Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (93)

plakát

Dark Star – Svět HR Gigera (2014) 

Velmi silný zážitek, hlavně sledovat dokument přímo v muzeu Hans Ruediho v Gruyères. Smutné sledovat padající hvězdu a dojemné vidět slzící chlapáky, kterým HRG tolik dal. Budu jen už navždy litovat toho, že jsem neměla stejné štěstí pána temnoty potkat.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Lucu, ou Lucu! Jak já jsem se jen těšila na další Besson-pecku. Vizuálně je tento kousek strhující, ale obsazení mě nezaujalo, avatárovští alieni byli krásní, ale lehce okoukaní... a tak nějak na závěr se nedokážu ubránit myšlence, o čem to vlastně celé bylo? Asi největší plus má hned úvodní scéna se střelami protrhávajícími atmosféru a vlastně celý ten (nukleární?) zmar. Díky a jdu si zase pustit Pátý Element.

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Jako docela nežeru ten fake-Russian akcent, který si všichni půlku filmu budovali a pak v té druhé to prostě vzdali a jedou si ten svůj posh British. Kromě Rachel teda. Ta se ani nesnažila. Asi jsou soudruzi z moskevské univerzity o krok dopředu.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Oh yes, pour me some sweet as McAvoy please! Nejsem schopná objektivně posoudit, jak moc dobrej vlastně James je, protože v paralelním vesmíru jsem jeho žena, ale za tohle asi všechny palce nahoru.

plakát

Sing Street (2016) 

Jsem jediná, kdo nemůže vystát, když herci ve filmech/seriálech jen plácají do strun a předstírají, že na to reálně umí hrát? Jinak jo, I am always buying 80s shit, přestože není většinou moc věrnej, tady to taky trochu kulhalo.

plakát

Vetřelci (1986) 

Jak shlédnutí na plátně úplně mění situaci! Aliens je moje srdcovka už od dětství, ale po promítání director's cut v kině jsem se do něj zamilovala znovu. Můj nejoblíbenější H R Giger na plátně, ženská akční hrdinka, která vám natrhne gatě v power loaderu a Cprl Dwayne Hicks z něj prostě dělají snímek, který musím mít v Top 10. Cameron z něj sice udělal více film pro rodinku, ale díky tomu se na něj musím dívat znovu a znovu. Kombinace Weaver - Biehn - Paxton je holt mocná.

plakát

Ti druzí (2011) 

Skvělý pohled na nás a "ty druhé". Moderní civilizaci a "kmeny". A jak je dobře vidět, ti zaostalí a hloupí rozhodně nejsou oni.

plakát

Muž, který spadl na Zemi (1976) 

Znepokojující. Jako všechny Bowidoviny. Mrazivý pocit z Newtonovy sociopatie. "All we ever wanted was everything. All we ever got was cold."

plakát

Srdečné pozdravy z Ruska (1963) 

Proč je Kronsteen z Československa a nemá české jméno? :D A proč vypadá jako stoprocentní Rus? :D A proč je Romanova uplně neschopná blond blbka? :D Já tě miluju Šóne, ale jsi fakt tahoun bondovek. Nemluvě o tom, jak je tam co pět minut nějakej bitch slap a všechny národnosti obsazujou Amíci pouze s makeupem. Včetně Asiatů v prvním díle.

plakát

Goldfinger (1964) 

Bondovky byly jednou z mezer v mém seznamu. Tak jsem se rozhodla pro odlehčenější maraton. Connery pro mě vždy byl nej Bond. Ale geez. Jak jsou ty šedesátkové hrozně šovinisticko-rasistický! :D To se nedá. Ale slyšet Šóna říkat: "Oh Pussy.." To je priceless. :D