Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý skĺzava do nezdravej demencie. Vzhľadom na to že John Woo bol pre mňa vždy tak trochu majstrom akčného filmu, je pre mňa tento film strašným sklamaním, Film pôsobí až príliš exteriérovo a akcia je namiesto plynulosti neskutočne kŕčovitá. Absolútna abscencia akýchkoľvek emócií, takže film vás necháva úplne chladných. Postavy sú neskutočne plytké. Neveríte im ani jeden škrabanec na nose a celá zápletka postavená na tak stupídnom až béčkovom námete ako je záchrana sveta pred nukleárnym útokom si zaslúži studenú sprchu, pre scenáristu a lepšiu príležitosť pre Woo- a. Jediná charizmatická postava, ktorá si svoju úlohu doslova užila je Travolta. Lenže načo je jediná postava, ktorej držíte palce záporná? veď debilný úsmev Christiana Slatera je omnoho neznesiteľnejší než ten Travoltov. Tak prečo je hlavný hrdina?? tiež mi tam chýbala typická Woo- ovská vsuvka - typu ukradnú hlavice spolu, ale potom jeden druhého zradí a rozhodne sa ich vrátiť. Typický motív kamarátstva. Jednoducho nič čo by tento film vyzdvihlo do takej miery aby som si to chcel pustiť po druhý raz. Takto si radšej stiahnem Zimmerov skvelý soundtrack a pustím si radšej Face/Off. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Veškeré výtky se rozplývají ve svižném tempu, hláškách a divoké akci. John Travolta exceluje, Christina Slater se snaží a Samantha Mathis je roztomilá a ráda přiloží ruku k dílu. John Woo v hollywodské produkci mě nezklamal, jako některé ostatní, právě naopak, jeho styl je sice více "americký", ale pořád má svérázný rukopis. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vojenská terminologie označuje Zlomeným šípem ztracenou nukleární zbraň. Té se zmocnil comebackový šampion a stylový kuřák John Travolta, který se svěřil do režisérských rukou akčního specialisty Johna Woo. Vedle nich působí Christian Slater jako hošík od vedle, který tahá za kratší konec, i když stojí na té správné straně zákona. Fandit mu ale divák moc nemůže. Prostě karty v rukách suverénně drží Travolta a Woo, škoda, že tentokrát chybí zapamatovatelnější scény, na které jsme byli zvyklí z jiných Woových filmů té doby. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Fuck them if they can´t take a joke." Dr. Divnoláska á la John Woo aneb Boys will be boys. Travolta se prohání se Slaterem utažskou pouští a dokazují si, kdo má větší koule. Je to možná hloupé, ale rozhodně zábavné a nejspíš je to můj nejvíckrát viděný Woo. Akce naprosto parádní a stylovějšího kuřáka a padoucha než je Travolta taky hned tak nenajdete. Škoda jen, že si Mistr víc nevyhrál s motivem přátelství. A Zimmerův soundtrack z hlavy zaručeně nedostanete. Zatraceně podhodnocený film. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Major Vic Deakins je leteckým esem US Army, které ve volných chvílích s pobavením snižuje v ringu sebevědomí kolegovi Haleovi. Z Vica vyzařuje na všechny strany pohoda, stylovost jeho kouření ho předurčuje ke hraní v reklamách a nespokojenost se svým platem takřka nedává najevo. Nehodlá však čekat na vojenskou penzi a proto při jednom cvičném letu s jadernými hlavicemi přátelsky katapultuje kolegu Halea a zahajuje se světem hru na téma: Hledární nukleárních bombiček. Vicova doživotní dovolená na vlídném ostrůvku uprostřed oceánu začíná nabývat pevné obrysy, ale zarputilý Hale by si rád ještě jednou zaboxoval s šampiónem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)
  • Vic Deakins (John Travolta) má v lietadle pištoľ Beretta 92FS so záverom z nehrdzavejúcej ocele. Vo vlaku potom používa automatickú Berettu 93R a v bani pušku Ruger AC-556K. Kelly (Howie Long) používa vo filme pištoľ Beretta 92FS, samopal HK94 a brokovnicu Mossberg 590. Riley Hale (Christian Slater) používa vo filme pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P226, SIG-Sauer P228 a revolver Smith & Wesson Model 66 so 4-palcovou hlavňou, ktorý vzal strážkyni parku (Samantha Mathis). V bani taktiež používa samopal Beretta Model 12, vo vrtuľníku útočnú pušku M727 s granátometom M203. (ČSFD)
  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)

Reklama

Reklama