Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Poslední recenze (3 044)

plakát

Doctor Who - The Trial of a Time Lord (1986) (série) 

Celou tuhle sérii spojuje linie soudu s Doctorem. Proč si scenáristé vybrali na jeho obžalování ze "zasahování" zrovna tuhle příležitost, když v seriálu už provedl daleko horší věci, asi nikdo nevyřeší. Osobně si myslím, že šlo o snahu produkce ušetřit čas i peníze, protože příběhy jsou kratší o pasáže odehrávající se v soudní síni. 70 % The Mysterious Planet - vůbec ne špatný příběh z planety obývané dvěma kulturami úpícími pod nadvládou rozdílných, ale přesto překvapivě podobných myšlenkových totalit. Valeyard mě tedy moc neoslnil. Jako žalobce je k ničemu, protože důkazy očividně vůbec neviděl. Sabalom Glitz je variace na Harryho Mudda. Občas zábavný, občas na pěst. 70 % Mindwarp - v téhle epizodě je Doctor skoro za záporáka. Colin Baker ho zahrál tak přesvědčivě, že bych mu to i věřil, přestože jsem s touhle postavou ztrávil 22 sezón. Smrt Perri je zbytečná a strašně laciná. 80 % Terror of the Vervoids - nová společnice Mel je fajn, ale její příchod je opravdu nenadálý, a po klidné ale občas nevýrazné Perri je to trochu šok. Zápletka je docela napínavá detektivka i když "vrah" je divně vymyšlený a jeho motivace opravdu nedává smysl. 50 % The Ultimate Foe - Perri nezemřela a Valeyard je Doctor. Už jen pro tyhle dvě informace má smysl epizodu vidět. Dokážu si představit, že především s tím druhým faktem měli scenáristé své plány, jenže zůstalo jen u nich. Až hluboko v budoucnosti se k tomuhle konceptu seriál vrátil, když stvořil Válečného Doctora. Epizoda samotná je o ničem. Děj v Matrixu je tak šílený, že jsem se ho ani nesnažil pochopit.

plakát

Doctor Who - Season 22 (1985) (série) 

90 %  Attack of the Cybermen - skvělá epizoda s výbornou vedlejší postavou a stále sympatičtějším Doctorem. Zdá se že zvěsti lhaly, protože jsem si k němu našel cestu překvapivě rychle. S Perri to bude složitější - i když se vzhledově mění téměř co epizodu, nedává seriálu skoro nic kromě svého vzledu. 70 % Vengeance on Varos - tohle je strašná splácanina dobrých nápadů, mizerného provedení a slušné atmosféry. Chápu že je tahle epizoda mnohými oblíbená, protože náznaky tady jsou, jenže například u halucinačních pasážích jsem skoro usínal. 60 % The Mark of the Rani - Master si našel kamarádku která mu postupně přerůstá přes hlavu. V hlavách scenáristů tenhle nápad zřejmě fungoval mnohem lépe než v reálu, protože i když má Rani potenciál, stala se z ní jednorozměná záporačka bez charakteru. 40 % The Two Doctors - můžeme se hádat jestli jsou lepší Tři Doctoři nebo Pět, ale o nejhorším crossoveru není žádných pochyb. Tohle byla zlá, přepálená, zoufale nevtipná a bůhvíproč agitační epizoda s mizerně využitým druhým Doctorem. 70 % Timelash - buď ji nenávidíte, nebo ji milujete. Já to mám tak napůl, protože námět mě moc neoslnil, jenže záporák byl super. Navíc Perri poprvé projevila svou osobnost, což se cení. 80 % Revelation of the Daleks - chtělo by se říct že je to klasická epizoda s Daleky, ale není to tak úplně pravda. Je hodně násilná, ale zároveň zvláštním způsobem bláznivá, skoro až ujetá. Účel DJ jsem vůbec nepochopil.

plakát

Doctor Who - Season 21 (1984) (série) 

80 % Warriors of the Deep - je to trochu recyklování už použité záplekty, ale Doctorův závěrečný proslov a pachuť morální kocoviny si existenci epizody obhájili. Bez nich bych byl při hodnocení mnohem kritičtější. 80 % The Awakening - zápletka mi připomněla Midsomar od Ari Astera, jen bez těch drastických scén. Naštěstí má epizoda jen dva díly, takže i když se do vyprávnění občas vkrádala nuda, zase tak moc to nevadilo. 70 % Frontios - teoreticky by mělo jít o vynikající epizodu, ale nějak si to nesedlo. Záporáci byli divní, příběh mnou jenom prošuměl a i když jsem ho viděl před pár dny, nepamatuju si z něho skoro nic. 100 % Resurrection of the Daleks - minulá epizoda s Daleky byla snad ta nejméně povedená ze všech, ale tahle se naopak řadí k těm nejlepším vůbec. Je to našlapané, soustředěné a místy téměř dravé. Téhle epizodě zkrácení na dva díly rozhodně prospělo. 80 % Planet of Fire - až tady si scenáristé uráčili vzpomnět, že v TARDIS cestuje i Kamelion. Hlavní hvězdou je ovšem Vislor Turlough, který v téhle epizodě udělal z Doctora vedlejší postavu. Nakonec jsem si ho oblíbil, takže mě bude jeho odchod mrzet. Na svůdnou Perri Brown je sice radost pohledět, ale charakterem ho nenahradí. 100 % The Caves of Androzani - až někdy uvidíte v seznamu nejlepších epizod seriálu tuhle, tak to není chyba. Tady si sedlo naprosto všechno. Fantastický záporák, hutná atmosféra, výborné vedlejší postavy, skvělé prostředí a promyšlená zápletka. Opravdu jsem měl pocit, že se dívám na živoucí svět s bohatou historií, do něhož Doctor jen na chvíli přicestoval. Jeho smrt mi ovšem přišla mírně řečeno zbytečná. 80 % The Twin Dilemma - v něčem je tahle epizoda super, v něčem je vyloženě na pěst. Stejné je to s šestým Doctorem. Občas je jeho neotesanost a přímočarost osvěžující, občas mám chuť ho zliskat mokrou hadrou. Tady je prý nejodpornější v celém seriálu, ale o moc lepší už to nebude. I tak je mi sympatičtější než ten čtvrtý, který taky uměl být dost nepříjemný a jeho charisma kterým to prý kompenzoval, na mě vůbec nefungovalo.

Poslední hodnocení (4 171)

Doctor Who - The Trial of a Time Lord (1986) (série) (S23)

02.06.2024

Doctor Who - Season 22 (1985) (série) (S22)

02.06.2024

Doctor Who - Season 25 (1988) (série) (S25)

02.06.2024

Doctor Who - Season 24 (1987) (série) (S24)

02.06.2024

Doctor Who - Season 21 (1984) (série) (S21)

27.05.2024

Doctor Who - Season 20 (1983) (série) (S20)

27.05.2024

Doctor Who: The Five Doctors (1983) (TV film)

21.05.2024

Doctor Who - Season 19 (1982) (série) (S19)

20.05.2024

Doctor Who - Season 18 (1980) (série) (S18)

15.05.2024

Reklama

Poslední deníček (24)

Top 10 za rok 2023 - bez pořadí

The Covenant