Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Poslední recenze (232)

plakát

Partička Nová krev (2023) (pořad) odpad!

Jako zcela očividně formátem parodie na talentové soutěže. Potřebovali vybrat herce, zvolili tuhle cestu, nemám nic proti. Ovšem začátek byl tragédie. Téměř nulový zvukový doprovod, takže se prakticky člověk díval na 40 minut argumentací a ztrapňování se, kdy někteří lidé nemají ani soudnost. Ono je totiž rozdíl ztrapnit se a pobavit lidi vs ztrapnit se, protože člověk nemá soudnost. Ale dobře, dejme tomu. Poslední třetina se nesla v duchu semifinálových a finálového kola, kde tohle bylo trochu lepší. Jak byli po skupinkách a už věděli, o co jde, šlo jim to a i na "amatéry" se de facto dívalo dobře a občas to bylo i zábavné. Jenže s těmi lidmi, co se tam přihlásili, nemám problém. Problém mám se samotným formátem - opět, žádný doprovod, nic, nuda, ticho po pěšině, diváci vzadu jako kdyby byli komparzisti, nemělo to absolutně ani vzdálenou atmosféru, co měla Partička před lety. Ovšem největší problém, co jsem měl (a všiml jsem si, že někteří lidé si toho také všimli), tak je se Suchánkem. Já nevím, toho herce jsem nikdy neměl jako že na piedestalu, ale v Partičce mě bavil, v Tele Tele dělal blbosti a byla to sranda. Jenže z Partičky se v posledních řadách stal prakticky pořad Suchánka a jeho podřízených, kteří skáčou, jak Suchánek pískne. A to mě brutálně nebaví. A v tomhle pořadu to bylo to stejné, ještě umocněné. Jako že mezi herci má probíhat nějaká spolupráce a herci mají "dávat prostor tomu druhému, že nejde o ně, ale aby pobavili lidi, ne jen sami sebe" řekl Suchánek dobře, protože on sám se tohoto již dlouhodobě nedrží. Pozornost se snaží strhávat na sebe za každou cenu a ničí tím úsilí svých kolegů. A jak jsem zmínil, diváci působili víc jako komparzisti + to moc nevypadalo často jako improvizace (ne od těch, co se přihlásili, myšleno na koncept a porotce), spíš jako nalajnovaný pořad, možná i s již vybraným výhercem dopředu, těžko říct. Ale kdo zná Partičku nebo chodil i na živá představení, tak si tohohle musel také všimnout, že to je prakticky absolutně něco jiného, co se týká atmosféry a zábavy. Škoda no...

plakát

Tensei šitara slime datta ken - Season 2 (2021) (série) 

2. série je opět spokojenost. Obecně především 1. část napravuje trochu děravý reasoning z 1. série a dává tomu trochu směr a dynamičnost, kde je už vidět, že příběh a postavy sedí pevně v sedle a nejsou zde překážky. MMORPG prvky tu ještě více posilují a humor mi přijde ještě lepší a zábavnější. 2. část je spíše hodně dialogová a vůbec to není na škodu. Právě že mě spíš překvapilo, že taková "blbost" má ve skutečnosti docela dobře rozpracovaný příběh a logiku a že mě i epizody čistě o dialogu dokáží zabavit. Obecně to u mě ale zůstává jako 8/10 anime, protože mi v některých částech ten fan servis přišel až moc rychlý a očekával bych trochu více od anime, které bych měl hodnotit lépe. Když to porovnám s velmi podobným Overlordem v některých aspektech, ten dokázal některé prvky dotáhnout téměř do dokonalosti a je tam nějaká postupná a souvislá dynamika příběhu. Ta je zde také, ovšem navzdory tomu, že LN stále vychází (a dle všeho jen tak vycházet nepřestane) a anime má podklady pro další minimálně 3-4 série, přišel mi příběh v některých chvílích trochu více uspěchaný než bylo potřeba a nedává to moc možností do pokračování. Minimálně v současné době to trochu uzavírá obzory a relevance tohoto se může ukázat skutečně až třeba za další 2-3 série. A já tohle osobně nemám rád, odhadovat u anime, jestli to náhodou nepojde další rok hlady, protože se tvůrci rozhodli to trochu popohnat a jestli se to kvalitou udrží předlohy. Určitě ale očekávám ještě něco trochu víc od tohoto kousku a doufám, že to další série přinesou. Jako základ to momentálně vůbec není špatné.

plakát

Tensei šitara slime datta ken - Season 1 (2018) (série) 

Úplně jednoduše: jakožto fanoušek kvalitního isekai jsem nadšen. Po transformaci do ledniček, panties, houbičky na mytí a bůh ví čeho ještě, tu máme slima. A ono to je zábavné. Příběh tam nějaký je (i když v S1 takový docela diskutabilní), animačky jsou fajn, hudba je chytlavá, postavy dávají smysl a někam to posouvají. Souhlasím určitě s přirovnáním k Overlordovi, jelikož ty MMORPG aspekty tu prostě jsou a je to jeden z důvodů, proč to je taková zábava. První sérii bych ovšem vytkl především místy slabší příběh, reasoning a obecně ne úplně pevnou půdu pod nohama pro některé události jenž se tam dějí.

Poslední hodnocení (723)

Partička Nová krev (2023) (pořad)

odpad! 10.05.2024

Tensei šitara slime datta ken - Season 2 (2021) (série) (S02)

10.05.2024

Tensei šitara slime datta ken - Season 1 (2018) (série) (S01)

10.05.2024

Guilty Crown (2011) (seriál)

05.05.2024

Maó gakuin no futekigóša: Šidžó saikjó no maó no šiso, tensei šite šisontači no gakkó e kajou - Season 1 (2020) (série) (S01)

30.04.2024

Saikjó onmjódži no isekai tenseiki (2023) (seriál)

19.04.2024

Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e - Season 3 (2024) (série) (S03)

16.04.2024

Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu - Season 1 (2021) (série) (S01)

16.04.2024

Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu (2021) (seriál)

16.04.2024

Reklama