Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká něco víc než akci, akci a pořád jenom akci, pak bude asi zklamán. John Woo nám připravil akční lahůdku s krásně se vztekajícím parchantem Travoltou, sympatickým hrdinou Slaterem a s několika dopravními prostředky jako bonus (stíhačka, helikoptéry, terénní hummery a vlak). Hodně velkým pozitivem je Zimmerova "akční" hudba (podobnou známe třeba ze Skály), která dodává švih celému tomuhle akčnímu divadýlku, které nabízí slušnou porci zábavy a pyrotechnických vychutnávek. Ale nic jiného raději nečekejte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Rope-A-Dope [5:04] ,2. The Bomber [2:31] ,3. Going to War/Fire in a Brooklyn Theater [6:30] ,4. The Pentagon Unused [1:16] ,5. The Search/Broken Arrow [2:42] ,6. Desert Dawn [3:40] ,7. Day Search [1:28] ,8. Right Down There [3:26] ,9. Something's Coming [3:50] ,10. 10,000 Years [2:15] ,11. Humvee Chase [4:54] ,12. Mine Shaft 1 [1:53] ,13. Mine Shaft 2 [5:49], ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tarantino istého času našiel v Johnovi Travoltovi "záporáka" vďaka filmu Pulp Fiction. Travoltovi rola sedla, ale vo filme Operácia: Zlomený šíp už nie. V úlohe pilota stíhačky pôsobí komicky pre svoju nadváhu. Film je len ďalší z rady priemerných akčných porcií. Klasicky nesmie chýbať pekná, slobodná baba a hit pre akčné masy je na svete. John Woo ma týmto filmom trochu sklamal. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s Johnem Woo (prvním byl Živý terč, dodnes nejlepší "vandammovka"). Jelikož jsem předtím neviděl žádný z Wooových proslulých hongkongských krvavých baletů, težko jsem mohl být z jeho prvních dvou hollywoodských filmů zklamaný. Oba totiž servírují snadno srozumitelný a velmi chytlavý (lehce dobrodružný) děj plný famózně zrealizovaných akčních scén, na něž se kvůli jejich parádní inscenaci, choreografii, bezchybnému záběrování a mistrně zvládnutým zpomalovačkám dá koukat znovu a znovu. Navíc Travolta zde svou postavu obdařil natolik neodolatelným frajersko-padoušským charismatem a stylovými prvky (takhle cool vypadá kouření cigaret prostě jen ve filmech), že ho člověk zkrátka musí mít rád, přestože hraje v podstatě naprostou svini (imho ideální bondovský záporák). :-) 80 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vojenská terminologie označuje Zlomeným šípem ztracenou nukleární zbraň. Té se zmocnil comebackový šampion a stylový kuřák John Travolta, který se svěřil do režisérských rukou akčního specialisty Johna Woo. Vedle nich působí Christian Slater jako hošík od vedle, který tahá za kratší konec, i když stojí na té správné straně zákona. Fandit mu ale divák moc nemůže. Prostě karty v rukách suverénně drží Travolta a Woo, škoda, že tentokrát chybí zapamatovatelnější scény, na které jsme byli zvyklí z jiných Woových filmů té doby. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)
  • John Travolta si mohol vybrať, či chce hrať Deakinsa alebo Halea. Rozhodol sa pre záporáka Deakinsa. Za svoju úlohu vo filme dostal 7 miliónov USD. (matt6)

Reklama

Reklama