Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Stalo sa to presne tak, ako sa to stať malo.“ – „Ako vieš?“ – „Lebo žijeme.“ Panenkaskákavá, to sú ale hňupovské dialógy! Takto to vyzerá, ak niekto povie, že to myslel ako trilógiu - a nemyslel. Úžasný MATRIX mal taký dobrý príbeh, postavy a akciu, že dvojka mohla mať o koľkokoľvek vyšší rozpočet a ambície, nemohla ho dobehnúť ani keby po peniazoch túžiaci producent Joel Silver chcel aj niečo iné, než len sa vizuálne predvádzať. Nevraviac o tom, že kvôli dialógom á la Monty Python, bohužiaľ mysleným smrteľne vážne, je snímka miestami až smiešna. Samozrejme, zlý film vyzerá inak: Wachowskí vedia budovať atmosféru a vizuálna stránka (kostýmy, výprava, počítačové triky) a bojové scény sú úchvatné (no napríklad konkurenčná automobilová naháňačka z T3, tiež z roku 2003, ma bavila viac). Avšak z hercov sa vytratil život a v príbehu nevidím ani štipku niečoho, čo by ma prinútilo zamyslieť sa a čo je v podstate len smršť hlúpostí, aby sa panáčikovia pobili. Kino Považan NMnV 2003 ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Päť je veľa, tri je málo - tu by mohol môj komentár kľudne skončiť, no musím dať zadosť svojej povesti, no nie? Pokus o vtip... Takže od začiatku - kto čaká niečo na spôsob prvého dielu, odíde sklamaný, ak nie vyslovene nasr-... nasrdený, no kto čaká módnu prehliadku digitálnych efektov a zbesilej akcie tej najvyššej kvality, odíde spokojný. Ja som síce naivne dúfal v oboje, ale čas strávený pri sledovaní Matrixu Reloaded neľutujem - a to je v tejto uponáhľanej dobe pomerne vzácne. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle - bři.Wachovští neměli vůbec točit žádné pokračování, to je můj názor. "Matrix" byl naprosto precizní dílo, vlastně bez jakékoliv chyby...A musel by se stát zázrak, aby se mu další dva díly alespoň vyrovnaly. Takže sám za sebe v podstatě "Reloaded" i "Revolutions" do jisté míry ignoruji a tvářím se, jakoby nikdy nevznikly. Na druhou stranu jsou tu a pokud se na ně podívám v rámci celé série (jinak to ani nejde), není to až tak strašné. Poznámky většiny uživatelů o pseudodialozích mi připadají přinejmenším zcestné, smysl v nich je. "Reloaded" trpí "syndromem prostředního filmu" - jednička mě strašlivě nabudila a nemohl jsem se dočkat, jak to všechno dopadne, tudíž už se těšil na "Revolutions". Ale teď k samotnému filmu - vizuální stránka je opět dokonalá (až na tvář Nea v souboji s agenty Smithy), hudební doprovod skvělý a ani scénář výrazněji nepokulhává. Navíc si myslím,že mnoha lidmi tolik odsuzovaná část v Sionu byla výborná - Morpheův projev a následná dance party s prostřihy na milující se Trinity s Neem byla jednou z nejhypnotičtějších scén uplynulého roku. A to mi nikdo nevymluví...Po konci filmu se sice neopakoval ten silný pocit, jaký jsem měl po odchodu z "jedničky", ale spokojen jsem byl nadmíru. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Natáčelo se od 26. března do 21. srpna 2002 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)
  • Kameraman Bill Pope se ve filmu objevuje v malém cameu jako člen ochranky. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Persephone (Monica Bellucci) provádí Nea (Keanu Reeves) a ostatní kuchyní ke dveřím do jiné místnosti, dveře jsou otevřené, ona je musí zavřít a pak znovu odemknout. Tyto dveře se ale posléze dvakrát zavřou samy a ani k jejich novému otevření nebyl klíč třeba. (Habansz)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama