Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních spin-of ke Hvězdným válkám. Han Solo (Harrison Ford) je na návštěvě rodné planety svého přítele Chewbaccy (Peter Mayhew). Chtějí zde oslavit svátky zvané Wookiee (něco jako Vánoce), ale vše se jim snaží překazit agenti galaktické říše, kteří jim jsou v patách. Han Solo se zde také seznámí s příbuznými kapitána Chewbaccy, s otcem Itchyem (Paul Gale), manželkou Mallou (Mickey Morton) a synem Lumpym (Patty Maloney). Ukáží se zde i R2-D2 a C-3PO. (Terva)

(více)

Recenze (63)

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto pro mě bylo skutečným překvapením! Původní trilogie nemá tři díly, ale čtyři:-) !!! Jedná se o vánoční televizní (!) speciál, ve kterém se Chewbacca vrací s Hanem na svou rodnou planetu, aby mohla rodina pohromadě oslavit Life day. Tam na něj čeká jeho malý syn, manželka a táta. Většina děje se odehrává u Chewbaccových doma, takže centrem „děje“ je Chewieho rodina. Během hodiny a půl co to trvá, se manželka spojí s Lukem (právě opravuje R2), s Leiou, a chvíli je tam dokonce i Darth Vader. V jedné chvíli přijdou do domku imperiální vojáci a prohledají ho. Nakonec se objeví Chewie a Han, a shodí jednoho vojáka, který tam zbyl, z balkónu. Han řekne jak je má rád a tak. Vrcholem celého TV pásma (spíš než filmu – jsou tam i písničky a krátká animovaná vložka) je scéna, ve které Leia zpívá písničku do Williamsovi hudby. A to nejdůležitější je, že to, o čem mluvím je skutečně odehráno Harrisonem Fordem, Carrie Fisher, Markem Hammilem, Anthony Danielsem a J.E.Jonesem (pouze hlas Nevím, co napsat na závěr. Je to úlet, je to zklamání, že se k něčemu takovému propůjčili (kolik se toho napsala jak Fordovi nešli do úst trapné dialogy původní série – jenže to byla ve srovnání s touhle tv taškařicí POEZIE!), ale taky je to povinnost každého fanouška. ()

Elisandra 

všechny recenze uživatele

No, tak co k "tomuhle" dodat... Já opravdu nevím... Podle mne je tohle ideální film pro sebevrahy. Zkuste si to pustit před tím než dokončíte, co máte plánu. Opravdu. Protože pokud ani po tomhle neuznáte, že Váš život ještě není tak strašný, tak pak jste asi jedním z těch, co se na tomhle VYVHRELI filmové tvorby podíleli. Upřímně, já bych chtěl okusit tu látku, jíž všichni co s tím mají co společného museli nedobrovolně přijmout, aby dokázali zplodit něco tak DEHONESTUJÍCÍHO. Já sám jsem se první hodinu sám sebe ptal proč to k***a sleduji a zbylou půlhodinu jsem se už jen modlil a plakal: "AŤ UŽ TO PROPÁNAJÁNA SKONČÍ!!!" A proto tu hvězdičku nedávám ani za odvahu něco takového pustit do televize a vůbec do světa, ale pro všechny co trpěli se mnou a dokázali tu věc dodívat až do konce. P.S.: A jestli tohle měl být kapitalistický výsměch socialistickým silvestrovským večerům, pak jsem rád, že jsem se nenarodil ve Velké Americe. ()

Reklama

Ramnit2402 odpad!

všechny recenze uživatele

huuguughghg uughghhhgh uggguh wrrhw aarrragghuuhw uuh awwgggghhh uughghhhgh hnnnhrrhhh aarrragghuuhw aaaaahnr uughguughhhghghghhhgh aaaaahnr huurh huurh huurh huuguughghg raaaaaahhgh uughghhhgh uugggh huurh raaaaaahhgh uughguughhhghghghhhgh huuguughghg huurh aarrragghuuhw uughghhhgh aarrragghuuhw aaahnruh huuguughghg wrrhwrwwhw huuguughghg raaaaaahhgh raaaaaahhgh uughguughhhghghghhhgh aaaaahnr wuuh aguhwwgggghhh. ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Tahleta papundeklová obludnost neměla nikdy spatřit světlo světa a Lucas měl okamžitě po jejím vzniku spálit všechny dostupné kopie. Sledovat ji je čirý masochismus. Jediné, co na tomhle speciálu stojí opravdu za to, je pětiminutová animovaná vložka, která poprvé představila postavu Boba Fetta. Zbytek je jenom nesourodý a nudný slet zrůdně prvoplánových estrádních vystoupení. Že byli Ewokové otravní? Pak jsou wookiové hotové peklo. Doufám, že Abramsova Hvězda smrti rozstřílí celý Kashyyyk na prach! ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že by "doporučení" a zvěsti o bizarnosti něčeho byly tak dokonale pravdivé:) Tato papundeklová slátanina s víceméně štěky hlavních postav s čestnou výjimkou Chewbaccy, o kterém - a o jehož rodině! - to celé je, je prokládaná tu a tam nějakým záběrem z epizody IV, ale pozor, také "humory". Jakými? Tak třeba když mamka Chewbaccová vaří podle televizní show moderované tehdy v USA slavným transvestitou/transsexuálem v kostýmu fialové čtyřruké Haliny Pawlowské. Ano, skutečně;) Aby byl obsah pestrý, samozřejmě nemohou chybět hudební čísla tehdy slavných umělců (o kterých jste nejspíš neslyšeli). Ta jsou vpašována do děje skrz používání virtuální reality nebo 3D televize mimo jiné Chewbaccovic dědou. Upřímně naprosto chápu, že tento program od jeho televizní premiéry už NIKDY znovu nevysílali:D Nicméně je to vpravdě spirituální zážitek, čímž nemyslím Marka Hamilla s očními linkami:), ale rozhodnutí tvůrců, že hlavním poselstvím bude, že rodina (a povstání) jsou nejdůležitější, což se manifestuje tak, že Chewbacca málem nestihne "wookieovské Vánoce" kvůli imperiální blokádě:D Jestli tohle není ultimátní Christmasolo story, tak nevím:D V zásadě jedinými klady jsou Williamsova hudba a krátký animovaný segment, který dal světu Star Wars Bobu Fetta. Nechme stranou, že onen příběh má příběhovou kvalitu Tlapkové Patroly;) Pro fandy SW je dobrá zpráva, že pokud by na Holiday Special neměli cojones a chtěli nasypat Disneymu ještě nějaký ten bakšiš navíc do přetékajícího krmítka, tak dnes už je ten animák (podle wikipedie) samostatně k vidění na Disney+ :) Tohle je křišťálově čistý příklad bizáru, který si zasluhuje hodnocení krásnými nula procenty. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (15)

  • Sám režisér George Lucas povedal o tomto filme: "If I had the time and a sledgehammer, I would track down every copy of that show and smash it.", čo by sa dalo preložit ako: "Keby som mal čas a kladivo našiel by som každú kópiu filmu a zničil ju." (martincba)
  • Producent sa vyjadril, že scéna s Diahann Carrol bola mienená ako soft-core porno, ktoré by prešlo cenzúrou. Tento erotický podtón je naznačený aj v scenári, v ktorom keď Dann (Art Carney) dáva Chewbaccovmu otcovi kazetu, má sa tváriť „ako by mu dával najviac x-rated vec v galaxií.“ (ČSFD)
  • Neprirodzená tvár Marka Hamilla (Luke Skywalker) bola upravená, pretože herec sa vtedy zotavoval z operácie po vážnej nehode. (ČSFD)

Reklama

Reklama