa len dá. BR 2 z jednotky zobralo len to zbytočné a spojilo to s neznesiteľnou dávkou PÁTOSU. V podstate narozdiel od jednotky mi boli protivné všetky postavy do jedného. To by bol dobrý predpoklad pre vychutnanie si skutočne hodne krvavo poňatých akčných orgií - ale ani tu som nezabral (neustály pocit samoúčelnosti a zbytočnosti som mal počas celej dĺžky). O príbehu pomlčím (takúto kravinu nemá zmysel ofrflávať). A ázijské poňatie emócií mi problém obvykle tiež nerobí (ale tu slovo prehrávanie naberá iné dimenzie). Jednoducho už dlho si nepamätám, že by som tak trpel pri sledovaní filmu. Takže u mňa sa druhé BR zapíše ako Blbosť Roku. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fukasaku toho chcel svetu veľa povedať. BR2 by som v pohode označil za jednú veľkú agitku s veľmi mlhavým posolstvom (ktoré sa dá vyložiť naozaj všelijak), pričom si dovolil nepekne rýpnuť do amíkov. Krajiny, ktoré boli za posledných 60 rokov USA bombardované, zopákol pre istotu dva-krát (!). Občas som mal pocit, že sa to točilo v Severnej Kórei. Preto asi to IMDB... BR2 je úplne iná ako jednička. Zmenili sa pravidlá a tu už nejde o prežitie, tu sa ide do vojny. Čo je plus. Film sa proste pustil svojou cestou a nesnaží sa variť kavu z výborného predchodcu. Ale nesadne to každému. Myšlienok je tu naozaj hafo a mám pocit, že spokojnejší budú tí čo na ne rezignujú. Okrem toho že som v tom mal trochu hokej, tak predsa len životná pravda z úst človeka, ktorý vo svojom veku sotva našiel sám seba mi znie trochu podozrivo a maximálne nepresvedčivo. Naštastie tu je formálne precízny zbytok a tým záverom (uf!!!) si to BRII prestrielal na 4 hviezdičky. Po miernom prestrihaní by som neváhal s piatou. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kenta Fukasaku, Norio Kida .. Battle Royale II se nesnaží přímo pokračovat a vylepšit původní zavedenou šablonu filmu, což je obrovská škoda.. Už se nedočkáme srdcervoucího třídního boje v němž se vraždí spolužáci, kamarádi a lásky, ale regulérní vojenské akce studentů jedné třídy proti dětem terorismu pod příkazem vládního zákona BR a dohledem armády. Musím uznat, že mne tato podivná scénáristická inovace vůbec nepotěšila, ba naopak! Vznikl jakýsi smotanec vykrádající film Obojek, kopírující to nejlepší z Vojína Ryana, to vše našroubované na značně upravený původní Battle Royale zákon. Hlavně později, kdy se přidají jakási poselství terorismu a boje proti němu, jsem, jen zoufal. Herecké výkony taktéž nepotěší. Od samého začátku mne silně iritoval zejména blonďatý hlavní představitel a hned v závěsu třídní učitel. Oba byli doslova nesnesitelní a trapně drsní. Ale o moc lépe si nevedly ani ostatní herci a to zejména ze začátku, kdy šlo doslova o přehlídku přehrávání. K tomu spousta nesmyslů a drobností (jako třeba, že si ani nevyzkouší jak zacházet se zbraní, během cesty na člunu, apod..). Nejsilnější devizou jsou naštěstí ony bojové sekvence. Výborně natočené, plné efektů, výbuchů a co hlavně musím vyzdvihnout, jsou výtečně ozvučené! Zvuk a samozřejmě také příjemná hudba (která ale není tak dokonale přesná, kontrastní a dechberoucí, jako v BR) patří k tomu nejlepšímu, čeho se při sledování dočkáte. Přes to všechno, Battle Royale II je těžké zklamání! 30%. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád Battle Royale a pokladám ho za fim, ktorý jednoznačne nepotreboval žiadne pokračovanie. A už vôbec nie takéto priblbé. Všetko dobré z BR1 (okrem technického prevedenia a bojových scén, ktoré sú rovnako skvelo natočené) tu buď úplne chýba alebo je obrátená naruby a tým pádom vôbec nefunguje. Kým v jednotke sa filozofická rovina točila okolo kritiky spoločnosti, tu sa z toho vykľul nejaký nezmyselný "všetci deti spojme sa bojujme proti dospelým a za príklad si zoberme krajinu, ktorá je už 20 rokov vo vojne a tie chúďatká detičky v nej sa ešte stále dokážu usmievať" a spolu s nechutne odpornou scénou pádu dvoch budov silne pripomínajúcich dvojičky to už nebezpečne hraničí s teroristickou propagandou. Zmizla takisto akákoľvek snaha o psychologizáciu postáv. V jednotke každý mohol mať niekoho s kým sa dokáže stotožniť, tu je to vyslovene nemožné, lebo jediné čo vidíme, sú figúrky slúžiace jedine na bojové scény, aby mal kto umierať. Jediná postava, u ktorej sa tvorcovia unúvali vykresliť ju lepšie ako jednorozmerne (povedzme dvojrozmerne), je Shuya (u neho to mali ešte aj uľahčené, keďže je to hrdina, ktorého poznáme už z jednotky), ale z môjho pohľadu to bola snaha zhola zbytočná, lebo mi celý čas prišiel jedine k smiechu. A teraz ešte zlatý klinec. Jedným z najväčších pozitív jednotky je imho to, že takmer neustále pracuje s cynickou nadsádzkou, čo onú kritiku systému ešte zvýrazňuje, ale nedovolí jej skĺznuť k priamočiarosti a samoúčelnosti, dvojka z nepochopiteľných dôvodov sa tohto úplne zriekla a pre zmenu si vypožičala časté špecifikum amerických propagandistických snímkov (čo je vzhľadom na vyznenie filmu zase viac ako smiešne) - patetickosť, ale v takej nehoráznej miere, až to pekné neni (ešte pripomieniem, že som človek, ktorý si z patetizmu väčšinou až takú ťažkú hlavu nerobí a dokážem sa cez to relatívne ľahko povzniesť - ale toto je už aj na mňa moc). Keď si k tomuto pridáte ešte to najvýraznejšie a najneznesiteľnejšie prehrávanie hercov, aké som kedy vo svojom živote videl (už mi veľmi dávno nikto neliezol na nervy tak ako učiteľ a blonďák, na ktorého meno si nespomeniem) a zase raz smiešne vykradnutie Vojaka Ryana a jeho "vylodenia v Normandii", tak nemôže vzísť nič iné, ako jeden nepodarený a absolútne zbytočný film, ktorý nikdy nemal vzniknúť, lebo len kazí meno dokonalej jednotke. 2/10 ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než předchozí film, ale to není na škodu. Je sice pravda, že mě to nezasáhlo tak jako první díl, ale stále se jedná o velmi dobrý film. Nejslabší částí filmu je přivezení nové várky studentů, jejich vyzbrojení a akce na pláži. Tyhle části působí celkem odfláknutě a rozhodně na mě nezapůsobily tak silně jako ty v prvním díle. Začal jsem si říkat, že to bude jen samoúčelná vyvražďovačka. Akce na pláži mi navíc přišla celkem zmatená a bez potřebného efektu, páč postavy ještě nebyly nijak vyprofilované a nic jsem k nim necítil. Pak ale díkybohu přišla část ve skrýši vzbouřenců, která sice nebyla akční, spíš dialogová, ale o to víc se mi líbila. Opět se objevil ten známý pocit z jedničky, a to že nejde jen o samoúčelnou vyvražďovačku, ale spíše o film s hlubším přesahem a poselstvím. Navíc se konečně objeví nějaké ty sympatické postavy, kterým jsem držel palce až do konce. Následné akce taky působí mnohem líp než ta anonymní na pláži. A film rozhodně nepodporuje teroristy, spíš se podle mě snaží ukázat, že mnohdy bojují za správnou věc, ale jdou na to absolutně nevhodnými prostředky. Za to palec nahoru. /viděno na DVD v DC: 85% a 4*/ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)

Reklama

Reklama