Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Když vidím ta nízká hodnocení, skoro mám chuť dát to nejvyšší. Je to kvalitní film srovnatelný se západními. Má jednoduchou zápletku, která by se dala jednoduše vyřešit hned na začátku, kdyby si spolu protagonisté prostě promluvili, ale až na jejich neschopnost komunikovat jsou oni i ostatní postavy normální, inteligentní a sympatičtí lidé. Na film se celkově strašně příjemně dívá a je v něm úžasná hudba a mám z něj radost. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u českého filmu (potažmo romkomu!) tak neradoval, že tvůrci ví, co chtějí točit, zobrazují realistické postavy (ústřední pár má běžné starosti) a navrch přidají tak zajímavou věc pro fanoušky filmu. Jaroslav Fuit natočil nejlepší věc od zajímavé, festivalové Dvojky a dvojice pro mě neznámých scénáristů mu zdatně sekunduje. Řada herců v pro ně netypických rolích vše oživuje a je škoda, že tempo cca v polovině dost stagnuje a opakuje věci již viděné, takhle můžu dát pouze užaslých 70%, ale při spodní hranici. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Naprosto umělý Igor Orozovič v hlavních rolích, naštěstí to udržel Matouš a Veronika. Skvělá Vlasáková dostala poměrně málo prostoru. Hudba výborně zvolená, vtipné jakštakš, občas jsem se zasmála. Na to, že jde o český film, tak úspěch už jen, že se to dalo dokoukat a nebylo to tolik ohráté. Na konci celkem hezká pointa - máma, táta. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední půlhodině mi už bylo stydno za tvůrce. Tohle se fakt nepovedlo aneb další důkaz o tom, že romantickou komedii v ČR jednoduše nenatočíte, i když máte k dispozici oblíbenou, sympatickou a výbornou herečku a doplníte ji herci z Národního divadla. Stejně z toho vznikne předvídatelná, trapná a slaboduchá hloupost, kterou zachraňuje jen ta hlavní herečka a výborná hudba. A to jsou ty moje dvě hvězdičky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další čárka na nekonečném účtu českých rádoby romantických komedií, která není ani vtipná ani romantická. Veronika Khek Kubařová je sympatická a umí hrát a i když jí scénář hází klacky pod nohy a dělá z ní blbku, tak to ustává se ctí. Igor Orozovič je taky sympaťák, ale hrát moc neumí a nevěřil sem mu vůbec nic z toho co tam předváděl.No a Matouš Ruml jako komická vedlejší figurka si jede svojí Lexa pózu a je ve finále asi tím nejzábavnějším prvkem z celého filmu, ač je to třeba brát s velkou rezervou...40% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Film je in memoriam věnován fotografovi Pavlu Váchovi (11. června 1940 Praha – 12. února 2021 Praha). (Marcos22)
  • Mezi závěrečnými titulky můžeme vidět ještě jednu scénu. (griph)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama