Reklama

Reklama

Ve ztřeštěné komedii se Mike Myers představuje jako guru Pitka, Američan vychovaný indickými guruy (Ben Kingsley a Omid Djalili), který se vrací do Spojených států, aby zde rozjel byznys osobního kouče v oblasti mezilidských vztahů. Jeho neortodoxní metody jsou však vystaveny zkoušce poté, co musí urovnat milostné lapálie a následný profesní kiks slavného hokejisty (Romany Malco), kterého opustila žena kvůli úhlavnímu sokovi, sportovci jménem Jacques Grande (Justin Timberlake). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Olík 

všechny recenze uživatele

Za jako zatím jediný přínos Mike Myerse pro světovou kinematografii považuji komedii Wayneův svět. Od té doby se Mike plácá v druhu humoru, který není určen každému a nejlépe ho vystihují slova jako dětský, trapný, negramotný, fekální nebo kanálový. Guru Pitka není nic jiného než zarostlejší Austin Powers a tudíž je pro mne spíš odpadem než komickou postavou. Fanoušky NHL možná zaujme drobné cameo Roba Blaka, fanoušky kvalitního humoru nezaujme nic. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

Kravina. TM. Jediné, kvůli čemu stojí za to na film koukat, je něžná Jessica Alba a skvělý Justin Timberlake, kteří ovšem nedostávají dostatek prostoru. Jinak by to byl odpad jak vyšitý a ještě bych dal Myersovi přes ksicht smetákem namočeným v moči. Chápu, že špionátor baví spoustu lidí, jenže tohle bylo už opravdu za hranicí (ne)vkusu. Většina vtípků jsou dvojsmyslné sexuální narážky nebo nechutné prasečiny. Myers se asi docela dobře vyžíval v roli guru s nejasnou sexualitou, jenže mně bylo možná tak na zvracení. Jako to jsem se měl smát u kopulujících slonů nebo u rány do rozkroku? Abych filmu tolik nekřivdil, tak ano, dvakrát jsem se zasmál. Nechápu, jak mohl do filmu dostat Albu, Timberlakea a ještě další cameo postavy. Zápletka ještě celkem ušla. Narážky na rozdíly mezi americkou a východoasijskou kulturou bych taky bral. Pravdou je, že angažování nějakého odborníka na vztahy je možná jedinou cestou, jak by Toronto mohlo vyhrát Stanley Cup. Zatím jsou k němu pěkně daleko.:-D Hodnocení: 15% ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mike Myers tentokrát nechal bondovky stranou a zaměřil se na Bollywoodskou kinematografii. Jen škoda, že veškeré narážky na indickou kinematografii omezil na pouhou jednu snovou sekvenci natočenou ve stylu bollywoodského muzikálu a na orientální kostýmy. Jeho indický guru lásky Pitka je stejně ztřeštěný jako postava agenta Austina Powerse, bohužel už ne tak vtipný. To, že si Myers libuje v záchodovém humoru a sexuálních narážek trousí více než nadržený středoškolák, je všem dobře známo. Jenže zatímco v bondovské parodické sérii se mu většinou dařilo balancovat na hranici mezi dobrým humorem a infantilními trapárnami, tak v Učiteli lásky více jak polovina vtipů nefunguje tak, jak by měla, což je u komedie dost závažný problém. Netvrdím, že jsem se nebavil, film naopak dobře odsýpal, ale těch trapných momentů a nefungujících vtipů tam prostě bylo až moc na to, abych mohl Učitele lásky označit za fungující komedii. Dalším problémem tohoto indického pošuka je fakt, že není obklopen tolika zajímavými postavami, jako tomu bylo u Powerse a guru Pitka sám o sobě není tak zábavnou postavou, aby utáhl celý film. Je sice fakt, že Ben Kingsley se na svém cameu dokonale vyřádil a dokázal rozesmát i prostřednictvím naprosto pitomého vtipu (jeho mimika je úžasná) a Verne Troyer opět nezklamal, ale třeba taková postava Justina Timberlakea je dost nevyužitá a Jessica Alba...na tu se prostě jen dobře kouká. Tenhle film se Myersovi moc nepovedl, není to sice taková příšernost, jako byl Kocour nebo jeho role v Letušce 1. třídy, ale s takovým castingem to mohl dopadnout o mnoho lépe. A ano, i tady má Myers pár hudebních čísel. Bohužel. 40% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená komedie na kterou se jde koukat jenom kvůli Jessice Albě. Bohužel vtipnost prohrává nad trapností. Některé fórky si scénáristi skutečně mohli odpustit. Tento film lze doporučit pouze skalním fandům Jessicy nebo pokud se nudíte a nevíte co s časem. V opačném případě se mu vyhněte obloukem. 50% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Přestože by se to na základě kritik a recenzí mohlo zdát, Mike Myers neztratil své mojo ani nezbytný nadhled, zatímco se naváží do americké popkultury, způsobu života a přístupu k filozofiím a východním náboženstvím. Na první pohled se jedná o další z řady hloupých a fekálních komedií, která dojíždí na chabý příběh a tím pádem i scénkovitost s tím spojenou a vyložené rochnění se v trapných situacích, jenže - Myers má odpozorována klišé a schémata obdobných filmů, tak často vystupuje z dění, promlouvá přímo na diváka a dokazuje, že pokud se jde za nátěr, film je doslova nabitý parodickými narážkami pro zasvěcené, popkulturními aluzemi, hyperbolizací rasových a sociálních stereotypů a okázale boří tabu (sloni rulez!). Zároveň si tím důmyslně rozšiřuje svůj vlastní filmový fikční vesmír, do kterého tentokrát zařadil postavu, jež není dostatečně nosná. Za 3 geniální vtipy tři hvězdy, ale jinak zklamání. Sandlerův ZOHAN je mnohem stylovější a propracovanější, filmovější a zábavnější, Myersův GURU LÁSKY si zase podřizuje film k obrazu svému a vytvořil tak dílo, které jeho fanoušky nezklame, ale jiné otráví. Mariska Hargitay s Vámi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • 7 nominací na nejhorší film roku. (cariada)
  • Víťaz 29. ročníka Zlatých malín v kategóriach: Najhorší film, najhorší mužský herecký výkon (Mike Myers), najhorší scenár (Mike Myers a Graham Gordy). (KazzaK)
  • Rob Blake, který ve filmu srazí loktem hokejistu Darrena Roanoka (Romany Malco), v roce 2008 opravdu za Los Angeles Kings skutečně hrál. (Lembi4)

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama