Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Vánoční filmy...Huráááá! Ale tohle se nepovedlo. Když i děti poznají, že je něco špatně, tak je to špatné celé! Je to film typu: Děkujeme, vánoční náladička - parádička, ale příští rok a nikdy jindy naneshledanou. Filmu chybí dobrý příběh a podle dětí: Ta víla je nějaká divná. Mě osobně potěšila Mcgonagalová a Horácio Křiklan yep yep yep...A proto ta třetí *!! ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Někomu to sice může připadat zbytečně přísný, ale za mě hodně naivní a nudný snímek. Vánoční filmy jsou značně specifický, ale jsem zastáncem toho že každý snímek může být jak pro děti, tak i dospělé. Což jasně dokazuje Klaus, který je taky od Netflixu. Herci nejsou vůbec sympatičtí, příběh ušitý na míru pro předškoláky, završený dialogy a chováním postav u kterých si člověk akorát tak ťuká na čelo. Jediné co můžu pochválit je obsazení Maggie Smith a vizuál některých scén. Velká slabota ze které se pro mě Vánoční klasika rozhodně nestane. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jasné, je to pro děti, ale i tak si nedovedu představit, že bych z toho někdy mohl být nadšený. Chvílemi se to dost táhne a příběh je to hloupý a naivní. Co mi ale vadí nejvíce, je zhodnocení dobra a zla. Kdy býti hodný, znamená všemu uvěřit a nechat si srát na hlavu. Mimo to, je to díky Netflixu docela zpolitizované a plné nejrůznějších klišé. Váhal jsem mezi 2-3*, ale je tu mnoho moc hezkých a lepších pohádek. 45% PS: Ještě bych rád zmínil neuvěřitelnou názorovou rozpolcenost hlavních postav, které jsou schopny během chvilky zcela nepochopitelně obrátit. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co je tohle za fanfikci a parodii na vánoční filmy a pohádky na druhou stranu co taky čekat od režiséra remaku Poltergaista  ?  V lese žije kluk s otcem matka jim umřela jsou chudí jednou král vyhlásí, že potřebují naději a požádá lidi, aby šly do elfího města (proč tam nešel sám?)  co existuje nebo  možná taky ne tak jeho otec tam jde , aby nenechal syna samého domluví mu macechu , která ho tyranizuje klukovi se to nelíbí a vydá se hledat otce  . Přijde tam a zjistí, že ti lidé s jeho otcem unesli elfí indické děcko a proto ho místní čarodějka uvrhne do vězení tam je víla co umí létat a za celý film to využije dvakrát co má ráda výbušniny a trol , který mohl kdykoli to vězení zničit tak s tama utečou. Najdou to elfí děcko, které se nachází kousek od toho města (proč ho nenašly tehdy i ty elfové nebo ta čarodějnice?)   a vrátí ho. Z kluka se stane mikuláš co donutí ty elfy pro něho dělat (dělají to dobrovolně, ale tady to působí jako agitka na komunismus) a rozdává dárky. P.s. k čemu byla ve filmu vůbec ta čarodějnice a proč ji vůbec poslouchali, když jich byla přesila zhruba 100 ku 1?P.s. 2 Proč neunesli radši tu vílu (ta by možná šla i dobrovolně)  nebo tu čarodějnici není lepší ukázat královi vílu nebo ženskou co čaruje než nějaké elfí děcko?   P.s. 3 vyznění připomínáš my tvou matku nedává smysl, když ho při první příležitosti dala  do vězení. 40 procent ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně laciné ve všech směrech a leckdy trapné a naivní. Škoda toho nápadu a jednoduchého provedení. Dabing myši hrozný, lépe dokud mlčela. Na vtipnost si jen hrála. Takhle to je jen pro opravdu malé děti, možná. Ani herecky neoslní, příběh kulhá, nelogičnost a neuvěřitelná rozpolcenost postav, které z minuty na minutu názorově otočí o 180 stupňů, 30%, 2* se zavřenýma očima a za snahu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)
  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)

Reklama

Reklama