Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (181)

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us. — Ahsoka je jako milostný dopis celému Star Wars univerzu a všemu, co v něm dosud Dave Filoni vytvořil. I když často nemám rád, jak se Filoni snaží své milované dítě Ahsoku procpat úplně do všeho, na její samostatný seriál jsem se těšil. A i přesto jsem byl velmi překvapen. Scénář je skvělý, hudba nádherná, souboje naprosto úžasné. Ahsoka přináší do Star Wars univerza hodně, rozšiřuje jeho mytologii, po letech odhaluje osudy oblíbených postav (očekávaný návrat Ezry mě moc potěšil a bavil), propojuje všechny éry a do hrané formy přenáší věci a postavy, které jsme dosud viděli jen v animaci. Znalost Clone Wars a Rebels je pro sledování Ahsoky klíčová, ze Star Wars je už regulérní cinematic universe, navazuje se i na Mandaloriana a vše spěje k velkolepému filmovému crossover zakončení. Převést animované postavy do live-action se povedlo velmi dobře. A to i přesto, že na mě Rosario Dawson svým toporným ztvárněním Ahsoky působila většinu času vcelku nesympaticky (vlastně bych byl možná raději, kdyby tu Ahsoka vůbec nebyla, už jen její samotná přítomnost ve všem po jejím konci v Rebels totiž celkem narušuje canon), ostatní postavy to naštěstí vynahrazují. Hlavně Ray Stevenson a Lars Mikkelsen jsou ve svých rolích naprosto fantastičtí. Po víc jak třiceti letech na scénu v hrané podobě vstupuje legendární velkoadmirál Thrawn a jeho návrat jako dědice Impéria nemá chybu. S tím se pojí i to, co na Ahsoce vážně velmi oceňuju a sice, že je každá epizoda důležitá, nacpaná zajímavými věcmi, posouvá děj dopředu a není zde žádný filler. Ahsoka by klidně mohla jít do kin jako plnohodnotný film, kvalitou je skutečně někde jinde. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd, ne úplně napínavý příběh okořeněný pravidelnými skvělými momenty a předvídatelná pointa na konec. A trpká pachuť  z toho, že neschopní hrdinové vlastně nic nedokázali. Obavy, že sólo show dospělé Ahsoky poslouží „jen” jako volné hrané pokračování skvělého animovaného seriálu Povstalci byly přehnané. Ve skutečnosti se Ahsoka stala otrokem jediného cíle: dostat grand admirála Thrawna zpátky na scénu jako nového zásadního zloducha nových Hvězdných válek. 7/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Filoni to rozjel ve velkém stylu a ukázal, že po všech těch zpackaných Boba Fetech a Obi Wanech mají Star Wars přeci jen budoucnost, pokud dostanou šanci tvůrci jako on. Ač sem to úplně nečekal,tak sem v Ahsoce dostal po Andorovi další výborný SW seriál s hned několika naprosto fantastickými momenty a skvělými postavami. Jestli má Ahsoka nějaké mínus, pak je to fakt, že jde vlastně o přímé pokračování Filoniho animáků, takže kdo neviděl Rebels a ideálně asi i Clone Wars tak se bude prostě muset smířit s tím, že se tu nikdo nebude obtěžovat s tím něco vysvětlovat. Filoni počítá s tím, že divák zná postavy, vztahy mezi nimi a samozřejmě i události, které je dovedly až sem, což ne vždy platí (třeba u mě) a může to být občas docela matoucí, Samotné finále série je po několika kulervoucích epizodách pak lehčí zklamání. Některé souboje nepůsobí úplně dobře a osobně mě mrzí, že od určitého momentu úplně zmizí postavy Baylana Skolla a Shin Hati. Hlavně Stevenson je tady totiž naprosto skvělý a bude hodně chybět...80% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zde na CSFD v hodnocení nad Ahsokou vede Andor, ale u mě je to přesně naopak. Tento seriál je akčnější, navazuje na animované seriály od disney (ty jsem sice neviděl, což je dle kamarádů, co je viděli, docela velký nedostatek) a přináší několik solidních momentů. Za mě super příspěvek do Star Wars univerza a už se těším i na další řadu. Rayi odpočívej v pokoji...7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda toho odbytého finále, protože šest dílů jsem Ahsoce takřka neměl co vytknout. Obsazení je perfektní, seriálový a filmový Star Wars vesmír se Filonimu opět povedlo provázat dalším pěkným provázkem, jeden jediný díl (a vy dobře víte, jaký myslím) je lepší než celý seriál Obi-Wan. A naprosto skvělou práci odvedl Kevin Kiner - kdo by to byl řekl, jak daleko doje od nepříliš obratného imitování Johna Williamse v začátcích Klonových válek. Tak druhou řadu, prosím. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Rodina Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo), klan Wren, jeden z nejstarších a vysoce postavených klanů byl vyhlazen během operace „Noc tisíce slz“. Proto nemůžeme vidět jejího čelního představitele, Ursa Wren, po boku Bo-Katen ve 3. sérii Mandaloriana (od r. 2019), přestože patřila mezi její nejvěrnější podporovatele. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama