Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (S01E08)

(epizoda)
  • USA Part Eight: The Jedi, the Witch, and the Warlord (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové závodí s časem, aby zabránili velkoadmirálu Thrawnovi uprchnout. (Disney+)

Recenze (56)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je fajn, možná jen ok. Plot armor, nelogičnosti i fakt, že je to celé jen vata k tomu, co je každému jasné, že se stane. A kde je Baylan a Shin? Opravdu jen cameo cliffhanger? Nedá se to považovat za uspokojivé ukončení, když jsme nedostali žádné odpovědi a celé to byl vlastně jen prolog k tomu, co bylo každému jasné. ()

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu spoilerovat. Nakonec docela uspokojivé finále. Přemýšlel jsem, jak chtějí ve 40 minutách uzavřít všechny linky a odpověď je jednoduchá, nijak, uděláme finále jak v LOTRovi a budeme koukat do dáli na Horu Osudu. Ale proč ne. Co mi ale vadilo: Že se spěchá na loď, aby neuletěla bez nich a oni si letí krokem spolu s těma krabama. V podstatě kdyby jim nezrušili loď a nepřesedlali na ty vlkokoně, tak by Thrawna tímhle tempem ani nestihli. Pak pohyby Ahsoky v boji. Je vidět, že ji ta věc na hlavě omezuje a má díky ní pohyby, jak kdyby na hlavě balancovala hromadu knížek jak v Slunce seno. Co mi taky vadilo, tak nečekaný zjev Ezry u Hery. Čekal jsem spíš, že bude mít trable na lodi, jak zůstat nespatřen a ten voják je jen posel od Thrawna, co nese message, že se jeho pomsta blíží. Ale jinak asi spokojenost no. Furt lepší než Book of Boba Fett a třetí Mando. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé. Rozhodně to není to nejlepší finále, jaké jsem kdy viděl, ale je dobré. Relativně plné akce a ta akce byla relativně dobrá. Choreografie měla opět své nedostatky, ale rozhodně nebyla příšerná a přinejmenším posloužila svému účelu. Výjimku tvoří souboj Ahsoky a Morgan, tam byla choreografie fantastická a duel byl rovněž dobře natočený. Moc se mi líbily všechny odkazy na Povstalce, ať už v konverzacích nebo přímo i v akčních scénách. Velice mě zahřály u srdíčka. Sabine! Tak přeci jen to udělali. Sice by se mi více líbilo, kdyby se raději vydali tou zajímavější, jedinečnější cestou, ale chápu jejich postup a výsledek mi připadá zasloužený a uspokojivý. Mnoho linek zůstalo otevřených pro druhou sérii (vlastně skoro všechny) - zajímá mě, jak moc se budou jednotlivým linkám věnovat, například i právě díky tragickému předčasnému odchodu Raye Stevensona. Každopádně s druhou sérií se asi počítá, a já se budu těšit (jen prosím příště ne ve tři ráno…) Je tu prostor pro zlepšení, ale i tak jsem si první sezónu Ahsoky neskutečně užil. Závěrečné epizodě dávám 8/10. ()

Arany 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr pohřbil celou sérii. Takže dál platí, že jediné koukatelné hrané dílo co vzniklo od akvizice Disneyho je Andror. Je až fascinující, jak se tvůrci nedokážou stále dokola a dokola poučit. Nikdo nebude brát Thrawna jako geniálního taktika, pokud se chová jako úplnej imbecil. Nikdo nebude nadšený z Anakinova Force Ghosta, když je jen jako takové malé příjemné cameo na konci a nemá žádný vliv. A ačkoli jsme milovali Shin a Balona, tak ve finále nebyli a nadějný cliffhanger na Balona je úplně zbytečný, když se ho po smrti herce dočkáme možná někde v komiksu. Takže velké velké zklamání. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijatelným bonusem je scéna s walking dead, která je osvěžující (vtipná + cool ve správném poměru). Jinak jaksi spíše nic než moc, pokud nepočítám fakt, že akční scény vypadly z generátoru náhody a nesmyslu, jemuž předtím někdo zapomněl zadat parametry. Ve finále je člověku strašně líto zemřelého Raye Stevensona, jehož masivní charisma a role s velkým potenciálem zůstaly na bodě mrazu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Věta, kterou pronese Sabine (Natasha Liu Bordizzo): „Shadows in the Starlight,“ je odkazem na komiks „Star Wars: The High Republic Phase I – Light of the Jedi Omnibus“. (Veskoslav)
  • Meč, který Ezra (Eman Esfandi) sestrojí, je identickou replikou meče, o který přišel jeho mistr Kanan Jarrus během souboje s Inkvizitorem. Zvláštností tohoto meče je to, že se dá rychle rozložit na dvě poloviny pro skryté nošení. (UncleMorty)

Reklama

Reklama