Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Biografie (3)

Adam Svatoš (skladatel / herec)

31.05.2014

Adam Svatoš bylo a stále je jméno skloňováno především v hudební branži díky hip-hopové tvorbě. V 90. letech ještě pod pseudonymem Deph založil skupinu Chaozz, jež je dodnes nejprodávanější a nejpopulárnější kapelou tohoto žánru u nás. Začátkem nového tisíciletí se uskupení Chaozz rozpadá a Adam Svatoš, nyní už pod přezdívkou… (více)

Štěpán Mareš (herec)

12.01.2014

Štěpán Mareš je jedním z nejznámějších současných českých kreslířů komiksů a karikatur pocházející z Okříšek u Třebíče. Do povědomí veřejnosti se nejvíce vryl díky časopisu Reflex, kde vytvořil komiksovou postavu Zelený Raoul, dále pak seriálem Dlouhý nos vycházející v Lidových novinách či ze zábavného pořadu Dementi vysílaného… (více)

Josef Lada (spisovatel / herec / scenárista)

12.11.2011

Josef Lada se narodil do rodiny ševce z Hrusic. Toto místo mu přirostlo k srdci natolik, že bylo jeho inspirací pro nespočet obrazů i kreslených pohádek. Ve čtrnácti letech odchází malý Josef do Prahy na učení malíře pokojů a divadelních dekorací. V kresbě byl Lada samoukem se stylem typické silné linky a zaoblenými tvary… (více)

Reklama