Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Lima 

všechny recenze uživatele

Verhoeven se s ničím nikdy moc nepáře. Starship Troopers v USA komerčně propadli, amíci nenašli pochopení pro satirický podtón fašizoidně vykreslené lidské společnosti budoucnosti a pro naturalisticky krvavé scény. Když jsme na to šel do kina, vedle mně seděla malá holka s mamčou. Holčička si ze začátku libovala, příběh se zpočátku odvíjel jako takové Beverly Hills z budoucnosti. Postupně se ale začala odkrývat Verhovenovská úchylnost a holčička s mamčou nevydržely a z kina utekly. A já byl naopak ve svém živlu. Státem řízené zprávy a nábory do armády, jakoby vystřižené z dokumentů budovatelské éry. Děti ze školky, zašlapávající za nadšeného potlesku paní učitelky malé broučky - jako bych na jejich místě viděl naše rolníky, hubící v 50.letech "amerického brouka" mandelinku. Mozková elita v dlouhých černých kabátech, vypadající jako gestapáci. V bolestech a s krví v zubech umírající jedna z hlavních ženských představitelek - no řekněte, kolikrát jste v mainstreamovém filmu takto viděli umírat jednu z hlavních představitelek? Ne, já nejsem úchyl, který by si v tom liboval. Jenom mně baví ta Verhoevenova absence zábran, kterou už tolikrát předvedl a která v případě tohoto filmu činí těžce stravitelnou záležitost, která nemůže mít šanci na širší komerční ohlas. A mám takový pocit, že Verhoevenovi to je putna a to mně na něm baví. Ruce, nohy a hlavy létají vzduchem takovou četností, že z toho cenzoři museli mít těžkou hlavu. A navrch ty ohromující triky... No né, tohle není masová zábava, to je kult pro ujeťáky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rico, potřebuju desátníka. Dokud Vás nezabijou nebo nenajdu lepšího." Mám-li přeprat brouka, abych se stal občanem, tak ho prostě přeperu. Co je na tom? Aha, on je mnohem větší než já, bojovnější než já a má víc chapadel? Tak to ho nechám žít a budu dál nýmand bez občanství, který se z bezpečí gauče občas mrkne na zábavný snímek plný hrdinství, hlášek, sympatických vojand a střelby do otravných brouků. Tak na ně, kluci a holky, vždyť jedinej dobrej brouk je mrtvej brouk a vy na to máte. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Verhoeven je blázen a nechápu jak přesvědčil producenty aby mu dali peníze na film, který, pokud by jste jej brali smrtelně vážně. Je blbý až to bučí. Děravý příběh, béčkoví herci, spousta naivity. Starship Troopers ovšem nejsou vážně míněným thrillerem, nýbrž verhoevenovsky svéraznou parodií na vše možné. Parodií plnou brutality, skvělých triků a hlavně úžašně sugestivních scén. P.S.: Heinleinovu knihu mám moc rád, je to opravdu diametrálně odlišná od filmu a neměla by s ním být spojována, ale že se jí nechal Verhoeven inspirovat mi vůbec nevadí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý akční sci-fi. Snad ani nebyla chvilka kdybych se nudil nebo jen zapřemýšlel nad tim, že je to dlouhý. Všechny scény naprosto přesně seděj, žádná nepůsobí, že je tam navíc a akční sekvence jsou strhující a napínavý. Herci jsou sympatický a zároveň dostatečně drsný aby jste jim uvěřili hrdinský kousky, kterých je ve filmu opravdu pěkná řádka, ale žádnej nepůsobí trapně. Co se týká triků, tak ty jsou tady kapitola sama o sobě, všechno působí naprosto realisticky a nikde to neni odfláknutý, brouci se pohybujou přirozeně a jejich rozstřílení nebo nějaký jiný jejich rozemletí vypadá pěkně nechutně, což je dobře, jak jinak by měl vypadat rozmáznutej brouk, že? Taky zranění u lidí jsou skvěle provedený, trhání těl a všech končetin na nich jsou prostě perfektní a pěkně drsně krvavý, Verhoeven si s nějakým mozkem na podlaze nebo s pohledem do děravý hlavy s kousky mozku žádný starosti nedělal. Tady si fakt neni na co stěžovat. Jeden z nejlepších akčních sci-fi 90 tých let ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na imdb jsem se dočetl, že tento, možná nejznámější, Verhoevenův film je "the smartest dumb movie ever" a to neuvěřitelně sedí. Na béčkovou lásenkou ze střední školy navazuje militantní agitka, prosté až klišoidní zvraty a završuje se přímočarými bitvami. Přesto Verhoevenova kouzelná hůlka dokáže z každé scény udělat neskutečně zábavný moment. Klišé tvoří jen kostru a spatřujeme v nich jistotu, z akce je na povrch vytažena chytlavost, navíc je docela drsně brutální a dokonce jsem se i párkrát přistihl, jak fandím Johnově lovestory a užívám si krásu Denise Richards v nejlepších letech... 8/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (73)

  • Bylo natočení několik verzí reakce Carmen (Denise Richards) na údajnou smrt Johnnyho Rica (Casper Van Dien). Jedna z nich nastiňovala začátek jejího vztahu se Zanderem (Patrick Muldoon). Testovací diváci však začali její postavu nenávidět za to, že se tak brzy po smrti svého bývalého milence dala dohromady s jiným mužem, což dávali najevo velmi hlasitě. Scény byly následně vystřiženy, i když vztah mezi Carmen a Zanderem je ve zbytku filmu stále naznačen. (Untentrauer)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na palubě jednoho z bojových křižníků můžeme zahlédnout miniaturu hvězdné lodi Millennium Falcon ze ságy Star Wars. (HellFire)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama