Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (872)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predošlé filmové spracovanie Blade Runner od Philipa Kindred Dicka mi až tak nesadlo, ale toto je absolútny luxus, ktorý vás pripúta svojím príbehom, hercami, hudbou a neskôr aj akciami, či napätím už od začiatku. Škoda, že tie efekty zostarli, inak v rámci príbehu je to furt pecka. Ďalšie výborne sci-fi od Paula Verhoevena a zároveň jeden s najlepších filmov, kde zahviezdil Arnold! Obľúbený soundtrack: The Dream. 90% - 5* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Myslím, že P. K. Dick by s takhle kvalitní adaptací mohl být spokojen, narozdíl třeba od takového R.A. Heinleina, jehož Starship Troopers Verhoeven vyloženě zprznil...a ještě jeden spojovací článek s Hvězdnou Pěchotou - skvělý Michael Ironside:) Total Recall skutečně byl Matrixem svojí doby, některé efekty berou dech i dnes (i když leckdy jen z čisté nostalgie:)). Na 80% se dostáváme díky skvělému hudebnímu doprovodu od Jerryho Goldsmithe. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj oblíbený režisér Verhoeven ve svém prvním vysokorozpočtovém filmu. Nyní je to klasika - akční temná sci-fi dle povídky P. K. Dicka s výborným Schwarzeneggerem, který jde po krku guvernérovi Marsu (a to tehdy ještě svalnatý Arnie nebyl sám guvernérem). Atmosféra filmu je opravdu hodně hustá, a to i před vypnutím větráků, a já si tenhle snímek po létech užíval naplno. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9303-total-recall/videa/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Než 80. léta vydechla naposled, zasadila ještě tento velkolepý úder, který měl s bodycountem 77 zásadní podíl na tom, že se o filmovém létu 1990 mluvilo jako o "krvavém". Inteligentní, byť žánr neposouvající scénář se skvostnými hláškami (Stone: "Ale miláčku, jsme přeci manželé." Arnold (střelí ji mezi oči): "Tak tohle považuj za rozvod."), silné obsazení, masivní a krásně brutální akce, kde nechybí hongkongské střílení do kolemjdoucích při honičce a dodnes působivá přehlídka masek a speciálních efektů oceněná Oscarem, udělaly z Total Recall i při jeho v té době rekordních nákladech 65 milionů hit (výdělek 261 milionů celosvětově), který více než důstojně uzavřel jednu úžasnou filmovou dekádu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl čtyři hvězdičky, kdy jsem zavzpomínal na premiéru v kinech před řádkou let. Nyní jsem se podíval znovu a přece jen už jsem se někam posunul a ta okatá béčkově popkornová prvoplánovitost mi už vadí. Film připomíná laciné mainstreamové dobrodružné komiksy se scifi náměty, které dodneška leží v mé knihovně a které v určité době formovaly můj vkus, nicméně dneska už čtu i sleduju něco jiného. S námětem klasika sci-fi P. K. Dicka Verhoevenova verze nemá moc společného, ale je přiměřeně rozpohybovaná, naplněná honičkami, střelbou a krvavými souboji, takže to divákovi, kterého nic nenutí přemýšlet, odsýpá jedna radost. Verhoven se tradičně nevyhýbá brutálním scénám, takže uřízlých rukou a roztřílených lidských těl a vyhřezlých vnitřností si fanoušek užije. Přesto jde o jeden z mála lepších filmů, kde se v hlavní roli objevuje Arnold Schwarzenegger. Ani tady není sice jeho výkon nijak skvostný, ale zároveň nesklouzává k trapnosti. Celkový dojem: 55 %. Kladem filmu je výprava, která ani po letech nepůsobí omšele a v době vzniku filmu byla špičková. Dobrodružná barvitá sci fi podívaná pro náctileté. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Při jedné akční scéně vznikl problém, protože podle scénáře měl Arnold Schwarzenegger (Quaid) popadnout za krk Sharon Stone (Lori), která ale začala šílet a křičet: „Nesahej na mě!“ Nejdřív si Schwarzenegger myslel, že se jenom bojí, a proto ji začal uklidňovat, ale později zjistili, že Stone měla jako malá úraz krční páteře, a proto tak vyváděla. (asdfasdf)
  • V prvej verzii scenára bolo menej násilia a viac fantasy o virtuálnej ceste na Mars. (gogo76)
  • Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) ukazuje své manželce krvavé ruce, avšak chvíli předtím ji držel za ramena, vypínal vypínače, sahal na žaluzie a nikde žádná krev neulpěla. (JardaPazdy)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno