Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (180)

Wotan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zkusil a je to takové, no rozporuplné. Předlohu jsem neviděl a jestli se to drží lore je mě celkem jedno. Je to pěkně udělané a vizuál je super takže výprava za taťkem šmoulou celkem uteče. Ahsoka s kámoškama má velký štěstí, že všichni nepřátelé nejspíš prodělali výcvik u střelců ze Spaceballs,  ale chápu, že už to tak v tomhle vesmíru chodí. Sabine je napřesdržku snad permanentně a je škoda, že ji světelnej mečík jenom decentně polechtal játra. Velkej Šmoula je teda stratég asi jako Rimmer z trpaslíka. Jeho geniální rozhodování jde v podstatě shrnout do: "Pošlete tam jednotku." "Všichni naši jsou mrtví, pane!" "Přesně podle plánu." No takže dvě postavy, který to zachraňujou jsou Ray a jeho svěřenkyně. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje premýšľanie o tomto seriály sa v podstate zúžilo na jednu jedinú otázku. Je to horšie než Obi-Wan Kenobi? OWK mal lacný vizuál, k dispozícii najviac kultovú postavu + jednu z najzásadnejších a totálne premrhal svoj potenciál. Naopak chrlil Star Wars klišé a nudu. Ashoka pôsobí drahšie, nemá však atraktívne postavy a rovnako chrlí Star Wars klišé. Na záver väčšiny dielov sa dostavil pocit, že sa nič zaujímavé nestalo. Sledovať epické nakladanie nákladu či "dramatické" politicko-právne pojednávanie? To chceš. Pokus o Duna štýl tak isto vyšumel do stratena. Vytvárať "hororový" nádych zelenou parou akosi nestačí. Takže horšie než OWK? Nie, ale úplne rovnako zbytočné a nudné. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Možný SPOILER). Vizuálně načančaná vesmírná pohádka, která si připíše jedno nezpochybnitelné prvenství – je to první SW seriál, jehož osmihodinový děj se dá shrnout do jedné jediné věty. Prostě: máme skupinu lidí v bodu A, a skupinu lidí v bodu B a tyhle dvě skupiny si za rádoby dramatických okolností vzájemně prohodí místa. (Konec SPOILERU). A o žádné z těch postav se nedozvíme nic zajímavého. Klaďasové jsou (stejně jako v Rebels) v lepším případě matní, v tom horším otravní, záporáci působí o něco lépe, ale jako kdyby s nimi tvůrci pořádně neuměli pracovat (kromě výborné čtvrté epizody, která je předčasným emočním vrcholem celého seriálu). Sice se pořád něco děje - šermuje se zářivkama, lítá se sem a tam a střílí se z vesmírných stíhaček, do toho se čaruje a pronášejí se jakási moudra – nic z toho ale nedokáže zastřít fakt, že je to vlastně tak nějak prázdné a o ničem. Bod k dobru se dá přičíst pouze za pokus posunout celý ten SW svět víc směrem k high fantasy (kam vlastně logicky patří), což se ale bohužel děje pouze v rovině scénických symbolů, bez možnosti prožít nějaké skutečné osudové emoce. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál Ahsoka se těžko hodnotí, jelikož to není tvorba určená mainstreamovému divákovi a i k tomu v hodnocení přihlédnu. Marketing byl víceméně lživý, když tvůrci říkali, že se na seriál budete moci podívat i bez znalosti jakékoliv tvorby... jelikož ta je k pochopení ději naprosto nutná. Rebels člověk bez znalostí Clone Wars i pochopil, byť mu plno narážek uniklo, ale tohle je už další projekt v řadě, kdy se skutečně dá nazvat pátou sérií právě zmíněných Rebels. Je jinak trochu komické, že v celém seriálu je mnohonásobně více soubojů se světelnými meči než v celé sequelové trilogii... a bohužel choreografie je strašná nuda. Taková postava Marroka je tu taky víceméně jenom proto, aby pár "cool" soubojů odbojoval, jelikož Filoni očividně neumí nebo nechce psát dialogy... všechno totiž řeší mečem a je jedno, zda je to mezi hrdinou a padouchem nebo hrdinou a vizí jeho mistra, kde byste nějaký hlubší dialog očekávali. Proti hereckým výkonům nic moc nemám, kdy mě spíše uchvátily nové postavy Baylana a Shin a potom pochopitelně Thrawn. Určitě je to funkčnější seriál než poslední řada MandaBoba Fett nebo Kenobi, ale má taky spoustu nedostatků. A nepřístupnost pro diváky je asi ten největší z nich. Hodnocení: 70 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Považuji se za příležitostného konzumenta SW věcí a vlastně od Vzestupu Skywalkera, sem ze světa SW neviděl nic, až tak byl ten film stresující a zničující. Ale tak jako v případě The Walking Dead: Dead City, je tenhle seriál určený spíše pro fanoušky a né pro náhodné diváky. Ale důvod proč sem se na tenhle seriál, chtěl podívat je Ahsoka, její postava, její vztah s Anakinem a všechno okolo toho, co bylo představeno v seriálu Klonové války, mně zajímalo co s ní bylo a co s ní bude dále. A tady příchází na řadu ta znalost, vícemě všech filmů a seriálu ze světa SW, sou zde postavy o kterých sem prostě nic nevěděl a vše se tak nějak dozvěděl z průběhu děje. Takže trochu sem v tom měl guláš, ale jako dobrý, docela sem si i seriál užil. Největšími tahouny sou rozhodně Baylan Skoll a Shin Hati, obě dvě postavy sou úžasný a co se týče herců, tam to platí dvojnásob. Ray Stevenson do toho dal všechno a dá se s klidem říct, že jeho poslední role, je něco, na co může být náležitě hrdý, protože jeho podání Baylana, je hodně silné. Líbil se mi vztah jaký mezi sebou Baylan a Shin měli, on ji učil, vedli ji, dával ji rady a pomáhal ji v rozvoji a ona to všechno příjímala, naslouchala mu a v jejích očích byl pro ní víc než mistrem. Z dalších postav mně bavil Huyang, je fajn že to neni žádný další droidí blbeček, ale umí se ohánět a to jak slovně tak i bojově.  Sabine Wren mně taky zaujala, hlavně v první polovině, se mi líbilo, její odhodlání najít Ezru a to že si věci dělá prostě po svém. No a pak je tady samotná Ahsoka, nevím jestli to tím jak je  postava napsaná, nebo je to herečkou, ale něco mi na Ahsoce vadilo, ale přesně nedokážu napsat co. Ahsoka jako postava, má zde pár silných momentů, ze kterých sem měl dobrý divácký zážitek, ale nevim, celé mi to přišlo nevybalancované. Ale hej, možná je to jen mnou, přeci jen SW světu rozumím, asi jako termonukleární fúzi. Ale seriál mně vlastně i bavil, akce je slušná hodně slušná, opět když to srovnám s posledními SW filmy, které sem viděl je tahle akce úplně v pohodě. Některé díly sou silně atmosférické, hudba je taky stojí za zmínku a asi by se dalo říct, že odcházím spokojený. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Když Morgan (Diana Lee Inosanto) otevře mapu, můžeme na pohyblivých okrajích zahlédnout siluety Purrgilů, zjednodušeně vesmírných velryb, které mohou cestovat hyperprostorem. (Veskoslav)
  • Poprvé v rámci obrazovek se nám představí představitelé tzv. Dark Jedi – Baylan Skoll (Ray Stevenson) a jeho padawanka Shin Hati (Ivanna Sakhno). V jedné scéně v traileru můžeme vidět její typicky padawanský copánek. (Veskoslav)
  • Rasa Ahsoky Tano sa volá Togruta. Ahsoka pochádza z planéty Shill a narodila sa 36 pred bitkou o Yavin. (Bukysh)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama