Reklama

Reklama

Policistka Youngová se ocitá sama v budově policejní stanice ve společnosti několika nebezpečných zločinců. Jedním z nich je nelítostný zabiják, který se do vězení schoval záměrně, a druhým podvodník, který si bude muset vybrat, na čí stranu se přidá... Zatímco policistka Valerie Youngová provádí rutinní kontroly se seržantem Duanem Mitchellem, podvodník Teddy Murretto prchá před nájemným vrahem, který ho pronásleduje a podaří se mu uniknout. Když je hlášeno ozbrojené přepadení, Youngová s Mitchellem tam jedou a Murretto schválně napadne policistku, aby byl zadržen a dopraven do vězení, kde bude, jak myslí, v bezpečí. Když je nalezeno jeho rozstřílené auto, policisté ho kontrolují a téměř do nich najede další vůz, řízený mužem předstírajícím opilost, který si říká John Doe. Je zavřený do cely naproti Murrettovi. Vyhrožuje mu a nakonec pomocí plynu, který má v tašce umístěné v oddělení zabavených věcí, způsobí požár a rozezní se alarm. Přepadne Mitchella, vezme mu zbraň, zmasakruje svého spoluvězně a chce zastřelit Murretta … Důstojník policie Huber tajně stahuje data z počítače a někomu je předává. Policistka Youngová zkoumá, proč chce Doe – ve skutečnosti Bob Viddick – Murretta zabít. Ukáže se, že za vším jsou podivné čachry v jeho poradenské službě zejména v oblasti herního průmyslu a je zapleten i do událostí kolem vraždy prokurátora Fentona. Kromě toho ukradl velkou částku peněz. Spolupráci mu nabídla i FBI, pak ale málem zemřel v autě, které vyletělo do vzduchu. Musel zmizet. Křiví poldové ho vylákali do pouště, kde došlo k přestřelce s FBI. Murretto vyvázl. Detektiv Shierová oznamuje Youngové, že je třeba Murretta přemístit. Jeho bývalá žena a syn byli zavražděni … Na policejní stanici vnikne muž jménem Anthony Lamb a postřílí dva policisty a dva záchranáře, kteří přijeli pro zraněného spoluvězně Murretta. Pak přijde na řadu Mitchell a zraněný spoluvězeň Murretta. Valerie Youngová se vrahovi pokouší postavit, je zraněná a schová se v Murrettově cele. Střela byla odražená, postřelila se sama. Psychopat Lamb přes neprůstřelné sklo vyhrožuje Viddickovi i Murrettovi. Odchází a na Valeriino volání se konečně ozve Huber. Policistka ale pozná, že lže a přešel k nepříteli. Kód k zámku do cel mu nedá. Nakonec ho hodí Teddovi a dá mu i svou zbraň... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

anderson 

všechny recenze uživatele

Po celú stopáž filmu som sa nielen nenudil, ale vravel som si, že konečne po dlhých rokoch vidím životaschopnú reminiscenciu na všetky tie policajno-kriminálne gangsterky rokov 90-tych (Phoenix, What to do in Denver, Liar etc.) a už už som sa hotoval udeliť plnú paľbu. A to nehovorím o luxusnom obsadení takmer každého šteku. A potom príde záverečná päťminútovka, ktorá celú dovtedajšiu snahu absolútne zhodila. Fakt nechápem. Za 3 cool Butlerov (a z milosti jedného Huss "smajliho"). Škoda. (24.9.2023) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kompletní režisérská a vlastně i z valné části scenáristická tvorba Joe Carnahana mi přijde jako velice rutinní a především nevýrazná práce, která sice nikdy nesklouzla k nějakému vyloženému průseru, zároveň ale nikdy ani nepřekročila hranici průměrného zážitku a právě Copshop je toho ukázkovým příkladem. Celé to tedy má docela slušný potenciál, na čele se známými a hlavně ověřenými žánrovými jmény v ústředních rolích, dále s výraznými postavami, jednoduchou, přímočarou zápletkou odehrávající se v prostředí jedné opuštěné policejní stanice, kde se dalo roztočit pořádné akční inferno a k tomu k dispozici i poměrně slušný rozpočet, takže pro šikovného tvůrce s pořádnýma koulema prostě velmi lukrativní nabídka k vytvoření nehorázného nářezu, kdy by z oné stanice zbyly jen trosky a nepřežila by v ní ani noha. Pod rukama pana Carnahana ovšem vzniklo z valné většiny jen ukecané béčko, kde se akce dostane ke slovu v podstatě až v úplném závěru a ani při ní si postavy neodpustili si pořádně podebatovat, fakt prostě nechápu, proč má pan režisér potřebu dělat z jednoduchých filmů filmy ambiciózní, když tím dosáhne jen jediného, a to absence zábavnosti a narušení svižnosti. Navíc bych řekl, že se mu zde nepodařilo dosáhnout ani příliš kvalitní práce s napětím, atmosférou a postavami, dramatické a emoční momenty tu též nezvládl podat zrovna nejfunkčnějším způsobem a vlastně i ten Butler s Grillem tady působí dost nevýrazně a utlumeně. Ve výsledku se tak jedná o nesmyslně ukecané béčko v nenápaditě a chvílemi až otravně profesionálním zpracování, bez jediného prvku, který by celou tu podívanou dokázal alespoň nějak oživit, tudíž v rámci žánru docela slušné zklamání, a to především s ohledem na nabroušený casting a potenciál celé látky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler a Frank Grillo stojí proti sobě v temně a krvavě zbarveném thrilleru, jehož akční a dramatické otěže třímá pevně v rukou ostřílený režisér Joe Carnahan. Místem dějiště je policejní podzemní zadržovací blok v zapadákově, kde si dostaveníčko dala spravedlivá policistka černé pleti (Alexis Louder), psychopatický nájemný zabiják (Toby Huss), zkorumpovaný policista (Ryan O´Nan) a zbytek policejního sboru. A sluší se dodat, že hlavní hvězdy filmu nejsou zrovna žádní svatoušci - Butler je nájemný vrah a Grillo je zloděj a podvodník. Carnahan od Mistrovské úrovně neztratil pel originality a zůstal ve formě, takže naznal, že obsah svých naplněných akčních koulí musí vystříkat, či spíše vytřískat v něčem, co nebude stát majlant. A akční kvalita bude zachována v podobě krvavých průstřelů, hlášek od vévodícího psychopata a pozvolna se rozbíhající dynamiky. Plusem je také zajímavě zvolené a skvěle fungující prostředí, kde se děje vše podstatné. Grillo, který má netradičně hřívu až po ramena, Butlera převyšuje ve své charismatické auře, ten tolik prostoru nedostane, ale nakonec jsme rádi, že ho vidíme v akční poloze třímat neochvějně střelnou zbraň. Oba hvězdní pánové na film přispěli i produkčně. Výsledkem jsou precizně odvedené akční a dramatické hrátky, co spolehlivě zabaví milovníky dobrých akčních thrillerů. 10/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan je fajnový režisér, má na svědomí A-Team, Mezi vlky, Boss Level, Sejmi eso i Šoféra, dokonce plánuje remake Raidu, ale Copshop mi příjde z jeho tvorby nejméně zajímavý. Celý film se odehrává na policejní stanici s minimem postav a byť je zde Butler i Grillo, tak se to chvílemi táhne, dialogy mě moc nebavily, scénař není moc nápaditý a akce je zde až v poslední půl hodince o to víc zamrzí, že ani ta nebere moc dech. Takový standardní průměr, který asi nikoho vyloženě neurazí, ale zároveň jeho vynecháním divák o moc nepříjde. Carnahan rozhodně umí lépe a snad jeho remake Raidu nebude až moc velký propadák. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 5/10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako akčňák na líné odpoledne se to dá, klidně u toho stihnete i drobné domácí práce, jelikož film neklade na diváka velké nároky. Po celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že se snímek snaží vypadat, jako že stojí za víc, ale Potěmkin by k tomu jistě řekl své. Takže všechny ty rádoby inteligentní a cool dialogy byly vlastně o ničem, tvůrci se velice snažili o úžasné zvraty, ale nepřekvapili opravdu ničím a celá záležitost se tak neměla jak vymanit z šedivé průměrnosti. Každopádně jsem si z filmu odnesl poučení: "Když neumíš střílet, neinvestuj do revolveru, kup si radši brokovnici. Nejlépe poloautomat." Druhým bonusem bylo to, že jsem se naučil rozpoznat rozdíl mezi profesionálním zabijákem a psychopatem. 3*- ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Frank Grillo uviedol, že v pôvodnom zostrihu režiséra mal oveľa viac scén. Tento bol však zamietnutý štúdiom. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo v štúdiách v Atlante a v Albuquerque v Novom Mexiku. Obdobie natáčania trvalo od 1. októbra 2020 do 19. novembra 2020. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama