Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (283)

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI, ABYSTE ZÍSKAL TO, CO SE ZTRATILO, ZJISTL, KDO JE PRODÁVAJÍCÍ, KDO KUPEC A CO SE VLASTNĚ ZTRATILO...“   Jednoduchej  a jasnej úkol. Pro Orsona Fortuneho určitě. Vybere si svůj tým a vyrazí zachránit svět… Prostě nenáročná pohodovka s jednoduchým humorem a akcí, která sází na ruční práci Jasona Stathama. Tohle nemá čím urazit! Sice ani překvapit, ale já se bavil… ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o pátou spolupráci dua Ritchie - Statham. Po třetí si v jeho filmu zahrál Hugh Grant. 2.) Premiéra filmu byla kvůli válce na Ukrajině o rok odložena. Ve filmu totiž vystupují Ukrajinci jako gangsteři. Jsou vydány i verze s upravenými pasážemi, kde se o Ukrajincích mluví. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Operace Fortune sice není žádným převratným filmem, ale jakousi sázkou na jistotu v podání mého milovaného génia Guye Ritchieho. Povedená heist komedie, u které jsem se bavil po celou stopáž, užíval jsem si sympatické herce a s potěšením otevřel kino rok 2023. Ritchie má řadu silnějších filmů, ale tenhle si snad užije každý. 7,5/10 ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nechutně tuctový akčňák, který by dnes rozhodně nevznikl, kdyby se pod něj nepodepsal režisér zvučného jména, kterým právě Ritchie stále je. Jediným pozitivem byl Hugh Grant, který si svou roli vyloženě užívá. Zbytek ansámblu mu nesahá ani po paty a Ritchie na režijní židli jede na volnoběh. Při sledování jsem měl pocit, že spíš všechno předal béčkovému štábu a potom na všechno dohlédl ve střižně. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Guy Ritchie je totální frajer. Jeho scénáristickou a režisérskou práci s chutí žeru a na tom se nikdy nic nezmění. Proto mi vůbec nevadí, že si jednou za čas natočí "menší" projekt, ve kterém nehází jeden kreativní nápad za druhým a i střihově frčí na půl plynu. V jeho osobitém podání jde totiž stále o solidní zábavu (a podvratnou variaci na známější špionské filmy), které však tentokrát chybí o něco komplexnější scénář, údernější akce či silnější postavy. Přitom všechno zmíněné tu je. Jen v opravdu menších dávkách, než jsem u tohoto génia zvyknutý. Ale pořád moc fajn! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrně podvratná špionážní záležitost, na níž je až bolestně vidět, že Guy Ritchie do projektu nedával tak moc jako v jeho předchozích snímcích. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat Operation Fortune - Ruse de guerre, na který se sice dobře divá, nicméně i tak budete mít pocit, že to šlo udělat mnohem lépe a především kreativněji. Tento aspekt je nejvíce znatelný zejména co se scénáře týče, jelikož je neočekávaně naivní a zmatený, takže po většinu času jen bezcílně přešlapuje na místě. To jde samozřejmě ruku v ruce s extrémně nezajímavým a nudným příběhem, jenž zkrátka divákovi nemá moc co nabídnout. Jedinými pozitivy tedy zůstávají herci (Hugh Grant!), některé skvěle vypointované hlášky a finální akční scéna, avšak ani to nezabrání tomuto počinu jistému pádu do hlubin filmového průměru, kde se k němu bude vracet vážně jen málokdo a postupem času se na něj raději zapomene. A já stále doufám, že se Guy Ritchie konečně vzpamatuje a už nám naservíruje kýženě očekávanou "The Real RocknRolla"! „You can't catch this fish with conventional lures.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Pôvodný názov filmu bol "Five Eyes", čo malo odkazovať na spravodajskú alianciu zahŕňajúcu Austráliu, Kanadu, Nový Zéland, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty americké. (Arsenal83)
  • Orsonovi (Jason Statham) nabídne jeho šéf Nathan, kterého hraje Cary Elwes a který hrál v Princezně nevěstě (1987), jeden ze dvou hotelových klíčů. Orson si chytře vybere klíč, který mu není nabídnut, a říká, že je to pravděpodobně lepší pokoj. Nathan pak žertuje, že už předtím mohl vyměnit hotelové klíče, a tak se ho pokusit obelstít. Toto je narážka na scénu Caryho Elwese v Princezně nevěstě s postavou Wallace Shawna, kdy došlo k záměně otráveného vína. (mikki089)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno